Skocz do zawartości

X-RODS - pracownia rodbuildingowa

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Odswiezam watek o wedkach od Daniela...

Tu kij na blanku Phenix, 6 6 dlugosci. 60 lb mocy w 1 kawalku...

Robi wrazenie, gdy kij 60 lb zwiniety jest w U. Momentami szczytowka wchodzila w wode...Tu po drugiej stronie jest SUM :D

Jeszcze raz - dzieki Daniel :D

Pozdrawiam

Guzu

post-16-1348914712,8359_thumb.jpg

• 3 tygodnie później...

Cześć

Dzisiaj kijaszek przeszedł test - dziewictwo to już historia.

Blank bardzo czuły i mocny. Ja stosuję do opadu – jigi, koguty, wahadła. Przenosi wszystkie zakłócenia pracy przynęty, szczególnie podczas szybowania w głębokiej toni (miałem 6-9m). Wspaniale czuć pukania po dnie. Jest czym pociągnąć… Na twardym zaczepie mogłem ocenić moc i ugięcie kija. Powinien pewnie trzymać rybę w holu. Mój kijaszek ma 7,7’ jak na łódkę trochę za długi. Jednak kombinowałem kij do długich skoków, mnie pasuje. Lekki, chce się nim non stop machać. Z rybą nie miałem kontaktu jednak to tylko kwestia czasu…

Bardzo udana konstrukcja Daniela – szczególnie cenię sobie Dolnik. Łapa jak przyklejona. Przekłada się to na mocne i dynamiczne rzuty. Nie mam dyskomfortu, że zaraz wyleci mi z ręki… A takie odczucia miałem przy kilku bardzo markowych kijaszkach – poszły do ludzi…

Chyba będę kombinował coś na blanku tej firmy pod trola. Podobny jak kij @Guzu.

• 1 miesiąc temu...