Skocz do zawartości

X-RODS - pracownia rodbuildingowa

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Oj Patryku. Może rozwiązałeś worek z informacjami?

W każdym razie, dopiszę się, ze swoim najnowszym kijkiem.

To wędka, na blanku 4SW70MHF SCIV GRAPHITE INSHORE (St.Croix) jak sądzę .

Długość 7'0, akcja szybka, moc 10-20 lb, c.w. 1/2 - 1 1/4 oz

Rakieta do zadań specjalnych.

post-160-1348914139,3459_thumb.jpg

post-160-1348914155,8463_thumb.jpg

post-160-1348914155,9566_thumb.jpg

Bardzo ładnie wykończone są kijki z XRODS.

Patu, Czy na początku i końcu rękojeści to korek BURL czy RUBBER?

...fajna zabawka @spigot... ja wczoraj odebrałem uncjowego Avida ubranego w Fuji SIC, dł. 8`6 - przeznaczenie, jesienne drapieżniki z pontonu... o wykonaniu nie będe się rozwodził, każdy wie co potrafi Daniel...KLASA :D

poppek widze w twoim patyku pare pomyslow z mojej isy... chyba musze sie przejechac do danona :mellow: po haracz :mellow:

Ja tam nie wiem ;) .

Poprosiłem tylko, coby raz było mniej spokojnie. Więcej bajeru B)

PS

Z tego co pamiętam, to zapodałem jedynie długość rękojeści, określając dłogość od końca, do pazura. Miało być, zdaje się, 31,5cm.

No i zapodałem długość poszczególnych elementów z pianki (adaptowałem z takiego jednego MC ;) ).

Daniel od dawna robił w piance. Jak się jeszcze nikomu o X-Rods nie śniło, a ja namawiałem Daniela na pracownię i na jerkbait, oczywiscie :D teraz to doświadczenie po prostu procentuje, to się nie wzięło z niczego, to są po prostu (już) lata praktyki.

Npradę fajne uczucie jak się czyta pozytywnie o swoich wyrobach... Wielkie dzieki chłopaki, bardzo się cieszę że wielu z was zaryzykowało i zamówiło wędki z mojej firmy, a jeszcze bardziej że wsród wielu mam juz stałych klientów ktorzy zamawiają następne i wciąż myślą nad nowymi projektami które my pomagamy zrealizować.

Własnie mija rok od kiedy firma XRods pojawiła się na rynku.W tym czasie zrealizowaliśmy ponad 200 projektów, mam nadzieję że w większości udanych- choć niewątpliwie kilka wpadek i niedociągnieć tez było. Ale wciąż pracujemy nad tym by nasze wędki były coraz lepsze i dokładniej wykonane, by miały swój styl i charakter. Wiele pomysłow podsuwają nam sami klienci-dzięki Wam za to. Firm wedkarskich na świecie jst mnóstwo - nie jest łatwo wymyslić w dzisiejszych czasach nowy design czy jakieś niespotykane rozwiązania, my stawiamy bardziej na klasykę niż na rewolucję, naszym priorytetem nie są szukujące kształty rękojeśći, kolory czy niespotykane przelotki. Poporostu robimy swoje. Nasze wędki to nie tylko prezentowane tutej spinningi czy castingi, robimy cały czas duzo muchówek i wędek morskich- nie prezentowanych raczej w artykułach czy na forum. Sporo naszych wedek łowi poza Polską, przez ten rok trafiali do nas klienci nawet z bardzo odległych miejsc. Jak dla mnie to co zrobiliśmy przez rok istnienia na rynku to i tak duzo i jestem z tego naprawdę dumny. Jak zauwazyliście nasza firma nie reklamuje się w prasie wedkarskiej i branżowej. Naszą główną reklamą sa poprostu zadowoleni klienci. A pracy i tak mamy duzo, coraz więcej.

Jerkbait.pl jest do dziś jedynym portalem gdzie jestem zalogowany i dzięki któremu mozna zobaczyć nasze wędki ze zdjęć naszych klientów czy przeczytać o nich w artkułach. Faktycznie udało się kilku osobom takim jak Mifek czy Friko namówić mnie na przyłaczenie się do portalu - dzięki wam za to chłopaki. Dziękuję też wszystkim którzy namówili mnie na otworzenie pracowni, mi samemu naprawdę trudno było podjąć taką decyzję.

Podobno pierwszy rok zawsze jest ciężki- dla mnie tez nie był łatwy, przede wszystkim był bardzo pracowity, na ryby mam zdecydowanie mniej czasu niż kiedyś... Dla wszystkich którzy mają , mieli i mam nadzieję że będą kiedyć mieć nasze wędki przygotowujemy z tej okazji kilka niespodzianek. Mam nadzieję że już wkrótce bedę mógł napisać o nich oficjalnie.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim z którymi mieliśmy okazję wspólpracować i wymieniać doświadczenia przez ten czas, wszystkim klientom , dostawcom i przede wszystkim kolegom którzy nas wspierają, krytykują i przekazują swoją wiedzę...

Czesc

Tak jak moi poprzednicy chce pochwalic sie wedka zrobiona w X-Rods. Z samej wedki jak rowniez z przebiegu montazu jestem bardzo zadowolony. Kij posiadam od kilku miesiecy i na dzien dzisiejszy moge napisac, ze wedka ta spelnia moje oczekiwania, a obawy, ktore mialem przed kupnem, nie potwierdzily sie. Pisze to poniewaz jest to moja pierwsza wedka zrobiona na zamowienie. Chcial bym jeszcze dodac, ze nie posiadam zadnego pojecia o budowie wedzisk, kwalifikacji,podzialow blankow itd. , itp . Opierajac sie na moich subiektywnych odczuciach i preferencjach, rodbuilder wykonal wedzisko, ktore po prostu mi odpowiada i podoba sie.

Pierwsze zdjecia zrobione sa jeszcze w Szczecinie w pracowni i przyslane na moj e-mail adres.

post-610-1348914142,8191_thumb.jpg

post-610-1348914142,8676_thumb.jpg

post-610-1348914142,9257_thumb.jpg

Czesc

Tak jak moi poprzednicy chce pochwalic sie wedka zrobiona w X-Rods. Z samej wedki jak rowniez z przebiegu montazu jestem bardzo zadowolony. Kij posiadam od kilku miesiecy i na dzien dzisiejszy moge napisac, ze wedka ta spelnia moje oczekiwania, a obawy, ktore mialem przed kupnem, nie potwierdzily sie. Pisze to poniewaz jest to moja pierwsza wedka zrobiona na zamowienie. Chcial bym jeszcze dodac, ze nie posiadam zadnego pojecia o budowie wedzisk, kwalifikacji,podzialow blankow itd. , itp . Opierajac sie na moich subiektywnych odczuciach i preferencjach, rodbuilder wykonal wedzisko, ktore po prostu mi odpowiada i podoba sie.

Pierwsze zdjecia zrobione sa jeszcze w Szczecinie w pracowni i przyslane na moj e-mail adres.

a zdradz co to za blank, jaka moc i reszta danych bo nie widać na fotce :D

Piękny kijek, pianka mi sie coraz bardziej podoba lecz postawiłem na pianke, pianke moro i korek tyle że od Łukasza :D

Czesc

Nie napisalem danych wedki poniewaz nie uwazalem tego za istotne. Przepraszam za ten blad.

Talon MXF2 ITM

9`0 skrocony na 8`6

8-20 lb

7-28gr.

uchwyt Matagi koloru czarnego marmuru

przelotki Fuji SIC

Nici i pierscienie sa w kolorach zlota,srebra,tytanu i odrobiny blekitu.

Pozdrawiam

Daro

Ps. na okolo 30 sandaczy mialem 3 lub 4 zejscia. W zestawieniu z Mg 7 + Yumeya wedzisko obsluguje gumy na glowkach od 4gr. Wygodnie lowi sie na glowkach od 7 gramow. Przy 10 gramach nastepuje kopniecie( ja to tak nazywam) i przyneta osiaga naprawde satysfakcjonujaca odleglosc. Optymalny ciezar przynety to okolo 22 gramy.

Czesc

Ta rzeka na zdjeciu to Rhein. Dominujacymi drapieznikami sa sandacze i na te ryby jestem nastawiony.

Multiplikator jest dobry, ale bez odpowiedniego wedziska nie wykorzystasz jego mozliwosci. W niektorych sytuacjach wedka przedstawiona przeze mnie przewyzsza mozliwosci jakie daje Mg7. Moje najmniejsze 3,5 gr. glowki jak rowniez te wieksze, maja grube kute haki.Na Renie nie uzywam tez plecionki o slabszej wytrzymalosci niz 15 kg . Oczywiscie uzywam tez standardowych przynet np. 7cm kopyto na 20 gramowe glowce. Jeszcze czesciej lowie woblerami, ktore nie dziele na lotne i nie lotne, ale na lowne lub nie. itp. , itd.

Jezeli nie musze, to nie ide na kompromisy :D .

@Bujo,

Zdecydowanie tak. :D Szkoda, że wcześniej niektórzy Koledzy tak krytycznie (pod względem estetyki) określali Megabass'y. Dla mnie wędki Megabass są bardzo OK, ale innym nie za bardzo się podobały. Cóż, o gustach, podobno, nie dyskutuje się. :mellow:

Megabass jest Cool. Wędki prezentowane na forum też są Cool, tylko trochę inaczej. <_<

Zasada jest taka że pierścieni zakłada się tyle ile życzy sobie klient- moją rolą jest zrobić to tak by było to kolorystycznie dobrane. A ile ich sobie życzy to wyłącznie kwestia jego gustu, jeśli chce ich więcej niż daje ich MB to wyłącznie sprawa zamawiającego, ale o gustach ponoć się nie dyskutuje jak zauważył Kryst.....

Pozdr

Daniel,

a ja mam pytanie o kijek zaprezentowany przez @Daro. Chodzi mi o blank 9'0 MXF2 i jego ciecie do długosci 8'6. Czy blank był skracany z obu stron i w jakich proporcjach? Czy to rozwiązało w jakims stopniu line scrub na szczytówce? Bo widze na zdjeciu ze kij zbrojony jest klasycznie, nie spiralnie.

friko na spirale to Ty Danona szybko nie namowisz...

jesli chodzi o ilość pierscionkow w wedce to ... ostatnio chyba pobilem swoj rekord... ale na usprawiedliwienie dodam, że wszystkie są w jednym kolorze...

zanim niektorzy klikna przycisk odpwiedz dodam, że nie, nie sa wszystkie czarne... czarna jest tylko piana i... coś jeszcze :Pa wlasciwie kawalek tego czegoś ;)

jutro postaram sie wstawic malutki opis kijka i pare fotek...