mafer Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 @popper Na przyszły projekt pstrągowego-mocnego szczerze polecam CD BLUE RAPID 2,75m 7-28gr 8-17lb. Z wiosennym Bobrem wobkami 7-8cm i pstrągalami ok. 60tki poradzi sobie bez zająknięcia. Mam go drugi sezon i bardzo sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 @popper Na przyszły projekt pstrągowego-mocnego szczerze polecam CD BLUE RAPID 2,75m 7-28gr 8-17lb. Z wiosennym Bobrem wobkami 7-8cm i pstrągalami ok. 60tki poradzi sobie bez zająknięcia. Mam go drugi sezon i bardzo sobie chwalę. Dzięki Maćku za podpowiedź. Pomyślę pewnie i o tym blanku, przy kolejnych projektach. No, już nie w tym sezonie. ALe na przyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 No. I jak tu czegoś nie naskrobać ...........................................................Gorączkowe poszukiwania oscylowały, w okolicy czegoś, co przynajmniej przypominać będzie, mojego starego Lamiglasa X86MTS.Trochę to trwało gdy dostaję sygnał: jest taki blank, w pożądanej długości. To ATC IST 865. ........................................................... Do dzisiaj, właściwie niewiele mogłem dodać. Kijek w testach pstrągowych, w warunkach zimowej i wczesnowiosennej Kwisy, spisywał się bardzo dobrze. Szkoda tylko, że pstrągi rzadko to doceniały. Dzisiaj jestem po pierwszym spotkaniu wędziska z Odrą i........ Miał to być następcą X86MTS i ............. JEST godnym następcą. Dzisiaj pokazał, na co jeszcze go stać. Ryby nie brały więc skupiłem się na czymś innym. Na dokładnym poznaniu jego możliwości rzutowych. Pięknie i na bardzo przyzwoite dystanse wyrzuca już Meppsa nr 2 a i z jedyneczką świetnie sobie radzi. Podobnie z Hornetem 4cm ze starej serii, czy 3 cm pływającą Erką.Gloogi 5 cm fruwają już super. Pełne zaskoczenie, to tego ripper 6-7 cm na 15 gramowej główce. Kapitalne podbicie w warkoczu. Pięknie, wyraźnie czuć opad i wyraźnie sygnalizowany kontakt z dnem. No i w końcu Salmo Thrill, czy np. ołówki od @Smaczka.Tu już wręcz zaskakujące mnie odległości rzutowe. Przy tych wszystkich fajerwerkach mimo, że opisany jest fabrycznie jako 17 lb i c.w. do 28g, sprawia wrażenie nieco delikatniejszego od MTS-a i na domiar ma bardziej równomierne, takie crankaitowe ugięcie. No i czucie przynęty bardzo dobre. Czy mała wirówka czy woblerek, wyraźnie czuć, co się tam dzieje, na końcu zestawu. Naprawdę świetny, godny polecenia blank/kijek. Godny następca doskonałego, moim zdaniem, Lamiglasa X86MTS. Żałuję tylko, że ryby tego nie doceniły ale cóż, może kiedyś..... Dodam jeszcze, że wszystkie te przynęty wyrzucałem z młynka, wielkości 3000 Daiwy, z żyłką 0,22mm Sufix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Dodam jeszcze, że wszystkie te przynęty wyrzucałem z młynka, wielkości 3000 Daiwy, z żyłką 0,22mm Sufix. Z żyłką na szpuli doskonale było czuć opad gumy na dno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 A, bo widzisz @Zulus, zanim wynaleziono plecionki do celów wędkarskich............ Nie może inaczej. Zanim wprowadzono plecionki, na polski, wędkarski rynek, całkiem spora rzesza wędkarzy używała żyłki. Również, z tzw. opadu.Żadna nowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 A, bo widzisz @Zulus, zanim wynaleziono plecionki do celów wędkarskich............ Nie może inaczej. Zanim wprowadzono plecionki, na polski, wędkarski rynek, całkiem spora rzesza wędkarzy używała żyłki. Również, z tzw. opadu.Żadna nowość. Tak, wiem, ale trzeba bylo byc niezmiernie czujnym bo opad praktycznie nie byl wyczuwany Sam to kiedys praktykowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 mój nowy sztucer na kropasy 65+ pozdro, j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Po rękojeści, blisko mu do Avida. Piękna wędka. 65+ powiadasz? Są takie jeszcze? Pewnie są skoro tak się zbroisz.Mój sztucer aktualnie w budowie jest (mam nadzieję ) Parametry nawet, jakieś takie, podobne będzie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Właśnie dołączyłem do grona posiadaczy wędek od Daniela Moim nabytkiem stał się kij CD Blue Rapid ma to być moja nowa armata boleniowa Fotki może kiepskiej jakości za to wędka super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 @milupa, mam taką armatę 3,20 m i do 30 g - będziesz zadowolony, a nawet więcej jak zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 @milupa, mam taką armatę 3,20 m i do 30 g - będziesz zadowolony, a nawet więcej jak zadowolony Paweł właśnie po twojej recenzji tego kija w wątku boleniowym pomyślałem o nim , później zadałem pytanie o kij Danielowi a on od razu wskazał na ten blank i tak go właśnie mam .Teraz tylko wyrwać się i go przetestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 @milupa, mam taką armatę 3,20 m i do 30 g - będziesz zadowolony, a nawet więcej jak zadowolony Paweł właśnie po twojej recenzji tego kija w wątku boleniowym pomyślałem o nim , później zadałem pytanie o kij Danielowi a on od razu wskazał na ten blank i tak go właśnie mam .Teraz tylko wyrwać się i go przetestować To się cieszę że miałem choć cząstkę udziału w wyborze przez ciebie patyka Daj znać jak się kijek sprawuje U mnie wyśmienicie - na jednego woblera boleniowego (hand made) tym patykiem jestem w stanie prawie całą plecionkę 10 lb posłać z kołowrotka Ostatnio rzucałem i podkład się pokazał a plećki było co najmniej 150 yds (135 m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Paweł czy ja dobrze zrozumiałem ze rzucałeś ponad 100 m ?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Paweł czy ja dobrze zrozumiałem ze rzucałeś ponad 100 m ?? pzdr Tak Lekki wiaterek w plecy i leciał wobek, leciał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Paweł czy ja dobrze zrozumiałem ze rzucałeś ponad 100 m ?? pzdr Tak Lekki wiaterek w plecy i leciał wobek, leciał... To pogratulować. :)sprzetu i umiejetności. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 I chyba pobicia rekordu świata w rzucie dwuręcznym spinningiem... bo z tego co pamiętam to tylko skromne 119m... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 I chyba pobicia rekordu świata w rzucie dwuręcznym spinningiem... bo z tego co pamiętam to tylko skromne 119m... @standerus, przy jakim obciążeniu jest ten rekord? Ja wobka nie ważyłem ale coś pomiędzy 20-30 g powinien mieć Jest smukły przez co lotny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 kiedys za pomocą ołowianki posłałem ok 100m plecionki pomógł bardzo wiatr ( balon był jak cholera) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Ostatnio rzucałem i podkład się pokazał a plećki było co najmniej 150 yds (135 m) Chciałbym nieśmiało zauważyć, że taka obserwacja jeszcze niewiele mówi o odległości na jaką faktycznie poleciała przynęta. Przynęta z wędki nie jest wystrzeliwana jak z karabinu, tylko leci po linii krzywej, kreśląc często stromy łuk. Zatem, odległość w jakiej przynęta spada od wędkarza będzie zawsze dużo mniejsza niż ilośc wysnutej przez przynętę linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 . Przynęta z wędki nie jest wystrzeliwana jak z karabinu, tylko leci po linii krzywej, kreśląc często stromy łuk. Paweł, na odcinku ok. stu metrów pocisk z karabinu leci po łuku, nie po prostej. (To tak baaaardzo uogólniając i upraszczając wypowiedź.) Wraz z odległością krzywizna powiększa się, oczywiście do pewnego stopnia. Ale to nie na ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Sporo kolorystyki w tym rzucie...Karpiówką 13' pierwsza liga kija, młynek Daiwa Tournament QD w czasie bezrybia (zawody kto dalej) śmigałem ołowiem 80-100g na dystans do 130 metrów, żyłka 0,28 + strzałówka KORDA 0,7mm. Chciałbym widzieć ten rzut wobkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 e tam to jeszcze nic. znam jednego goscia ktory uparciie twierdzi ze abu c3 4600/64601 wyrzuca Abu Toby ponad 100m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Sporo kolorystyki w tym rzucie...Karpiówką 13' pierwsza liga kija, młynek Daiwa Tournament QD w czasie bezrybia (zawody kto dalej) śmigałem ołowiem 80-100g na dystans do 130 metrów, żyłka 0,28 + strzałówka KORDA 0,7mm. Chciałbym widzieć ten rzut wobkiem... Nie bardzo rozumiem...sporo kolorystyki w tym rzucie... Czyżbym miał to na siłę udowodnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 . Przynęta z wędki nie jest wystrzeliwana jak z karabinu, tylko leci po linii krzywej, kreśląc często stromy łuk. Paweł, na odcinku ok. stu metrów pocisk z karabinu leci po łuku, nie po prostej. (To tak baaaardzo uogólniając i upraszczając wypowiedź.) Wraz z odległością krzywizna powiększa się, oczywiście do pewnego stopnia. Ale to nie na ten wątek. @kryst, dzięki kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Cześć @Pirania Nie wiem co chcesz udowadniać, ale osobiście trudno mi uwierzyć w rzut o jakim piszesz przy użyciu omawianego kijaszka i wobka nawet do 30gr:/Ostatnio rzucałem i podkład się pokazał a plećki było co najmniej 150 yds (135 m)/. Dlatego napisałem o koloryzowaniu, to chyba nic złego... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi