Skocz do zawartości

Nowości castingowe na 2008r

admin

Rekomendowane odpowiedzi

To ciekawe co piszesz Rafale. Kiedyś ta hurtownia cieszyła się dużą estymą w Polsce. Niestety t.z. miłośnicy przez te ostatnie dziesięciolecie czy nawet dłużej już przesiedli się na coś innego, a młodym adeptom nazwa nic już nie mówi.

Ale to może i lepiej.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 138
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

To ciekawe co piszesz Rafale. Kiedyś ta hurtownia cieszyła się dużą estymą w Polsce. Niestety t.z. miłośnicy przez te ostatnie dziesięciolecie czy nawet dłużej już przesiedli się na coś innego, a młodym adeptom nazwa nic już nie mówi.

Ale to może i lepiej.

pozdrawiam

cóż zrobić Andrzeju taka kolej rzeczy lecz nie wszystkich stać na przysłowiowego MEGABASSA :D

gdyby nie ta HURTOWNIA jak to nazwałeś to w tamtych latach nie znał byś wędek GERMINY , kołowrotków QUICK i wiele innych w tamtych czasach topowych rzeczy

w komunistycznych czasach w sklepach wędkarkich można było w tamtych czasach kupić haczyki ze szpilek szkolnych i wędki z bambusa na przelotkach SIC słynnej firmy DRUT

tak na marginesie w starych czasach hurtownią był jak się nie mylę DESIGN-FISHING

i miał dystrybucję DAM , BALZER , CORMORAN , DAIWA

Może osobista refleksia.

Ja pierwszy raz zetknąłem się z produktami DAM na targowisku w Jeleniej Górze po lewej stronie od kina Marysieńka. Schodkami w dół. pamiętasz? Wówwczas już połamałem moje pierwsze DAMy. więc jak nastała era tych jak to nazwałeś cudów techniki już wiedziałem jaki to jest szajs. Niestety wielu potrzebowało lat aby do tego dojść, a niektórzy wierzą jeszcze dziś w cud niemieckiej techniki.....

Dlatego mój pierwszy kontakt z f. Desing-Fishing jeszcze w Warszawie na Kruczej rozpoczął się od wędek Cormoran. Ale to dawne czasy i już zupełnie inna bajka.

Ale to może i lepiej.

pozdrawiam

cóż zrobić Andrzeju taka kolej rzeczy lecz nie wszystkich stać na przysłowiowego MEGABASSA :D

gdyby nie ta HURTOWNIA jak to nazwałeś to w tamtych latach nie znał byś wędek GERMINY , kołowrotków QUICK i wiele innych w tamtych czasach topowych rzeczy

w komunistycznych czasach w sklepach wędkarkich można było w tamtych czasach kupić haczyki ze szpilek szkolnych i wędki z bambusa na przelotkach SIC słynnej firmy DRUT

tak na marginesie w starych czasach hurtownią był jak się nie mylę DESIGN-FISHING

i miał dystrybucję DAM , BALZER , CORMORAN , DAIWA

Daiwę miał przez krótką chwilkę - przez bodajże 1 sezon.

Szczególną uwagę zwracają przelotki firmy Drut :lol:

nie no firma DRUT pierwyj sort czy jakoś tak

w odróżnieniu do firmy CORMORAN która w tamtych czasach była lepsza od D-A-M. Osobiście pomiędzy sprzętem w tamtych czasach nie widziałem różnicy wiem tylko jedno słone pieniądze to kosztowało.

A czy D-A-M czy CORMORAN wszystko i tak od niemiaszków no chyba

że były wersje limitowane w wędkach CORMORAN produkowane w Egipcie :huh:

Może i dlatego były lepsze :lol:

• 2 lata później...

I mała ciekawostka dla niewymagających lub początkujących.

Skoro tematem są nowości 2008 to więc:

Firma D-A-M

postanowiła trochę zmienić wizerunek niemieckich wędek spin&cast

model: CALYBER

wesja: SPIN END CAST

składy:1 i 2 częściowe

blank: TC36N carbon ruten

przelotki: DAM - SIC

uchwyt: FUJI , pianka-dzielony

werja: CAST 2 skład

UL 2-14g.

ML 7-28g.

MH 14-42g.

UH 21-56g.

Czy ktoś przez ten czas miał okazję tym kijkiem połowić? Może Koledzy prze/bywający w Niemczech mieli okazję zobaczyć, pomacać?

EDIT: Zdjęcia kilka postów wyżej.

Przy okazji. Czy ktoś ma opinię - swoją, zasłyszaną - o młynku DAM Quick Calyber Baitcast? Dobry, średni, fatalny? Nie mam pewności, czy już o to nie pytałem, ale nie mam takiej notatki, a wyszukiwarka na stronie nic nie znajduje.

Pozdrawiam

Grzesiek

Hahaha, może ktoś ma inne zdanie? Pitt, w Twoich rękach nawet w topowym Dr (doktor ;) ) Silwer Edyszyn coś zatrzeszczało :lol:

A poważniej to chodziło mi bardzo o kijek, o multik mniej, bo łatwiej w nim coś sssp... spartolić, robiąc po taniości. Zapytałem, bo mógłbym wyrwać te cuda po kosztach, mimo to nie palę się do tego (teraz już wcale), ale dowiedzieć się czegoś warto, dzięki.

Pozdrawiam

Grzesiek