aromenda Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Witam. Mam zamiar nabyc jakis zestaw, ktory nada sie na waski kanal (okazjonalnie na jezioro i rzeke). Tu prosba do Was - ja jestem w tej dziedzinie totalnym laikiem - doradzcie jaki kijek i multik bedzie nadawal sie do takich warunkow. Z gory wielkie dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Jaki przynętami chcesz łowić - na jakie ryby chcesz się nastawiać - jaki masz budżet..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aromenda Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Ryby to glownie okon i klen, zadziej szczupak i sandacz (te dwa ostatnie wystepuja w miejscach gdzie bede lowic ale nie sa to jakies potwory - mowie o kanale). Co do przynety to co moze polecic na tego typu lowiska (kanal nie glebszy niz 2m szeroki na jakies 10m max) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 (edytowane) Jak najbardziej woblerki nie duże, małe obrotówki... Delikatny kij tak żeby można było swobodnie rzucić taką przynętą no i multik jest kilka do wyboru... Zależy jeszcze ile chcesz na to pieniędzy wydać bo możesz 700zł kupując kij i multik z ofert na forum a możesz wydać też 2 tysiące za używany sprzęt. Możesz też zapłacić 2 tysiace za sam multik nowy i zrobić sobie kij jaki tylko chcesz za 1000zł. Wiec budżet jest ważny żeby coś polecić. Jaki multiplikator - niski czy okrągły profil? Edytowane 5 Czerwca 2013 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 wg mnie mozesz tu kupic co chcesz sam lowie na waskich i plytkich kanalach jedyny problem to czasami dlugosc (a raczej krotkosc) wedziska czasami lubi przychaczyc krawke itp i bajzel na mlynku gotowy sam mam 2.30 wysoki jestem ale czasami brakuje tych 10cm na wedce. ps moj zestaw to dragon bandit 5-25 i scorpion 1001 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aromenda Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Mój budżet wynosi do 1000pln na kij i multik. Myślałem o niskoprofilowym raczej i z korbka po lewej stronie (ale nie jest to warunek konieczny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 za 420zł było curado 101d na forumowej giełdzie.....zostanie na wędkę i może pleckę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 (edytowane) Jest shimano curado 101d jest shimano curado 51e... No i trzeba polować na kija albo poszukać bo gdzieś są na giełdach. Jeszcze jest chronarch 51e za 900zł poszukaj na giełdzie i się dogadaj. Kij do 240cm to max na taki kanał do 15/18/21 g max Edytowane 6 Czerwca 2013 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 (edytowane) Na ebay jest chronarch 51e z Niemiec za niecałe 800zł z przesyłką Edytowane 6 Czerwca 2013 przez Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aromenda Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Moja pani zrobila mi delikatna awanturę odnośnie kosztów sprzętu ( na nic zdały się tłumaczenia, że tak naprawdę to niewiele i lepiej nabyć coś co posłuży więcej niż jeden sezon). W związku z tym mój fundusz zmalał do max 500pln aby nie pogorszyć i tak już napiętej sytuacji. Poszperalem trochę i znalazłem takie coś.... Abu ProMax 2 left i kijek shimano Voltaeus VTC66M2 6'6" 1/4 -5/8oz bądź shimano Solara SLC-60M2 6'0" 1/4-3/4oz lub Abu Devil Carbon 6'6" 5-20g. Czy jest to sprzęt, który się nada i dostarczy mi przyjemności i przetrwa bez większych problemów czy może jednak w tej cenie nie ma zbyt wielu sensownych opcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Maz priv - 500zł to zdecydowanie za mało w tej cenie to tylko multik dobry kupisz i to używany - trzeba dołożyć minimum 200zł i do kija używanego jakiegoś team dragona do 18g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aromenda Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Czyli to co podalem lepiej sobie odpuscic aby nie psuc sobie zabawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Swego czasu hulały tu i na sąsiednim portalu krótkie, jednoczęściowe Pinnacle do 3/4 uncji. Fajne kijki za dosłownie kilkadziesiąt pln, może stówkę max. Sporo zostaje na multik(używkę). PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 http://allegro.pl/listing/listing.php?string=jaxon+xtl zbieral wiele dobrych opinie rzuca podobno od 5gr co do kija to jak koledzy pisza najlepiej jakas uzywke.Warto odwiedzic sasiedni portal multiplikator.pl Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi