Skocz do zawartości
  • 0

Kołowrotek spinningowy na bolki

admin

Pytanie

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wręcz przeciwnie. Myślę by sprawić sobie jeden kijek rzeczny, boleniowy i spinningowy. Niekiedy ... zwłaszcza po tegorocznych, różnych doświadczeniach warto mieć jeden spinning. Dlatego tak sobie myślę co by sprawić sobie taką wędkę. Oczywiście castingu nie zdradzę ale ... są pewne sytuacje w których spinningiem będzie lepiej :D

Pozdrawiam

Remek

• 0

Podam jedną choć jest ich więcej -> jak musisz rzucić dalej :D Mam taką miejscówkę gdzie łowimy - castngowcy i spinningowcy. My sobie wyrywamy ręce a w tym samym czasie spinningista z uśmiechem tą samą przynętę rzuca dalej. Mówi się tam nawet, że są bolki dla spinningistów i castingowców. Na nieszczęście te dla spinningistów są większe i jest ich tam więcej :D

Pozdrawiam

Remek

• 0

Wręcz przeciwnie. Myślę by sprawić sobie jeden kijek rzeczny, boleniowy i spinningowy. Niekiedy ... zwłaszcza po tegorocznych, różnych doświadczeniach warto mieć jeden spinning. Dlatego tak sobie myślę co by sprawić sobie taką wędkę. Oczywiście castingu nie zdradzę ale ... są pewne sytuacje w których spinningiem będzie lepiej :D

Pozdrawiam

Remek

jak nie zobaczę na żywo to nie uwierzę <_< proponował bym coś wytrzymałego w wielkości 3000 4000 przełożenie nie musi być potężne bo ci sie młynek rozleci po 2 3 latach chociaz w twoim przypadku zestaw ten nie będzie ciągle w użyciu może stella 4000S albo daiwa certate albo caldia kix chociaż równie dobrze możesz sobie poradzić shimano super aero gt 3000 :mellow:

• 0

Podam jedną choć jest ich więcej -> jak musisz rzucić dalej :D Mam taką miejscówkę gdzie łowimy - castngowcy i spinningowcy. My sobie wyrywamy ręce a w tym samym czasie spinningista z uśmiechem tą samą przynętę rzuca dalej. Mówi się tam nawet, że są bolki dla spinningistów i castingowców. Na nieszczęście te dla spinningistów są większe i jest ich tam więcej :D

Pozdrawiam

Remek

jak rozumiem opisujesz miejscówkę gdzie nie mozesz wykonac pełnego rzutu z nad głowy??? Ja bym kombinował z dynamicznym kijem w długości 7,6 moze nawet 8..dobry kij 7 pozwala posłac lotny i ciężki wabik na ponad 50m...

Jak masz krzaczory za plecami to faktycznie jest trudno/ryzykownie.. :D

• 0

Pozdrawiam

Remek

jak rozumiem opisujesz miejscówkę gdzie nie mozesz wykonac pełnego rzutu z nad głowy??? Ja bym kombinował z dynamicznym kijem w długości 7,6 moze nawet 8..dobry kij 7 pozwala posłac lotny i ciężki wabik na ponad 50m...

Jak masz krzaczory za plecami to faktycznie jest trudno/ryzykownie.. :D

50 metrów czasami nie wystarcza zwłaszcza na Wisełce poza tym ciężki wabik na metrowej wodzie to jak czołg na chodniku

• 0

Pozdrawiam

Remek

nawet wiem gdzie tak jest ;)

• 0

a skoro juz mowa o roznych kolowrotkach to ... ciekawi mnie coś takiego jak kanciaty rant szpuli w korbie.... widzieliście kiedyś coś tkaiego??

PS. sorry remek za OT. jak sie rozwinie to rozdzielmy

maly link to filmiku

oraz do strony - chyba - producenta...

http://www.wavecastsystem.com/index.html

• 0

a skoro juz mowa o roznych kolowrotkach to ... ciekawi mnie coś takiego jak kanciaty rant szpuli w korbie.... widzieliście kiedyś coś tkaiego??

PS. sorry remek za OT. jak sie rozwinie to rozdzielmy

maly link to filmiku

oraz do strony - chyba - producenta...

http://www.wavecastsystem.com/index.html

Mifku ciekawe rozwiązanie, jeśli tak naprawdę to działa to koniec z grodami :D