godski Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 (edytowane) Przymierzam się do obiecanego daaaaawno testu.Czekam na linki od kolegów. Już trochę mam i mam mieć od kolegów @Pitt, @RafałWrocław i @Popper. Jak ktoś ma jakieś końcówki to poproszę o linki o długościach 1,5 do 2 metrów. Dobrze opisane, tzn: marka, model, moc w Lb i jeśli podane wytrzymałość w kg i średnica w mm. Linki max. 50 Lb - Herkulesem nie jestem. Linki nieużywane i max. z 2012 rokuTest raczej ukaże się na jesieni. Test odbędzie się według moich zasad - takich samych w odniesieniu do każdej linki. Uwagi mile widziane , ale nie muszą być pozytywnie rozpatrzone . Jak ktoś ma za dużo uwag to chętnie podeślę mu kilka linek, niech testuje według swoich kryteriów - porównamy wyniki. Założenie będą powoli dojrzewały. Powoli będę je tutaj wrzucał np.:- grubość będe starał się uchwycić suwmiarką,mierząc ze zbliżonym dociskiem linkę położoną w poprzek do miary suwmiarki ale to niewiele pokaźe. Głółwną moźliwością uchwycenia grubości będzie zrobienie zdjęć z tej samej odległości 2-3 cm. Będzie wtedy moźna porównać grubość gołym okiem.- wiązane będą tym samym węzłem. Prosty i jak dla mnie wystarcza do testów. Od lat przy jego pomocy testuje i nigdy na węźle nie strzeliło . Właściwie to jest zwykła pętelka taka jak do przyponów spławikowych tylko powójna.Do tej pory zgromadziłem do testów następujące linki:StrenSonic Braid Green 20 lbSonic Braid Yellow 30 lbSonic Braid 10 LB 0.16 MMSONIC BRAID 14 LB 0.18 MMSONIC BRAID 30 LB 0.23 MMSuper Braid 8 lb Tuff Line XP Green 30 LBXP Green 50 lbPowerProGreen 40 lbP-LineGreen 30 lbCORTLANDMASTER BRAID 15 LBSPIDERWIRESTEALTH 30 LBStealth 10 lbSUFIXPERFORMANCE BRAID 10 LB 0.20 MMSUNLINECAST AWAY #0.8 12 LBSUPER BRAID #1.5 16 LBSUPER PE #4 40 LBSUPER PE #5 50 LBVARIVASAVANI SEA BASS PREMIUM PE #1 AVE 16.4 LBAVANI SEA BASS PREMIUM PE #1.2 AVE 18.8 LBYGKGALIS BAY SIDE SEA BASS PREMIUM PE #1.5 16 LB WX8G-soul 20lb Edytowane 5 Czerwca 2013 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Fajny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 doskonały pomysł , ale czy komisja będzie obiektywna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Tak, ale jak ktoś ma wątpliwości to tak jak pisałem zapraszam do zrobienia własnego testu. Nie chcę tu jatki słownej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 czekamy wobec tego na efekty .Pomysł zacny , booooooooo sprzedawca w sklepie zachwala co ma , a tu niezależne źródło i to się liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Nie mam sklepu wędkarskiego, ani rodziny która ma ich sieć Żadnych konszachtów z dealerami linek. Sprzedaję części do Diesla i jak by ktoś wtrysk potrzebował to służę pomocą... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Znaczy lubię, wiem gdzie wtrysków szukać w razie W Andrzej, moje próbki wysłane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 dobrze wiedzieć , a diesel czasami lubi się pospierać z kierowcą i napsuć krwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Mam diesla i na dniach zmieniam na kolejnego "klekota"....Dobrze wiedzieć! Aaaaa. Wątek jest o plecionkach? Bardzo przydatne i fajnie, że się za to bierzesz. Sam bym coś podesłał, ale niestety wsio mam już nieco "przelatane"... PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 @godski, na dniach będę w posiadaniu kolejnej plecionki Daiwa TOURNAMENT 8xBRAID, mogę podesłać. Apropos wprawdzie ja na swoje Das Auto absolutnie nie mogę narzekać,ale dobrze wiedzieć w razie W u kogo dostanę dobrą cenę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Przepraszam za długie oczekiwanie. Do końca roku się wezmę.... Otrzymanych próbek nie sprzeniewierzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Witaj, podaj adres do wysyłki na priv, wyślę ci kilka próbek róznych plecionek z Xzogi. Ciekawią mnie bardzo wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zasugeruję tylko aby na fotce była obok siebie i plecionka i żyłka np 0,20. Żyłkę da się dokładnie zmierzyć suwmiarką czy mikrometrem więc powinna być dobrym odnośnikiem "średnicy" plecionki. Podaj priva, mam power strike i coś tam jeszcze. PozdrawiamKamil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Dla większości z tych plecionek zdjęcia ich 'średnicy' są na blogu @pitt'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Nie mam sklepu wędkarskiego, ani rodziny która ma ich sieć Żadnych konszachtów z dealerami linek. Sprzedaję części do Diesla i jak by ktoś wtrysk potrzebował to służę pomocą...A dwa wtryski do e46 330d..kolega poszukuje bo umarły na 3,4 garnku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 A dwa wtryski do e46 330d..kolega poszukuje bo umarły na 3,4 garnku... Zacny silnik!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 A dwa wtryski do e46 330d..kolega poszukuje bo umarły na 3,4 garnku...2 rodzaje silników. Który rocznik i ewentualnie moc. Czy to wersja XD? Reszta na priv, bo to nie na temat..... Coś powinienem mieć na półce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) z nie używanych mam pozostałości - jakbyś potrzebował - Sunline Cast Away - #0.8 i #1.0 (może jeszcze #0.6 poszukam)- YGK Jig Man x8 ver.2 - #2.0- Daiwa UVF EVO +Si Bay Jigging - #1.5- Duel Hard Core x8 - #1.2- Varivas High Grade PE - #2.0 z używanych 1 lub dwa razy - YGK Ultra Dynnema WX8 - #0.8 i #1.2- YGK Jig Man x8 ver.2 - #1.5 Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 I co plecionki już pewnie sparciały ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Niestety. Jak ktoś chce zwrot kosztów za przesyłkę to zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Niestety. Jak ktoś chce zwrot kosztów za przesyłkę to zapraszam na priv.Nie no paragony też pewnie już sparciały zastanawiam się jednak czemu nie doszło do testu? brak czasu czy może brak sensu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Brak sensu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi