popper Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 @Zulus, to nieco skrócony (przypadkowo) blank MBV663 . Wędeczka wzorowana będzie, na MB Jaberze. Jak dobrze pójdzie. Uzyska wówczas długość około 2,1m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 to troche za krotki jak dla mnie na sandaczowanie z brzegu, ale na lodke bedzie pewnie niezly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 to troche za krotki jak dla mnie na sandaczowanie z brzegu, ale na lodke bedzie pewnie niezly.Za krótki? Wiem, że @smaczek coś zamiarowywuje, właśnie z tej serii, na swoje odrzańskie miejscówki. W długości 2,13.Ja na ten blank trafiłem przypadkowo, na ostatnim zlocie. Pewnie bym go nie wybrał, gdyby, równie przypadkowo, nie został ułamany sam szczyt. Po tym zdarzeniu, okazał się całkiem przyzwoity, dla moich celów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 to troche za krotki jak dla mnie na sandaczowanie z brzegu, ale na lodke bedzie pewnie niezly.Za krótki? Wiem, że @smaczek coś zamiarowywuje, właśnie z tej serii, na swoje odrzańskie miejscówki. W długości 2,13.Ja na ten blank trafiłem przypadkowo, na ostatnim zlocie. Pewnie bym go nie wybrał, gdyby, równie przypadkowo, nie został ułamany sam szczyt. Po tym zdarzeniu, okazał się całkiem przyzwoity, dla moich celów Kij o takiej długości nie da mi możliwości wykatapultowania przynęty na odległość jaką potrzebuje z tąd mój kijek musi mieć conajmniej 2,6m. Teraz łowie kijem 2,4m i to jeszcze zdecydowanie nie to - nie osiągam odległości jakie by mnie satysfakcjonowały. PS. Rzeczywiście niezły przypadek, że trafił ci się taki stuningowany blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Popper czyżby to było właśnie wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Pewnie to ten moment. Całkiem fajny blank z tego eksperymentu wyszedł. Już, właściwie, nie szukałem więcej Swoją drogą nie wiedziałem, że moment tworzenia , zdołał ktokolwiek uchwycić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 To na 100% ten moment. Za jakieś 0.5s pęka szczytówka. Tak więc masz historyczne zdjęcie - jeszcze cały. To wstęp do artykułu na j.pl o Twojej wędce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Już fotę ściągam do swoich archiwów Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Jak na blank sandaczowy to ma dość głebokie ugięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 zulus nie rozsadnym jest mowienie ze dosc glebokie ugiecie, jesli nie wiesz jaka sila zostala przylozona. widzisz tylko efekt dzialania sily. pamietaj ze blank jest tuz przed zlamaniem... wiele rasowych blankow niezaleznie od tego na jakie ryby jest pracuje w zblizony sposob. ale przy niewielkim obciazeniu jest szczytowe. zas przy bardzo duzym paraboliczne.... czy to oznacza ze takie blanki nie nadają się na sandacza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 sandaczowy blank pod(obciążeniem) Rybą ma amortyzować, pod przynęta ma być na tyle sztywny by mozna nią swobodnie operować po sandaczowemu,i skutecznie zaciąć.pewnie ameryki tym nieodkryłem łot i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Wy sobie czekacie a ja wczoraj dostałem przesyłkę od Daniela z moim IWX. Dziś testy nad wodą jutro pełem chrzest nad wodą jest zajeb.... , i zupełnie inny niż wszystkie ale o tym sza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Wy sobie czekacie a ja wczoraj dostałem przesyłkę od Daniela z moim IWX. Dziś testy nad wodą jutro pełem chrzest nad wodą jest zajeb.... , i zupełnie inny niż wszystkie ale o tym sza. MIRAT wciskaj foty czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Mirat, a gdzie zdjęcia. Chwal się chłopie i wlezie, nie każ nam czekać PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Znając zamiłowania Mirata do korka to raczej w piance nie bedzie <_< Czy mam rację? ale w czym kolwiek niebyły ten blank to napewno jest świetny do pstragowania miałem okazje pomachać IWuiXem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Uchylę rąbka tajemnicy oczywiście że w korku. Ale to nie wszystko co go wyróżnia. Co do zdjęć to powiem tak, aparat mi sie popsuł PS. Za dwa tygodnie zobaczyci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Ja ostatnio też dostałem wedeczke z pracowni Daniela i powiem ze jest super wypas!! i do tego bardzo łowna.. heheJedyne zdjęcie ze względu na wedeczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Kurcze i jeszcze Daniel dodaje gratis łowność no to nieźle. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Coś w tym jest. Pierwszy wyjazd z kijem od Daniela i również złowiłem swojego dotychczas największego pstrążka, na pierwszym wyjeździe w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 wychodzi na to, że jeśli ktoś chce złowić łądną rybkę (np życiówke) to musi zamówić u Danona wędke by móc takie cudo rozdziewiczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Tak Tobie wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 nie no az tak to nie. choć pieknie mi sie udalo ponad rok temu rozdziewiczyć jabberwocka... z drugiej strony czarna mamba spod ręki danona tez nie wyszla gorzej - bo rozdziewiczona została esoxem 104cm... zobaczymy co pokaze ISA904 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Czyżbym więc musiał zacząć myśleć o pstrągówce od Daniela by znowu przekroczyć 50 cm??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Czyżbym więc musiał zacząć myśleć o pstrągówce od Daniela by znowu przekroczyć 50 cm??? Witam, Zrob troche woblerow to pozycze ci mojego Batsona RX8+. Na niego biora same 70 :D Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Kiedy właśnie z wobkami Sławek ma ostatnio poważne problemy. Nawet fotki woblerków się nie ostały Wiem bo chciałem, zeby podesłał Fotki znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi