Skocz do zawartości

X-RODS - pracownia rodbuildingowa

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Nie podobały się?

Komuś podobała się bardziej.

@szpiegu, domyślam się do czego zmierzasz, ale tu nikt (prawie) nie kwestionuje umiejętności Pana Daniela, tylko jego uczciwość. Zamknięcie wątku nie pozwoli pokrzywdzonym (bo tak można ich nazwać) wyrazić opinię, podobnie jak zadowolonym.

To ta tak zwana wolność chyba jest.

Jeżeli jednak pokrzywdzeni nie mają racji, to wymagałoby to sprostowania przez Pana Daniela. Takiej reakcji tu nie znalazłem, a wiemy, że możliwości taką posiada. Nawet jeżeli tu nie zagląda, to wielu z Was zna go osobiście i na pewno o reakcji klientów go informowało.

Wiadomo, że każdy może napisać co chce w wątku jak ten, ale takie jest już ryzyko prowadzenia interesu. Dla mnie takie wątki (jak i całe to forum) jest skarbnicą wiedzy i nie chciałbym takiego sposobu moderowania treścią. Jest jak jest i trzeba to akceptować, bez względu na prywatne odczucia (znajomości, czy też wiedza na temat sytuacji osobistej Pana Daniela). To, że kiedyś było super, nie znaczy, że tak będzie zawsze.

Jest jeszcze jedna kwestia, która moim zdaniem jest znamionem elementarnej uczciwości. Wszyscy ci, którzy pisali tu o problemach we współpracy z XRods, a których sprawy zostały załatwione powinni, w ramach uczciwości, tutaj o tym poinformować.

Pozwolisz, że nie będę ciągnął dalej.

Pisałem komuś na priv ale nie wytrzymałem i napiszę to tutaj.Pytanie do kolegów i popleczników Daniela.Czy Daniel przyjmuje cały czas zlecenia chociażby od swoich kumpli,znajomych i starych stałych klientów mimo że nie pozałatwiał wielu starszych zleceń?Czy czynnie udziela się w innych miejscach poza jerkbait.pl? Czy Daniel jest niepełnosprawny i nie jest w stanie fizycznie skontaktować się z ludźmi? Tak szczerze to znam odpowiedzi na te pytania i dlatego nie widzę usprawiedliwienia.

Zresztą problem nie istnieje tylko na jerkbait.pl, wystarczy prześledzić wpisy kolegów muszkarzy na flyfishing.pl, tam jest dokładnie to samo. Podziwiam ANIELSKĄ wręcz cierpliwość kilku moich kolegów :huh: . I wspaniałe, fantastyczne wędki wręcz z duszą nie mają tutaj nic do rzeczy.

Wydaje mi się że portal(i użytkownicy) w pewnym momencie, mocno wypromował markę X-Rods i ta jest coś dla jerkbait.pl winna. Może by tak w imieniu zwodzonych użytkowników j.pl oficjalnie zapytać co się dzieje, a nie zamykać wątek do czasu kiedy Daniel się zgłosi.....lub nie.

Ale rzeźnia. Dopiero zauważyłem że jest taka jazda w tym temacie. Mam od Daniela dwa kije z których jestem bardzo zadowolony. Wszystko było ok. Ciężko mi uwierzyć w to co się teraz dzieje. Jakiś czas temu wysłałem zamowinie do Daniela(nawet dwa razy) i nie otrzymałem odpowiedzi więc mi wędki nie zrobił...

Wojtek dobrze piszesz,ja na przeróbke swojego kija czekałem 5-mcy,i tak nie zrobił tego co chciałem,a to było jeszcze wtedy gdy działał na 100%,a gdy robiłem batsona u niego i zdecydowała opinia o tej pracowni zaczytana tu na forum a proponowali mi chłopa z Krakowa(alem głupi ze tam nie zrobiłem kija Embarassed )to namówił mnie(Daniel)na tube na kija,i ja w tej tubie wysłałem mu kija do przeróbki,a odesłał w tubie kartonowej,i zaczołem słać meile co 3 dni meil,o zwrot tuby,tak przez 6tyg i co i dupa,dobrze ze kija odzyskałem,ale to i tak dzieki temu ze kilku kumpli z jego terenu sie do niego wybrało.....wy co go znacie i bylliscie u niego osobiscie po kije to ok ale my co tylko przez neta i kom,to co mozemy,ja mam cos ponad 600km,i co miła bym zrobic,kij kosztował w sklepie 630zł zaliczka na naprawe 200zł,a tu nic,i od kwietnia słysze tylko od jego znajomych ze Daniek sie napewno odezwie,sie wytlumaczy,a dla mnie jest dziad i tyle,a pewnie nie jestem sam w takim mysleniu o nim.

Ta a najlepsze to ze moze zamknijmy watek o pracowni XRODS ,no normalnie jak na Białorusi,mowisz cacy o prezydencie to ok ,zaczynasz,mówic żle i negowac działania prezydenta,to kryminał.i slad po tobie znika,ja jestem bardzo zadowolony z batsona ukreconego przez Daniela,i dlatego powierzyłem mu przeróbke kija a pytałem czy zajmuje sie pan przeróbka kijów sklepowych,powiedział ze oczywiscie,ze nie ogranicza sie tylko na robienie nowych od podstaw,ze trzeba byc otwartym na potrzeby potencjalnego klienta i trzeba robic wszystko,i tym mnie kupił :blush:ja czekam az może sie w końcu odezwie a potem te ochy i achy na forum ze jest i dalej działa,ale powiem jedno na opinie pracuje sie latami a traci sie ja w ciagu kilku chwil.

Witam,

@Przemek, Daniel mi nie podpadł. Wobec FC wszystko jest uregulowane. Tak czy inaczej dojdę co to jest za blank i sprowadzę szczytówkę, bo CD to jest na pewno. Ewentualne reklamacje wędzisk montowanych w XRods na blankach z FC będę uwzględniał przy założeniu, że zostanie dostarczona gwarancja i dowód zakupu z widoczną datą. FC daje na wędki i blanki gwarancję 5 lat i taka będzie uwaględniana.

Pozdrawiam,

Ireneusz Matuszewski

dziad

Nijak do Daniela jeszcze mi to nie pasuje :unsure: .

W każdym razie skoro można wieszać psy można również chwalić to, co jest dziełem pracowni X-Rods a jednocześnie dziełem Daniela.

Jak już onegdaj pisałem kijek trafił do mnie w lipcu. Jest już ochrzczony aczkolwiek potwora na nim jeszcze nie holowałem. Na wszystko jednak jest czas (i to zdanie chciałbym podkreślić).

Na reńskich kamlotach wędka jeszcze bardziej szlachetnieje ;)

post-102-1348915777,7706_thumb.jpg

post-102-1348915777,9396_thumb.jpg

Witam,

@Przemek, Daniel mi nie podpadł. Wobec FC wszystko jest uregulowane. Tak czy inaczej dojdę co to jest za blank i sprowadzę szczytówkę, bo CD to jest na pewno. Ewentualne reklamacje wędzisk montowanych w XRods na blankach z FC będę uwzględniał przy założeniu, że zostanie dostarczona gwarancja i dowód zakupu z widoczną datą. FC daje na wędki i blanki gwarancję 5 lat i taka będzie uwaględniana.

Pozdrawiam,

Ireneusz Matuszewski

Pięknie Panie Ireneuszu :D

Witam,

Pozdrawiam,

Ireneusz Matuszewski

Pięknie Panie Ireneuszu :D

Coz dodac wiecej brawa brawa:)

Dobrze wiedziec, ze moge spac spokojnie (mam dwa badyle skrecone przez Daniela):D

I nie dziwie sie ze wytrwal Pan na rynku juz tyle lat bo takie podejscie do klienta to naprawde klasa i godne nasladowania...

pozdro

To powinno dać do myślenia każdemu z nas, nim się rzuci oskarżenie na jakiegokolwiek rodbuilera odnośnie wykonania wędki na danym blanku ( za co zapłaciliśmy a co otrzymaliśmy).

1.Pan Irek stwierdził, że to jest CD, więc sprawa wyjaśniona.

2.Nic to nie znaczy, że ma mieć na stanie szczytówek czy

dolników aby do danego modelu dobrać-opis jest ale nigdy

nie ma pewności co do powtarzalności produkcji danego blanku.

3.Miałem też przypadek, że do starszej wersji Talona ITM Pan

Irek nie był w stanie dobrać szczytówki ( ta co powinna być

miała za mały kielich a mocniejsza wpadała jak kamień do

studni).

A jakie ja mam szanse na uwzględnienie reklamacji przez kogokolwiek na mojego CTSa za 1500zł robionego przez Daniela??

Pisałem wielokrotnie, dzwoniłem i dupa. Papieru na kija nie dostałem mimo, że prosiłem. Narazie kijek gra i tańczy ale biorac pod uwage, że jest to 40to funciak eksploatowany dosyć mocno i może cos strzelić kiedyś. Zaczyna mnie to powoli irytować. Na blank czekałem tak jak trzeba w Xrods i wiem tyle że jest sprowadzony z N.Z. Ale kto go sprowadził i kto daje gwarancję? O to jest pytanie.

O ile wiem Xrods nadal nie pooddawał pieniędzy ani nie skontaktował się z pechowcami, którzy mu zaufali- stąd krótki opis co można zrobić, żeby nadać sprawie urzędowy bieg.

Należy wysłać przedsądowe wezwanie do zapłaty na adres rodbuildera: http://eurzad.szczecin.pl/chapter_51029.asp?sident=HG/063352

Wzory można bez trudu znaleźć w necie.

Przygotowanie stosownego pozwu sądowego (bezpłatne) można powierzyć swojemu miejskiemu/powiatowemu rzecznikowi konsumentów. Wyszukiwarka: http://www.uokik.gov.pl/

Do rzecznika trzeba zabrać dokumenty:

1. potwierdzenie wpłaty zaliczki/należności za wędkę,

2. wezwanie do zapłaty z potwierdzeniem nadania i- przy odrobinie szczęścia- doręczenia,

3. umowę na wykonanie wędki (jeśli była zawarta pisemnie),

4. dane świadków,

5. wydruk: http://eurzad.szczecin.pl/chapter_51029.asp?sident=HG/063352

Bez problemu zainteresowani drogą sądową dadzą sobie radę samemu, ewentualnie rzecznik bądź ktoś z neta/znajomy.

Wystarczy wezwanie do zapłaty określonej kwoty wysłać listem poleconym ze wskazaniem jaka kwota oraz terminem zapłaty. Jeśli termin minie należy złożyć pozew do Sądu Cywilnego wg miejsca zamieszkania pozwanego (czyli w tym wypadku właściciela xrods) i dalej już z górki. Najlepiej mieć umowę (nawet ustalenia mailowe), dowód wpłaty zaliczki czy całości za kija i w sumie to powinno wystarczyć.

Nie rozumiem tylko zachowania xrods, kłopoty kłopotami ale inaczej się wygląda jak się nie olewa sprawy a przynajmniej skontaktuje z klientami przeprosi i zobowiąże się w jakimś terminie oddać pieniądze ewentualnie dokończyć budowę wędek.

• 4 tygodnie później...

Jednak wielkie chęci Pana Irka nie wystarczyły :(

Dziś Pan Irek przez przeszło dwie godziny starał się dobrać jaką kolwiek szczytówkę z nowej dostawy na którą czekałem od lipca i czy to 3, 3.05, 3.20 nic nie pasowało...nie psuje 28 gr nie pasuje 35 gr...mogę kij wywalić do kosza...dzięki Daniel.