Skocz do zawartości

Baitcasting na waskim kanale.

aromenda

Rekomendowane odpowiedzi

Jak najbardziej woblerki nie duże, małe obrotówki... Delikatny kij tak żeby można było swobodnie rzucić taką przynętą no i multik jest kilka do wyboru... Zależy jeszcze ile chcesz na to pieniędzy wydać bo możesz 700zł kupując kij i multik z ofert na forum a możesz wydać też 2 tysiące za używany sprzęt. Możesz też zapłacić 2 tysiace za sam multik nowy i zrobić sobie kij jaki tylko chcesz za 1000zł. Wiec budżet jest ważny żeby coś polecić. Jaki multiplikator - niski czy okrągły profil? 

Edytowane przez PILOT

wg mnie mozesz tu kupic co chcesz sam lowie na waskich i plytkich kanalach jedyny problem to czasami dlugosc (a raczej krotkosc) wedziska czasami lubi przychaczyc krawke itp i bajzel na mlynku gotowy sam mam 2.30 wysoki jestem ale czasami brakuje tych 10cm na wedce. ps moj zestaw to dragon bandit 5-25 i scorpion 1001

pozdrawiam

Jest shimano curado 101d jest shimano curado 51e... No i trzeba polować na kija albo poszukać bo gdzieś są na giełdach. 

Jeszcze jest chronarch 51e za 900zł poszukaj na giełdzie i się dogadaj. Kij do 240cm to max na taki kanał do 15/18/21 g max

Edytowane przez PILOT

Moja pani zrobila mi delikatna awanturę odnośnie kosztów sprzętu ( na nic zdały się tłumaczenia, że tak naprawdę to niewiele i lepiej nabyć coś co posłuży więcej niż jeden sezon). W związku z tym mój fundusz zmalał do max 500pln aby nie pogorszyć i tak już napiętej sytuacji. Poszperalem trochę i znalazłem takie coś.... Abu ProMax 2 left i kijek shimano Voltaeus VTC66M2 6'6" 1/4 -5/8oz bądź shimano Solara SLC-60M2 6'0" 1/4-3/4oz lub Abu Devil Carbon 6'6" 5-20g. Czy jest to sprzęt, który się nada i dostarczy mi przyjemności i przetrwa bez większych problemów czy może jednak w tej cenie nie ma zbyt wielu sensownych opcji?

• 2 tygodnie później...