Mariano Italiano Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Ja smigam z BLR 2,75m 28g 17lb , do tego stren 14lb i TP 3000.Zestaw wcale nie za mocny,do sredniaków z Wisły.Troche rybek wyjął jednak tak jak pisze @Wujek i @Rheinangler na dużej wodzie 20lb i 40g wcale nie jest przesadą.Mówię tu o brzegowym lataniu.Z pływadła jest inaczej,zapewne...Na jesień BLR Pike i pletka 20lb,do tego TPH i można lecieć.Oczywiscie kotwy i reszta dopasowane do w/w zestawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 (edytowane) ..z bolkami to jedno...drugie ze stosowanymi przynętami... Zgadza się, u mnie najczęściej zakładanymi przynętami są Spiryty i Soule z ewentualną lametą na kotwiczce, czasami Hermes, czasami Thrill, czasami RH. Kij sobie radzi, największy boleń złowiony przeze mnie w Oławie miał jakieś ... nie, jednak nie był wymiarowy . Stosowanie mocniejszego sprzętu traktowałbym jak strzelanie z armaty do komara.O tym, że boleniom nie przeszkadza mocniejszy sprzęt nikt przekonywać mnie nie musi. Łowiłem je jako przyłów podczas sandaczowania, co nie ukrywam było dla mnie miłym zaskoczeniem. Przypon stalowy też im nie przeszkadza. Oczywiście te bolki były zdecydowanie większe niż chlapaki i łowione na innej Odrze niż oławska, na której jestem w 90% wszystkich moich wypraw wędkarskich w roku .Tyle, w uzupełnieniu do pierwszej mojej wypowiedzi w tym wątku. Edytowane 14 Czerwca 2013 przez Jack__Daniels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiningista Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Jeśli mogę zapytać to jakich agrafek/agrafek z krętlikiem (przy wahadłach) stosujecie przy boleniowaniu?Jak firma i rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Savage gear - tanie i jak dla mnie dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi