Zulus Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 No chwalcie sie panowie śmiało, chętnie pozazdroszczę <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Wczoraj odebrałem wędkę z pracowni XRODS, cudo!!! Dzięki Daniel:) baaaaa ,ten Pan czai jak zrobic fajny kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 WitamNiedługo dołączę do posiadaczy sprzętu spod ręki Daniela. Jak na razie potwierdzam super podejście tego gościa do tematu, świetny kontakt i zaangażowanie. Czuć, że ten gość kocha to co robi.Zafundowałem sobie odpowiednik ATC ISA 904 ale o długośći 9,6 i morskiego batsona. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traker Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Fajna stronka i fajnie by było mieć taką wędeczkę zrobioną na zamówienie. Ja na razie zaczynam z castingiem, ale jak mi się spodoba to może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Wczoraj odebrałem wędkę z pracowni XRODS, cudo!!! Dzięki Daniel:) baaaaa ,ten Pan czai jak zrobic fajny kij Daniel słucha a to jest ważne co do niego się mówi zrobił mi 3 patyki i 2 jeszcze czekają wiem że ma mnie dosyć ale takie życie. na prawdę robi to z sercem. przedwczoraj odebrałem SIKARI IWX 601zrobiony pod presso sami zobaczcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Ślicznie się prezentuje. Drżyjcie pstrążki i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 NO widzę że IWX schodzą u Daniela jak świeże bułki. Mam nadzieje,że zabrał się już za mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Piękny kijek Bardzo fajnie wygląda ten fore grip PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traker Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Ładniutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Miałem się w tym temacie nie wychylać ale nie wytrzymałem.Otóż, kilka m-cy temu, zacząłem przebąkiwać Danielowi (X-Rods) o chęci zbudowania nowej wędki pstrągowej. Gwoli wyjaśnienia, miał to być spinning. W założeniu miała to być wędeczka do łowienia, głównie w letnich miesiącach. W czasie brodzenia i łowów na obrotówkę/wobki, z prądem i w poprzek rzeki.Długo trwał dobór właściwego blanku. Działo się tak, gdyż nie miam bladego pojęcia o ofercie blanków a wyjazd dla oglądu i zapozniania organoleptycznego nie wchodził, z czystego lenistwa , w rachubę. Tylko GG i kontakt telefoniczny. To niewiele i zawsze istnieje ryzyko błędu. Wreszcie wybór blanku został dokonany, przy wydatnej pomocy Daniela. Uprzedzając pytania, jest to IS 703 ATC III Shikari.Później były długie dywagacje, na temat designu, doboru uchwytu , przelotek i tak powstało coś, co mnie zupełnie zaskoczyło.Daniel, na Zlocie nad Kwisą, wręczył mi niewielką wędeczkę w olbrzymim opakowaniu. W pierwszej chwili pomyślałem, pomyłka- zmontował trawelka .Nic z tych rzeczy, po wyjęciu z pokrowczyka, moim oczom ukazało się coś, co było kwintesencją moich oczekiwań.Wędeczka (igiełka, szpada, szprycha, szpicruta) prosta, szybka, czuła i delikatna jednocześnie. Z dolnikiem, na tyle mocnym, by nie poddawać się zbytnio, pod byle 40-stakiem . Testy na wysokiej wodzie Kwisy, w ostatnim dniu Zlotu, dobitnie potwierdziły trafność dokonanych wyborów.Dziekuje Danielu i.....nie kończymy na tym oczywiście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 A ja tylo dodam że na własne oczy widziałem jak Mifek na kijku spigota posyła paprocha 2g na drugi brzeg wylanej Kwisy ponad 20m to są dopiero zkręcone maniaki na tym punkcie i to jeszcze z silnym bocznym wiatrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 A ja tylo dodam że na własne oczy widziałem jak Mifek na kijku spigota posyła paprocha 2g na drugi brzeg wylanej Kwisy ponad 20m to są dopiero zkręcone maniaki na tym punkcie i to jeszcze z silnym bocznym wiatrem. Fakt, obrotóweczka nie więcej jak 3 gramowa (chwościk) śmigała z zestawu Spigota aż miło.Ale to świadczy też umiejętnościach Mifka. Nie pozostało mi nic innego jak szczękę z trawy pozbierać Bo przy tym wicherku nieco mi opadła Dla niedowiarków będzie zadedykowany filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Wracając do głównego tematu Muszę przyznać, że realizacja u Daniela swoich pomysłów to czysta przyjemność. Po prostu stykamy się z jednej strony z dużą wiedzą a z drugiej z otwartym umysłem. Dzięki temu na pewno powstanie jeszcze mnóstwo projektów które będą nowatorskie i mogą stać się nawet standartami w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Popper, może wrzucisz kilka fotek swojego nowego cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Popper, może wrzucisz kilka fotek swojego nowego cuda Mówisz i masz /IS703 ATCIII Shikari/: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Popper, naprawdę piękna, wykonanie mistrzowskie za co gratulację dla Daniela a dla Ciebie za jej ochrzczenie. I tym sposobem rodzi .... nie, już się narodził pomysł w mojej głowie na nowy kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Kijek Shikari 3 cz travel blank TP704-3 Ciemno brązowy scianki grube <_< dł 7' moc 17lb cw opisany jako 10-21 ale moim zdaniem jest to 5-25gr,moc pozwala za zdecydowany hol 50cm tęczaków(sprawdzone na komercyjnym łowisku) <_< napewno i 70cm duzo by niemiał do powiedzenia <_< zastosowanie -pstrągowate kropkowane i teczowe <_< -siwadome łowienie z starorzeczach szczupaków gdzie liczyć mozna na max 80cm szczuplaka.niestraszne mu jazie czy okonie <_< kijek szybki dobrze amortuzuje pod ryba w 2/3 długości ubrany w przelotki Fuji alconite 10sztkij wyważony tak jak lubię,czyli idealnie pod srodkowym palcem Srodek cięzkosci(nie dostaje drgań w czasie rzutu,w wyniku dociązenia dolnika) zrobiony w zamysle pod Scorpiona MG 1001 i dorywczo CC51SS. Wykonanie perfekcyjne w każdym calu made in XRods dokładne foto TUhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f192011559f52cef.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 No, no Przemku zdaje się, że wykombinowaliście całkiem fajnego średniaczka.17 lb mocy zatrzyma, sądzę, bez problemu, każdego szczupaka do 90 cm. A jeśli jeszcze da się machnąć 5-6 gramami, to już naprawdę fajna zabawka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Hasior ale węda! Super sprawa - aż sam chcę taką. Bierzesz do IRL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Tak biorę do Ire Ramay i standerus chcieli też obadać,ponoć też zamówili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 A do mnie przybyła jerkówka , ale potrzymam Was trochę - napiszę o sfotografuję po pobycie nad wodą. Powiem tylko tyle: jak potwierdzą się przypuszczenia w praktyce, to będzie to mój ulubiony kij na szczupłe. Pomijam już fakt wyglądu - choć jest wykonana pod moje gusta i perfekcyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Ja czekam na muchówkę z xRods do IRE to pewnie nie będzie zrobiona. W tym roku na 100% bolki przypilnuję z muchówką - już os 1 maja Ja też wezmę kilka ciekawostek do pomacania - jak się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 W cyklu Chwalę się oczekuję na sandaczówkę, z tej samej stajni Do końca kwietnia powinna być gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 W cyklu Chwalę się oczekuję na sandaczówkę, z tej samej stajni Do końca kwietnia powinna być gotowa.Można wiedzieć na co padł wybór ? Czeka mnie ten sam zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi