Skocz do zawartości

X-RODS - pracownia rodbuildingowa

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

to troche za krotki jak dla mnie na sandaczowanie z brzegu, ale na lodke bedzie pewnie niezly.

Za krótki?

Wiem, że @smaczek coś zamiarowywuje, właśnie z tej serii, na swoje odrzańskie miejscówki. W długości 2,13.

Ja na ten blank trafiłem przypadkowo, na ostatnim zlocie. Pewnie bym go nie wybrał, gdyby, równie przypadkowo, nie został ułamany sam szczyt.

Po tym zdarzeniu, okazał się całkiem przyzwoity, dla moich celów :mellow:

to troche za krotki jak dla mnie na sandaczowanie z brzegu, ale na lodke bedzie pewnie niezly.

Za krótki?

Wiem, że @smaczek coś zamiarowywuje, właśnie z tej serii, na swoje odrzańskie miejscówki. W długości 2,13.

Ja na ten blank trafiłem przypadkowo, na ostatnim zlocie. Pewnie bym go nie wybrał, gdyby, równie przypadkowo, nie został ułamany sam szczyt.

Po tym zdarzeniu, okazał się całkiem przyzwoity, dla moich celów :mellow:

Kij o takiej długości nie da mi możliwości wykatapultowania przynęty na odległość jaką potrzebuje z tąd mój kijek musi mieć conajmniej 2,6m. Teraz łowie kijem 2,4m i to jeszcze zdecydowanie nie to - nie osiągam odległości jakie by mnie satysfakcjonowały.

PS. Rzeczywiście niezły przypadek, że trafił ci się taki stuningowany blank :mellow:

zulus nie rozsadnym jest mowienie ze dosc glebokie ugiecie, jesli nie wiesz jaka sila zostala przylozona. widzisz tylko efekt dzialania sily. pamietaj ze blank jest tuz przed zlamaniem... wiele rasowych blankow niezaleznie od tego na jakie ryby jest pracuje w zblizony sposob. ale przy niewielkim obciazeniu jest szczytowe. zas przy bardzo duzym paraboliczne.... czy to oznacza ze takie blanki nie nadają się na sandacza???

nie no az tak to nie. choć pieknie mi sie udalo ponad rok temu rozdziewiczyć jabberwocka... z drugiej strony czarna mamba spod ręki danona tez nie wyszla gorzej - bo rozdziewiczona została esoxem 104cm...

zobaczymy co pokaze ISA904

:mellow: