danek Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Proszę o poruszenie tematu i opinie w sprawie silników spalinowych do 5 KM,Która marka wam się najbardziej sprawdziła i który byście polecili. Pozdrawiamdanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bujo Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Witam, Dla zainteresowanych kupnem silnikow polecam strone: http://www.boatsandoutboards.com/category/Boat+Engines/Outbo ard+Engines Czasem trafiaja sie niezle okazje, szczegolnie przy niskim kursie funta. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jans Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 @ argrabi Od 1 stycznia 2008 można pływać bez uprawnień silnikami o mocy 10 kW . Podstawa prawna : Dz.U z 20 września 2007 Nr.171 poz 1208.Ps. wiedziałem że gdzieś dzwonią stąd pomyłka 10KM. Jans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 biosteron Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 @ argrabi Od 1 stycznia 2008 można pływać bez uprawnień silnikami o mocy 10 kW . Podstawa prawna : Dz.U z 20 września 2007 Nr.171 poz 1208.Ps. wiedziałem że gdzieś dzwonią stąd pomyłka 10KM. JansJans a gdzie to wyczytales??podaj stronke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grego Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 @biosteronhttp://www.infor.pl/dziennik-ustaw,rok,2007,nr,171.htmlkliknij na fotokopię przy poz 1208 i na stronie czwartej znajdź art.53a pkt 3 ppkt 2)Miłej lektury, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 biosteron Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 @biosteronhttp://www.infor.pl/dziennik-ustaw,rok,2007,nr,171.htmlkliknij na fotokopię przy poz 1208 i na stronie czwartej znajdź art.53a pkt 3 ppkt 2)Miłej lektury,[/quot @Grego dzieki za link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 A to się Gołąbki wodne zmartwili że kasa idzie bokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Janusz Walaszewski źle mnie zrozumiałeś co do jednego pisałem o obsłudze łodzi które ściągały nasze zabawki bo nasze po dzwonie jakoś często pływają do góry dnem co do reszty masz całkowitą racje kiedyś na zachodzie zadano se trud obliczjąć teoretycznie ile powinno się wyciągnąć z 1 litra pojemności,bazując jako przykład prosty silnik modelarski napędzany metanolem z solidną dawką nitrometanu na razie pozostawie jako zagadke dodam tylko że teretycznie.1 litr z jednego cylindra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 @ argrabi Od 1 stycznia 2008 można pływać bez uprawnień silnikami o mocy 10 kW . Podstawa prawna : Dz.U z 20 września 2007 Nr.171 poz 1208.Ps. wiedziałem że gdzieś dzwonią stąd pomyłka 10KM. JansJans a gdzie to wyczytales??podaj stronke Jak są namiary typu Dziennik Ustaw, czy nazwa aktu prawnego, to polecam:http://isip.sejm.gov.pl/prawo/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 WitamDziękuje wszystkim za opinię i ostra wymianę poglądów. PozdrawiamDanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 WitamDziękuje wszystkim za opinię i ostra wymianę poglądów. PozdrawiamDanek Wcale nie była ostra. A na pewno pożyteczna, bo sam, choć temat silników śledzę od dawna, wiele rzeczy się nowych dowiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Waldek Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Witam.Szukam osoby, która ma Yamahe F4. Mam jedno pytanie, proszę o kontakt na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zapytaj @Gumofilc albo @Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 asior662 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Czyli wniosek z tego jeden,jak kupowac silnik to nr.1 Yamahę.Honde raczej unikac.Tylko mam z tym kupnem problem,strasznie malo jest Silnikow Yamaha 6KM do sprzedania.Trzeba zadowolic sie chyba innymi.W sprzedazy urzywanych jest troche silnikow firmy MARINER 6KM ,ale co to za cudo to nie mam pojecia.W necie niewiele jest na ten temat a tym bardziej malo jest wypowiedzi uzytkownikow tego modelu.Ciekawe,czy ktos na forum mial albo ma takie cudenko i jak to chodzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Mariner pochidzi ze stajni merkury tak jak pisaliśmy one wszystkie są na podobnym poziomie technicznym wszystko zalerzy w jakim stanie go kupisz te różnice w spalaniu to ja bym olał jak trafisz na dobrą techicznie sztuke, o ile pamiętam to Spigot @ miał coś do zaoferowania.Asior 662 tu małe sprostowanie honda 6 to dwa gary i nik tu nie pisze że ten model jest zły cała checa dotyczy hondy 5ps i jednego gara a to już inna bajko kosiarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Moj przyjaciel ma 50ps marinera w czterosówie chidzi jak pszczółka Maja nic poza tym.Jest to normalny Mercury w innej pokrywie ostatnio je oglądałem i niema najmniejszych różnic między tymi silnikami tylko tyle że były to silniki EFI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 najtaniej można kupić na niemieckim ebayu, ceny mnie tam zaskakują na plus i to bardzo!!!Ich versteie leitcher nicht... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Tylko mam z tym kupnem problem,strasznie malo jest Silnikow Yamaha 6KM do sprzedania. Byles w Tsunami (Wybrzeze Gdynskie, kolo WMH)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 @Kuba, tu jest fajny Tohatsu] http://www.finn.no/finn/boat/object?finnkode=11899234&si d=20tegFIiGI762620&pos=13&tot=665]TohatsuNo fajny, ale czy ma cewke pradowa i jak rozwiazac sprawe cla/VAT? To nie jest UE...mozesz cos pomóc, bywasz tam przecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 witek Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Ma cewkę.A kupno? Co za problem? Będę tam w lutym, mogę kupić i przywieźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janusz.walaszewski Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Witaj @tornado.Nie wiem ile, ale domyślam się, że sporo, jako ciekawostkę podamsilnik dwusuwowy, który w latach siedemdziesiątych skonstruowalijapończycy, przy pojemności 50ccm i trzech cylindrach osiągałmoc 80hp, wał korbowy był wykonany ze sprasowanego jedwabiu bożaden inny materiał nie wytrzymywał 40tys ob/min, które ten motorek kręcił. Fajne co ?@Kuba, tak jest własnie z fizyki to wynika. Jak porównamy cyklpracy to wyjdzie nam, że dwutakt ma jeden cykl pracy na dwa obroty wału, a czterosów jeden cykl pracy na cztery obroty wałui sprawa jasna.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Janusz tym wałem toś mnie zaskoczył teraz na pewno wsadzili by mieszanke węglowo kewlarowo boronową.w latach 70 obliczyli że z jednego litra na jeden cylinder można by było wyciągnąć w granicach 1500km tylko nie w tym stuleciu, chociaż kto wie jak się to potoczy z materiałami.Na dzień dzisiejszy 15cmm w granicach 8KM przy 28000obr/min silnik dwu suwowy zapłon żarowy paliwo olej Clok 7% Edel 8% rycyna 3% nitrometan 15-30% reszta metanol silnik pracuje w rezonasie -wspomagany rurą rezonansową te przez wiele lat były moimi zabawkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BartekP Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 A co myślicie o czymś takim. Ma ktoś doświadczenia z tym silnikiem? Cena wydaje siębyć atrakcyjna http://moto.allegro.pl/item281071532__nowosc_silnik_madox_4_ km_nowy_gwarancja_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi78 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Bardzo dużo tych gratisów czyżby producent przewidywał częste naprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Będę tam w lutym, mogę kupić i przywieźć...Oj, tam jest jeszcze jeden, powazny problem - dluga kolumna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 @Kuba, tak jest własnie z fizyki to wynika. Mialem okropnego fizyka i wolalem nie chodzic na jego zajecia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
danek
Proszę o poruszenie tematu i opinie w sprawie silników spalinowych do 5 KM,
Która marka wam się najbardziej sprawdziła i który byście polecili.
Pozdrawiam
danek
Top użytkownicy dla tego pytania
16
12
11
10
Popularne dni
3 Gru
37
4 Gru
22
10 Gru
20
29 Lis
15
Top użytkownicy dla tego pytania
Kuba 16 odpowiedzi
Gumofilc 12 odpowiedzi
argrabi 11 odpowiedzi
tornado 10 odpowiedzi
Popularne dni
3 Gru 2007
37 odpowiedzi
4 Gru 2007
22 odpowiedzi
10 Gru 2007
20 odpowiedzi
29 Lis 2007
15 odpowiedzi
Popularne posty
tost
Mam Kolibri 280 i Yamaszkę 4km. Opiszę swoje odczucia. Ponton mały, silniczek mały.Taki zestaw desantowy, poręczny.Przeważnie pływam w dzień po mazowieckiej Wiśle. Zabieram niewiele gratów na takie wę
welpa1809
No nie mogę się powstrzymać
biosteron
A ja bym polecil silnik zaburtowy czterosuwowy Mercury Four Stroke 5KM,posiadam go od nowosci,ma juz 3 lata i nigdy nie mialem z nim problemow,posiada bieg przód - tyl,rozruch reczny,waga 25kg
Opublikowane grafiki
174 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi