Skocz do zawartości

X-RODS - pracownia rodbuildingowa

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

...wczoraj testowałem nowy nabytek rodem ze stajni XRods...szybki, cięty wielkorzeczniak na 9`6 stopowym , 15funtowym blanku Lamiglasa XMG,,ubrany w SIC`i...kij opisany jako 21gr radzi sobie spokojnie z gumami do 28gr, 20gr boleniówki latają jak z katapulty...wykonanaie jak zwykle PIERWSZA KLASA.

post-286-1348914022,6436_thumb.jpg

post-286-1348914022,7032_thumb.jpg

• 4 tygodnie później...

A ja chciałbym pochwalić się, że właśnie odebrałem przepiękną muchówkę szczupakową zrobioną przez xRods. Wędka jest zbudowana na blanku Sage Xi2 990-4. Dla mnie po prostu bajka. Wszystko przepięknie i gustownie wykonane - sprzęt pierwsza klasa. Testy w następnym tygodniu :D (w tym już nie dam rady chociaż kusi i to bardzo.

Pozdrawiam

Remek

Tak zrobię. Może nawet dzisiaj ale ... nie spodziewajcie się niczego extra bo ostatnio każdą minutę szanuję :D

Muchóweczka zawinięta w łady pokrowiec a do tego gustowna rura transportowa (metalowa) z ładnym nakręcanym kapslem :D Teraz czas chyba na inwestycję w jakiś fajny młynek pod tą wędkę.

Pozdrawiam

Remek

• 3 tygodnie później...

Parę dni temu odebrałem od Daniela XRods patyczka, który z założenia ma byś typowym zawodniczym uniwersałem , czyli kijem do wszystkiego i do niczego :lol:. Zawsze byłem sceptycznie nastawiony do tego typu konstrukcji uważając, że takowych nie ma. Z założenia miał pogodzic lekkie i średnio-ciężkie boleniówki ( do 10-12gr), lekkie wobki kleniowo-jaziowe i gumy na główkach do 20gr...Po testach mogę powiedziec, że kijek idealnie ładuje się i prezentuje małego wobka kleniojaziowego i pięknie zapodaje boleniówkami ( z 10-12gr można ciepnąc z 70m :huh: ).Daje radę 15-20gr gumie w opadzie, a myslę, że i pod ciut cięższą nie kucnąłby Urzekła mnie jego niska waga i wzorowe wyważenie przez wyżej wymienionego :D . Ubrany w SIC - ki Fuji wg N.C, z uchwytem Matagi ( drewno plus nikiel) prezentuje sie wyśmienicie. Wg mnie, to idealna konstrukcja na rzeczne - brzegowe bolenie ( choc na te grube jesienne, z nurtowych miejscówek może by ciut za słaby) , na zawodnicze bieganie z jednym patykiem i jako typowy uniwersał.... a jest to kijek na Blanku Batsona RX8 XST 1143 F, lekko przycięty z 9`6 do 9`3 :mellow: :mellow:

post-286-1348914097,8612_thumb.jpg

post-286-1348914097,9335_thumb.jpg

I ja dolacze sie do slow uznania dla X Rods?a.

pocwiczylem teraz poltora tygodnia na odrze nowego Lamiglasa zrobionego przez Daniela.

Fakt, ze sam mam spora zasluge w tym, ze wedka dobrze lezy bo zrobiona mocno nietypowo i pode mnie.

Ale jak chodzi o zbrojenie to 1 klasa.

Fotek na razie nie mam, wiec nie dam :D

Guzu

• 1 miesiąc temu...

Dziwi mnie fakt że nikt się nie chwali wykonaniem przez Daniela patyków przecież zbroi ich dość sporo :D

muszę się pochwalić i podzielić z Wami swoimi spostrzeżeniami.

zamówiłem blank St.Croix - wiadomo TURNAMENT ( ten niebieski kolor hahahahaha :lol: )

więc zamówiłem TURNAMENT WALLEYE SPIN

TWS60LF Finesse Jig

6' L Fast 1 4 - 8 1⁄16 - 1⁄4

Generalnie kijek miał zastąpić IWX o podobnych parametrach.

Kiedy kijek dostałem doznałem szoku termicznego.

Ugięcie szczytowe , masakryczna moc w dolniku pobija IWX-a 2 razy z zastosowaniem. Delikatnie uzbrojony w małe przelotki

Z czystej ciekawości zabrałem kijka nad wodę , przygoda zaczęła się od 8g. zakończyła na 15g. :huh:

post-677-1348914138,9558_thumb.jpg

post-677-1348914139,0123_thumb.jpg