stylezzhh Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Witam WszystkichChciałem zaprezentowac moje "hand made"-spiningowe, moja przygoda z wedkarstwem zaczeła sie od muchówki i sztucznych much. Z czasem zaczełem sztuczne muchy "kręcic" na jigach i kotwicach. Muchy łącze razem, z blachami, sbirolino, boczny trok, skuteczność przynęt mucho-podobnych widać na łowiskach przełowionych gumami, woblerami. Kogutami łowie Sandacze, Okonie, Szczupaki. Micro jigami łowie białoryb, zaś kotwiczki z chwostem zakładam do obrotówek, i woblerów (ost. kotwica), znajomi pływający za dorszem, zakładaja do pilkerów. Edytowane 8 Czerwca 2013 przez stylezzhh 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Baja chłopie,wymiatasz na całego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 wszystko,ładne kolorowe itd ale ten "fish" z nad linijki mnie zaciekawił,to jakaś "wyplatanka" czy coś takiego...? nigdy podobnego wabika nie widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 wszystko,ładne kolorowe itd ale ten "fish" z nad linijki mnie zaciekawił,to jakaś "wyplatanka" czy coś takiego...? nigdy podobnego wabika nie widziałem... Jest to materiał muchowy "mylar". Dostepny w kilku kolorach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Kolego @stylezzhh - koguciki śliczne, czy chenile na nich to 4mm? Ile piór jeżeli można wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Uzywam róznych chenille (od 3mm do 17mm), piora od 4 do 10 promieni na koguta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 no kurczę,piękne to jest... znaczy,wyrób końcowy,oczywiście.. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skibek20 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Świetne koguty!! Precyzja i talent! Mam nadzieję, że też kiedyś do tego dojdę Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Chenille kupic mozna w "kłębkach", ja kupuje na kg. , nastepnie z takiego kłębka tne na metrowe kawałki (łatwije jest podczas wiazania koguta)w kłębku jest 60 m.b. Edytowane 8 Czerwca 2013 przez stylezzhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Morskie pod Sbirolino 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Bajkowe te spierdzielino. Piękne. Czas kiedyś spróbować jak to działa w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Piękne koguty robisz. Mam trzy pytania:1. Gdzie można kupić chenille w kłębach i jaki to jest koszt?2. Koguty wykonujesz z piór siodłowych, czy szyjne tez używasz?3. Gdzie się zaopatrujesz w pióra, bo masz bardzo bogatą kolorystykę. Dzięki za pomoc, właśnie się zbroję na robienie kogutów i staram się chłonąc wiedzę ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 15 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 (edytowane) Witajad.1. kupuje w necie - turcja lub francja, masz 60 mb. 35-40 kolorów do wyboru.ad.2. 70% siodłowe, 30% szyjnych, czasami marabutad.3. pióra kupuje równiez w necie, czasami sam farbuje, zeby uzyskac ciekawe odcienie. Jak bedziesz robił koguty to kup równiez crystal flesh (błyszczące nitki), dzieki nimi w wodzie kogut oddaje "refleksy swietlne", staje sie atrakcyjniejszy dla oka Sandacza ,Okonia. Pozdrawiam Edytowane 23 Marca 2014 przez stylezzhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Streamer szczupakowy "spirolino" (sprawdzony ). Dlugość 16 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Przygotowania do serii kogutów okoniowych na kotwicach DAIWA (chemicznie ostrzone) , VMC ("zadzior" po zewnętrznej stronie kotwicy, mocniejszy łuk kotwicy), oraz kotwica podwójna "double" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Moje "pewniaki" na morskie trocie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Ta krewetka z czerwonymi prążkami to jest normalnie coś pięknego.Radość już z samego patrzenia.Ten pierwszy od góry fajna konstrukcja pod Bolenia-tak mi się zdaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Strim-spin na okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Fajne, bardzo mi się podobają. Mógłbyś nieco rozwinąć temat sprzętu, jakim posługujesz się do łowienia na spirolino w wodzie stojącej. Czy do połowu okoni i szczupaków używasz tego samego wędziska? Takie łowienie bardzo mnie ciekawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Mozna uzywac tego samego wedziska do polowu okon/szczupak/sandacz (5-35g) tutaj chodzi o wielkosc spirolino (wage), muchy mozna stosowac rozne (streamery), od 5cm do 20cm. spirolino jest masą wyrzutowa muchy. praca danej muchy w wodzie jest uzalezniona od wykonania,i zastosowania roznych materiaow 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi