Skocz do zawartości

X-RODS - pracownia rodbuildingowa

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet nie mów też mam od Daniela 2 BR-y.

Strach myśleć, że wypada Ci wypierniczyć praktycznie kij do kosza :( .

To co to więc jest za blank to nie wiem, z drugiej strony nie chce mi się wierzyć żeby Daniel nie dawał oryginałów.Brał je chyba w FC to czemu teraz mają nie pasować.

Chyba P.Matuszewski zna się trochę na robocie, jak powiedział że to CD to czemu teraz trudno dobrać szczytówkę?

Nic z tego już nie rozumiem :unsure:

Może Pan Irek sam po przeczytaniu tego, skreśli dwa zdania na ten temat...i napisze szczegółowo co i jak z tym blankiem.

Poddałem mu nawet pomysł by spiłować (odchudzić) dolnik ale też się nie da...

Skoro Pan Irek skapitulował przed tym Danielowym tworem to nie pozostaje nic innego tylko kosz.

CD to jest ale tylko tyle wiadomo.

Niekoniecznie - możliwe że masz po prostu pecha. W 2008 roku CD zmieniło specyfikację blanków BR. Nowsze są mniej masywne, cieńsze itp. Wymiarami się na pewno nie zgadzają z nową serią. Podejrzewam, że mogłeś trafić na egzemplarz ze starej specyfikacji, jeszcze z produkcji NZ.A Pan Irek dostaje kije z nowej serii. Pewnie trzeba by prosić CD żeby zrobiło szczytówkę wg. starej specyfikacji. Jeden taki kij (Drop Shot) dostałem w dostawie w zeszłym roku - blank jest całkowicie inny niż ten z nowej fabryki - ma większą średnice i więcej mięsa.Wcale bym się nie zdziwił że tak trafiłeś, nawet jeżeli zbroiłeś go niedawno.

Mówiąc po prawdzie, to w tym przypadku żadna jego wina, bo blank kupił w FC. FC też nie, no bo jak sprawdzać takie rzeczy? Sam dowiedziałem się przez przypadek na EFFTEX'ie. Biorąc pod uwagę długość gwarancji, Pan Irek będzie pewnie jeszcze miał takie problemy, nie tylko z kijami od Daniela.

I to są te kwiatki jakie firmy robią.Tak jak mówiłem miałem podobnie z talonem ITM-m :( .Niby talon a właściwa szczytówka nie pasowała a mocniejsza wpadała jak do studni.Nie ma co na Danielu psów wieszać, przypuszczam, że to są chwyty firm - oszczędności na materiale a przy okazji wymóg na kliencie zakupu nowego kija bo starego już nie można reaktywować.

Witam,

Uważam, że dalsza dyskusja jest tu zbędna. To normalne w każdej firmie, że co jakiś czas zmieniane są modele i ich konstrukcje. Dotyczy to nie tylko wędzisk. Wysyłanie elementu do CD to kiepski pomysł, ponieważ nie wiadomo czy CD ma jeszcze taki mandrel, a poza tym jakie to są koszty! Reasumując, wykonam reklamowane wędzisko na aktualnie produkowanym blanku z wykorzystaniem elementów które da się odzyskać z istniejącej wędki.

Pozdrawiam,

Ireneusz Matuszewski

• 3 tygodnie później...

Skontaktowałem się jeszcze z Panem Józefem Leśniakiem i skleił mi szczytówkę za 50zł a trwało to 4 dni i kij mam znów w domu.

Wygląda to bardzo fajnie, po prostu jak delikatnie grubsza omotka.

Tak więc temat już jest nie aktualny.

W imieniu Pana Józefa składam serdeczne pozdrowienia dla Pana Irka.

• 2 tygodnie później...

Udało się wszystkim dojść do porozumienia z pracownia XRods? Odświeżam temat gdyż też miałem troszkę trudności ale jakoś się udało. A jestem ciekawy o dalszych losach Xrods gdyż jednak fajnie by było jak by dalej przyjmowała pracownia zamówienia i funkcjonowała jak dawniej przed tym całym zamieszaniem albo i lepiej :D

Pzdr

Niestety mimo moich kilku maili nic się nie zmieniło :( Od maja kamień w wodę a na kije czekam od lipca 2010 (czas kiedy wpłaciłem zaliczkę)!!! Moja cierpliwość się kończy i chyba pójdę drogą innych czyli przez Sąd.

pozdro Maciek

Niestety mimo moich kilku maili nic się nie zmieniło :( Od maja kamień w wodę a na kije czekam od lipca 2010 (czas kiedy wpłaciłem zaliczkę)!!! Moja cierpliwość się kończy i chyba pójdę drogą innych czyli przez Sąd.

pozdro Maciek

Z tego co wiem, to Daniel wyrokiem sądowym i komornikiem za bardzo się nie przejmuje.