Skocz do zawartości

X-RODS - pracownia rodbuildingowa

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Ja czekam od grudnia i echo juz pisałem kilka meili to odpisał ze jak tylko bedzie w pracowni to wysle,lecz jeszcze nie był :angry:,a mnie sie wydaje ze jest tak...ze ma kogos Chorego w rodzinie i trzeba duzo kasy na leczenie i lekazy,(wiadomo polska)i chłop poprostu kase co miał na kije i materiały władował w znachorów,a teraz trzeba to niestety jakos powoli oddawac i spłacac ,a pewnie mało tego niebyło,co widac po ilosci klientów czekajacych na kije lub kase.

Mój kolega też długo czekał ale w końcu jak Danielowi wytłumaczył dość solidnie to i tamto dostał wędkę parę dni temu.Tak więc pracownia X-Rods powoli ale wywiązuje się ze zleceń.Osobiście to życzę Danielowi jak najlepiej bo był/jest to nieprzeciętny talent w temacie rodbuildingu ale do spraw kontaktów z klientami to powinien sobie w przyszłości zatrudnić managera.

Nadal czekam na zwrot pieniędzy i wysłanego do przeróbki kija. Daniel tradycyjnie zadzwonił dzień przed terminem, który wyznaczyłem na ostateczny zwrot kasy lub wykonanie zamówienia (tj. 31 maja) i obiecał, że wyśle pieniądze i odeśle wędkę pod koniec tygodnia, który właśnie minął (jakby nie mógł moich pieniędzy przelać od razu). Póki co kasy na koncie nie ma, co mnie specjalnie nie dziwi, tak więc systematycznie kompletuję dokumenty niezbędne do dochodzenia swoich roszczeń w sposób bardziej oficjalny.

Naprawdę porywa mnie Twój wkład w forum.

Kolejne, 8, przedostatnie ostrzeżenie...

Chcesz, to weź i Danona ścignij, nie to czekaj dalej, dogaduj się czy nie... ale proszę, odpuść już kolejne meldunki, że nadal nic, bo choroby morskiej od czytania takich smutków można dostać. 9 postów, 8 to gorzkie żale...

Ludzie (bo pojawiło się tu kilku równie aktywnych w innych wątkach kolegów)... :unsure: naprawdę nic ciekawszego nie macie do powiedzenia na forum?

Sorrki Kuba ale wiesz w sumie Twój post również nie jest ciekawy :mellow: . Też mogę powiedzieć , że albo usuń te posty jako moderator( włącznie z moim) albo nie dolewaj oliwy do ognia, ewentualnie pomóż chłopakom w odzyskaniu kasy . Ja do Daniela nic nie mam kije zrobił mi eleganckie, a teraz to wiadomo jak jest....niestety. Pamiętaj ze każdy post Daniela na forum to była reklama jego pracowni i trudno się dziwić ludziom ze trochę wtopili a jak sam wiesz nie wszyscy którzy wtopili o tym piszą - także może jednak usun mój pościk :D)))))

P.S.

Szacun i bez urazy, bo niestetety cały ten wątek jest przestrzelony i tyle i żeby więcej nie tracić dobrych wspomnień nie będę tu już więcej właził

Bassy - istnieje priv, zamiast pisać post i prosić o usunięcie.

Tutaj nie moderuję, więc nie mam jak

Zwracam tylko uwagę na to, ze problem jasno opisaliście - zapłaciliście kasę, wędek nie dostaliście, rozpoczynacie dochodzenie swoich racji. Każdy ma jasność. Rozumiem update - dostałęm wędki/kasę lub sprawą zajeła się policja. Natomiast klepanie po x razy tego samego, wnosi jakby to powiedzieć... nic. Tym bardziej ze jest to jedyna aktywnośc tego nicka na forum.

Naprawdę porywa mnie Twój wkład w forum.

Kolejne, 8, przedostatnie ostrzeżenie...

Chcesz, to weź i Danona ścignij, nie to czekaj dalej, dogaduj się czy nie... ale proszę, odpuść już kolejne meldunki, że nadal nic, bo choroby morskiej od czytania takich smutków można dostać. 9 postów, 8 to gorzkie żale...

Ludzie (bo pojawiło się tu kilku równie aktywnych w innych wątkach kolegów)... :unsure: naprawdę nic ciekawszego nie macie do powiedzenia na forum?

Być może to, że musiałem napisać w tym temacie 8 postów jest dosyć niefortunne, ale przede wszystkim źle świadczy o Twoim przyjacielu, którego pieszczotliwie nazywasz „Danonem”.

Prawda jest taka, że po kilku miesiącach czekania, w sytuacji braku możliwości nawiązania jakiegokolwiek kontaktu z Danielem Tanoną, pisanie postów w temacie poświęconym pracowni Xrods było jedynym w miarę skutecznym sposobem przymuszenia jej właściciela do odzewu. Był to przejaw dobrej woli z mojej strony, bo lepsze kilka monitów w Internecie niż wezwanie na policję. Dzięki tym monitom udało się wymusić (poza szeregiem niespełnionych obietnic i pokrętnych tłumaczeń) przynajmniej zwrot (po pół roku) kija Hardy’ego wysłanego do modyfikacji.

Miałem nie zabierać głosu, ale zabiorę.

@Standerus, myślę że takie piętnowanie Kamila delikatnie mówiąc chyba jest nie na miejscu. To on jest poszkodowany, a nie właściciel X-RODS.

Uważam że ani Kamil, ani żaden z pokrzywdzonych nie zasłużył na takie traktowanie.

Przyjaźni i znajomości nie powinno nadużywać się do tego stopnia...

Pozdrawiam

A do czego służy i do czego ma nawoływać???. Zarówno klient zadowolony, jak i niezadowolony ma prawo wyrażać swoje opinie. Na tym chyba polega jedna z korzyści jaką dają wolne media, wątek pozwala ustrzec kolejnych zainteresowanych przed nabiciem ich w butelkę. Wolność słowa to duża wartość, w tematyce społeczno - politycznej bywało różnie, mam nadzieję, że w sprawach branżowych forum pozostanie otwarte i niezależne.

Masz całkowitą rację Tomaszu. Tylko nie wiem czy rejestrowanie się po to by powielić w swoich postach to co już jest ogólnie wiadome jest słuszne? Jaki to ma cel? Czemu ma służyć? Trzeba podjąć jakieś działania a nie pojękiwać na forum.

Co do tej wolności słowa którą się tak zachwycasz - warto by było nauczyć się z niej korzystać i nie nadużywać jej bo tylko bełkot z tego wychodzi.

OloPe - bełkot jest wtedy ,jak nie wiadomo o co chodzi. A tu wiadomo o co chodzi, więc nie zabronisz nikomu udziału w tym wątku. Nie chcesz, nie pisz ale nie próbuj odbierać tego prawa innym. Zwłaszcza tym co sarę utopili chwilowo przynajmniej. Teraz to już naprawdę wybijam się z tego wątku na stałe

Ech, miałem napisać długiego posta, ale widzę ze paranojki spiskowe juz robią, wiec nie chcę dalej bronić Danona i nadużywać przyjaźni

Dobrze robicie, gnojcie człowieka bo sobie zasłużył, piszcie to samo po 20 razy, tylko po to się rejestrujac tutaj, jest to zajebista wartość dodana dla naszego forum. W końcu wolność słowa rulez!

Dzięki!

Kuba, daj spokój. Trzeba zrozumieć niezadowolonych klientów, że piszą właśnie w tym wątku i trzymać kciuki za Daniela żeby jak najszybciej sam się wybronił, bo nikt inny tego za niego nie zrobi.

A że niektórych osób jest to pierwszy post na forum - może akurat ten wątek sprawił, że złożyli zamówienie, więc w tym wątku chcą wylać swoje żale. Nie wszyscy się rejestrują, ale wiele osób czyta. Tyle.

Kuba, daj spokój. Trzeba zrozumieć niezadowolonych klientów, że piszą właśnie w tym wątku i trzymać kciuki za Daniela żeby jak najszybciej sam się wybronił, bo nikt inny tego za niego nie zrobi.

A że niektórych osób jest to pierwszy post na forum - może akurat ten wątek sprawił, że złożyli zamówienie, więc w tym wątku chcą wylać swoje żale. Nie wszyscy się rejestrują, ale wiele osób czyta. Tyle.

Racja

• 2 tygodnie później...

Numer podany na stronie nie działa już od dawna... Do mnie jak ostatnio dzwonił w maju to na wyświetlaczu miałem nr prywatny (czyt. zastrzeżony) :angry:

Najwidoczniej zupełnie już sobie odpuścił klientów i kolegów.

Poniewaz jestem na urlopie z wizyta u rodziny w Szczecinie spotkalem sie z Danielem.

Scislej, Daniel sam mnie odszukal przywozac przepieknie wykonane zamowienie. Przy tej okazji zamowilem jeszcze jednego blue rapida.

Jednoczesnie mialem doskonala okazje porozmawiac z nim nie tylko o sprzecie.

Bardzo Was prosze, ktorzy czekacie na swoje upragnione wedki.

Oszczedzcie sobie kolejnych nieprzyjemnych komentarzy pod adresem czlowieka ktorego dotknela zyciowa tragedia.

Daniel wywiazuje sie z realizacji zamowien. Niestety pokonanie wszystkich losowych zdarzen bywa ponad jego sily.

Zrozumcie to prosze, okazcie sie jego przyjaciolmi i uwiezcie ze nie probuje Was oszukac.

Wiem doskonale iz, watpliwosci w sytuacji kiedy zaangazowaliscie ciezko zarabiana kase przeslaniaja prawdziwy obraz spraw. Sprobujcie jednak prosze, dac szanse czlowiekowi ktorego przeciez do niedawna jeszcze traktowaliscie jak jedna z najlepszych i solidnych firm.

Daniel jest czlowiekiem uczciwym,a wykorzystywanie przeciw niemu splotu nieszczesliwych zdarzen, przytaczanie przypadkowych i nieprawdziwych (czesto) informacji, stawia ich tworcow w jednoznacznie podlej roli.

Ps. Bardzo przepraszam za brak polskiej czcionki.

Numer podany na stronie nie działa już od dawna... Do mnie jak ostatnio dzwonił w maju to na wyświetlaczu miałem nr prywatny (czyt. zastrzeżony) :angry:

Najwidoczniej zupełnie już sobie odpuścił klientów i kolegów.

Poniewaz jestem na urlopie z wizyta u rodziny w Szczecinie spotkalem sie z Danielem.

Scislej, Daniel sam mnie odszukal przywozac przepieknie wykonane zamowienie. Przy tej okazji zamowilem jeszcze jednego blue rapida.

Jednoczesnie mialem doskonala okazje porozmawiac z nim nie tylko o sprzecie.

Bardzo Was prosze, ktorzy czekacie na swoje upragnione wedki.

Oszczedzcie sobie kolejnych nieprzyjemnych komentarzy pod adresem czlowieka ktorego dotknela zyciowa tragedia.

Daniel wywiazuje sie z realizacji zamowien. Niestety pokonanie wszystkich losowych zdarzen bywa ponad jego sily.

Zrozumcie to prosze, okazcie sie jego przyjaciolmi i uwiezcie ze nie probuje Was oszukac.

Wiem doskonale iz, watpliwosci w sytuacji kiedy zaangazowaliscie ciezko zarabiana kase przeslaniaja prawdziwy obraz spraw. Sprobujcie jednak prosze, dac szanse czlowiekowi ktorego przeciez do niedawna jeszcze traktowaliscie jak jedna z najlepszych i solidnych firm.

Daniel jest czlowiekiem uczciwym,a wykorzystywanie przeciw niemu splotu nieszczesliwych zdarzen, przytaczanie przypadkowych i nieprawdziwych (czesto) informacji, stawia ich tworcow w jednoznacznie podlej roli.

Ps. Bardzo przepraszam za brak polskiej czcionki.

post-152-1348915646,2042_thumb.gif

Szanowny kolego robert67@ adwokacie XRods - nie wyskakuj mi proszę ze stwierdzeniem o podłości do osób pokrzywdzonych przez Daniela, bo jest to delikatnie mówiąc nie na miejscu.

Człowiek bierze do rąk czyjeś pieniądze, umawia się na na ich oddanie (czyt. przelew) i błoga cisza... Przez 2 miesiące brak kontaktu i jakiejkolwiek reakcji, powiedz mi zatem gdzie tu uczciwość?

A jednak kasa wygrała!

Tak się własnie zastanawiałem kto znowu to spieprzy!? :unsure:

Może Adwokaci XRods zrzucą się na przelew dla Kolegi @rolen,

żeby już nie zaśmiecał ponownie tego wątku, w którym i tak już za wiele zostało powiedziane!

P.S

Z chęcią się dorzucę bo mam już dość czytania takich postów! :angry:

A może być złoto zamiast mamony!? Tylko, że jak w kruszcu to może trochę dłużej potrwać! :lol: