XTR Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Witam Wszystkich na forum .Nazywam się Zbyszek Lewandowski.Wędkarstwo, przyroda i woblery to moje największe pasje.Woblery strugam od około 13 lat. Przez krótki okres prowadziłem w tym zakresie działalność, jednak obecnie projektowanie i wytwarzanie woblerów traktuję hobbystycznie. Najgorsze jest to, że obecnie nie mam na moje pasje zbyt wiele czasu. Wszystkie modele wykonuję z drewna lipowego. Największymi autorytetami w dziedzinie rękodzieła woblerowego byli dla mnie (od młodzieńczych lat) i nadal są Darek Mleczko i Józef Sendal.Chciałem zaprezentować kilka zdjęć ze swojej pracowni. Może niektóre z nich kiedyś Kogoś zainspirują ...ale ostrzegam! ..... WOBLEROZA jest nieuleczalna 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Ja mam Ciebie w telefonie tylko jako "Lewy - Zbyszek" teraz dopiszę sobie nazwisko .W twoich pracach nie widać podobieństwa do wobków Darka, czyżbyś za mało podglądał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 wszystkie wobki bardzo ładne... a robaczki nawet bardzo,bardzo ładne.... ps.po tej ostatnie fotce widać jak bardzo "hobbystycznie" podchodzisz do sprawy... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 A mi wpadły w oko te rybki. Do czego miały służyć? Chyba jako ozdoba, nie do łowienia.Pokaż je z bliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XTR Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Witam Ciebie Jacku ( J A Z ). Jeśli mógłbym dopełnić swoją wypowiedź o inspirowaniu się rękodziełem Darka Mleczki i Józka Sendala to muszę dodać, że oprócz wyżej wymienionych zarówno Ty jak i Piotr Matusiak należycie do mojej ścisłej czołówki woblerowych twórców. Józefa Sendala najbardziej cenię za wypracowanie kilku świetnych modeli, dbałość o szczegóły (precyzje strugania, wyważania i malowania). Darka najbardziej cenię za kreatywność (jeśli chodzi o wzory korpusów) fantastyczne malowanie, umiejetność dobrego wyważenia (niestety z tego co wiem Darek obecnie nie robi woblerów ....mam nadzieję, że to sytuacja przejściowa) Ciebie cenię za kreatywność (chodzi mi tu o świetne wzory oraz nieustanne ich udoskonalanie, zmiane wyważeń, konta steru itp.), niesamowitą dbałość o szczegóły (idealne - precyzyjnie wykonane stelaże), wysoką jakość malowania i lakierowania oraz bardzo ciekawą pracę niektórych modeli (niestety nie wszystkie miałem okazje testować). Natomiast wszystkich Was cenię za PASJĘ, WYTRWAŁOŚĆ (cała masa godzin spędzonych w warsztatach, na testach, przemyśleniach itp), DĄŻENIE DO IDEAŁU i CIEKAWE AUTORSKIE POMYSŁY. Dla mnie AUTORYTET opiera się na wyżej wymienionych cechach. Można się inspirować pomysłami innych ale fajnie jest przekuć inspiracje w coś swojego. Tak uważam Pozdrawiam Edytowane 8 Czerwca 2013 przez XTR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XTR Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 atb69 Jeśli chodzi o te rybki to są to elementy statuetek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Jest ciekawie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 "...Dla mnie AUTORYTET opiera się na wyżej wymienionych cechach. Można się inspirować pomysłami innych ale fajnie jest przekuć inspiracje w coś swojego..." Szkoda, że to zmieniłeś bo w oryginale było coś ciekawego.Opowiadałeś ile czasu spędziłeś na słuchaniu, podglądaniu pracy Darka, a i tak robisz coś innego i o to chodzi, żeby znaleźć swój styl, swoje przynęty.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielony Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Nonno te boleniowe wobki to mogłbym mieć w swoim pudlichu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XTR Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 (edytowane) Właśnie powstała nowa seria boleniówek 2013.Po pierwszych testach oceniających pracę woblerów jestem bardzo zadowolony Edytowane 5 Września 2013 przez XTR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Sandaczyk - super. Podobnie jak rzeźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Ostro pan jedziesz z tematem, bardzo różniście, że tak powiem! Na początku myślałem, że te statuetki mają być woblerami. By się działo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XTR Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 HaHaHa ...Dobre :) "statuetki woblerami"Fin333 SUM BY SIĘ UŚMIAŁ :) Jak do tej pory to tylko sandaczyk doczekał się wersji woblerowej i to tylko w liczbie kilku sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Nie ma się co śmiać, jeśli jeszcze nie widziałeś co ostatnio wyczynia kolega bigrafi to koniecznie zajrzyj do jego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XTR Opublikowano 8 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Nie ma się co śmiać, jeśli jeszcze nie widziałeś co ostatnio wyczynia kolega bigrafi to koniecznie zajrzyj do jego wątku Przyznaje Tobie bigrafi to prawdziwy artysta. Rzeźbi swoje dzieła z niesamowitą starannością i dbałością o szczegóły. Mam świadomość tego jak pracochłonne jest rzeźbienie łuski ...tak łuska po łusce i całe ich setki (dlatego ja sam nigdy tego nie robiłem : ....idąc na skróty zawsze łuskę malowałem). Jerki bigrafiego pod względem wizualnym osiągają najwyższy poziom realizmu. Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 (edytowane) Edytowane 9 Września 2013 przez bigrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XTR Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Wybrane modele woblerków boleniowych serii 2013 (materiał podstawowy - drewno lipowe).Seria bardzo różnorodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XTR Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Odniesienie do zapałki. Zapałka standardowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XTR Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Coś pod klenia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XTR Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 A i pod szczupaczka też coś się znajdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XTR Opublikowano 19 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Zdjęcia wykonane podczas testów "położenia" w wodzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XTR Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Hej! Wczoraj podczas generalnych porządków znalazłem fotki moich dawnych poczynań woblerowych (różne woblerki, jerki, breloczki). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XTR Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 cd.. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XTR Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Skoro wiosna wcześniej przyszła to i lato pewnie wcześniej zawita ! .....a na letnich przelewach to za czym wodne drapieżniki się uganiają ?...za małymi drewienkami lipowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz10 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 WitamPoszukuję adresu meilowego do Pana Zbyszka Lewandowskiego. Czy ktoś może mi go udostępnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi