Rheinangler Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 No tak, masz rację, tylko samemu inaczej nie potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Nie dasz rady zablokować dolnika poziomo na jakims regale z książkami czy w jakikolwiek inny sposób kladąc go dzieś i blokując czymś ciężkim ? albo sąsiadkę zapytaj czy by Ci nie potrzymała kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 O z tą sąsiadka to jest dobry pomysł nade mną mieszka luksusowa prostytutka typ Barbi a pode mną sympatyczna Vivien z Brazylii koleżanka mojej żony,- chyba pójdę na dół,- jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Ta z góry za trzymanie kija pewnie dużo chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Tja i lakier może się potem złuszczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Moze to sympatyczna dziewczyna i nie odmowi pomocy.... Powiedz ze zdjecia chciales zrobic baby są łase na obiektyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 O z tą sąsiadka to jest dobry pomysł nade mną mieszka luksusowa prostytutka typ Barbi a pode mną sympatyczna Vivien z Brazylii koleżanka mojej żony,- chyba pójdę na dół,- jutro Arek masz niezły wybór .Ta z góry pewnikiem ma lepszą wprawę w trzymaniu kija . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Jak to mówią "Żyć nie umierać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 No to czekamy na zdjecia z Vivien mysle ze Lami zasluguje na to Proponuje zebys pokazal ugiecie przy 10, 30, 100, 250 i 500 gramach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 No na razie na pokaz ugięcia się nie zanosi ale dwa duże sandacze mimo pewnego szybkiego zacięcia (branie widoczne już na lince na 100% nie spóźnione,- zacięcie na krótkim dyszlu) spadły po krótkim holu z wygieciem wedki po dolnik, wiec może być i tak, że do takich przeciętniaków po 50-60 cm jest ok, ale na większych ma problem z przebiciem...??? Zobaczymy jak będzie dalej ale zacząłem mieć wątpiwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Arek bo trzeba było nad wodę zabrać Phenixa fx 966 to sandacze by nie spadły A tak pozostał niedosyt po holu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Arek bo trzeba było nad wodę zabrać Phenixa fx 966 to sandacze by nie spadły A tak pozostał niedosyt po holu...Ale, ma swoją zaletę. Nie musiał wypuszczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Arek, nie jest latwo zaciac sandacza 3 metrowym kijem, pewnie jeszcze lowiles na gume... inna sprawa ze jak juz gdzies pisalem sandacze 50-60 to zadna weryfikacja dla sprzetu 'sandaczowego' moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Jakaś tam powierzchowna weryfikacja jest i takie podrostki 50-60 cm przy sprzęcie dostosowanym do sandacza powinny być przebijane, ale prawdziwa weryfikacja następuje przy sztukach zdecydowanie większych a długość 3 m jest bardzo wolna i bardzo nieodpowiednia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 ...hm,- może coś ze mną nie tak ale jak dotąd nie miałem problemu z zacinaniem sandaczy 3m kijami ( bez względu na rodzaj wabika) na co dzień najczęściej łowie kijem 2,9m bo latanie z dwoma to jakoś nie bardzo mi wychodzi...Ryby faktycznie spadły mi z gumy na 7g główce (więc przynęta o 12g) nie stawiająca większego oporu w wodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Arek, nie jest latwo zaciac sandacza 3 metrowym kijem, pewnie jeszcze lowiles na gume... inna sprawa ze jak juz gdzies pisalem sandacze 50-60 to zadna weryfikacja dla sprzetu 'sandaczowego' moim zdaniemFriko masz rację 60-ki to zacinam kijem 8lb, ale sztuki powyżej 70-ki stają się wyzwaniem.Jak jeszcze o ułamek spóźnisz zacięcie to taki zed ścisk ma jak obcęgi i przesuń mu gumę w paszczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) Myślę, że doświadczeni spinningiści przeczuwają taki algorytm długości do mocy wędziska przy którym im krótszy kij tym może mieć niższą moc by skutecznie zaciąć sandacza ale w nim należy jeszcze uwzględnić uciąg wody i opór stosowanych przynęt co ma wpływ na owa skuteczność i co komplikuje podanie prostej recepty tzn gotowego algorytmu...Łowiłem i to skutecznie sandacze grubo powyżej 60 cm 12lb - 2,7m kijem na Odrze i nie było problemu, uważając tę granicę za dolną (jak chodzi o skuteczność zacięcia) ale coraz bardziej wydaje mi się, że przy długim kiju (pow 2,7m) w moich obecnych warunkach moc musi podskoczyć do 15lb czego wyraźnie doświadczyłem przy łowieniu PST 945.Przeczuwam także, że przy 3 m może ta granica już oznaczać 17lb... Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 (edytowane) Witam , miał ktoś z was okazje trzymać w rekach kijek na nowych blankach lamiglasa? ciekawi mnie realny cw i ugięcie Edytowane 28 Grudnia 2013 przez grzegorz197503 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Miałem, łowilem i sprzedałem 2,98m 8-12lb jak poszukasz wątku w dziale Rodbuilding to znajdziesz szczegółowy opis tego modelu,- innych z tej serii nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 hmmm... no właśnie akurat ten mnie zainteresował poszukam może znajde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 bardzo proszę http://jerkbait.pl/topic/25886-lamiglas-si-series-steelhead-3m-powrelux-resin/#entry1265991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 dzięki przeczytałem i raczej mi ta nowość nie podejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 dzięki przeczytałem i raczej mi ta nowość nie podejdzie Też poszedłem w XMG . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi