Skocz do zawartości
  • 0

Plany na 2006r

admin

Pytanie

No właśnie. Dzisiaj troszkę nas nastroiło świątecznie. Zaczynamy myśleć już powoli o świętach, nowym nadchodzącym roku. To fakt, niektórzy jeszcze sezonu nie zakończyli ale to pytanie zaczyna mi świtać gdzieś w głowie.

Czy macie jakieś konkretne plany wędkarskie na 2006r? Ryba, poznanie nowych miejsc, technika połowu, sprzęt? Bardzo chętnie posłucham już teraz Waszych planów.

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@Kuzyn,

oczywiście zapraszam. Chętnie wybierzemy się z tobą na nasze bolki. Potencjalnych miejscówek jest jeszcze trochę, a jak rapy zaczynają baraszkować to okazuje się, że czasami jest ich bardzo dużo... :D Jednak wyłuskanie tych największych spośród żerujących ryb jest zadaniem dla bardzo cierpliwych... :mellow:

• 0

@remek Albo a za duzo siedze przy kompie albo nie widze w Twoich planach maszynki pt. 201 DC. A tu nawet jakiś ktos w naszym ppieknym kraju chce to sprzedac... kto by pomyslal :mellow:

link ponizej

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75832064

• 0

Nie twierdzę, że trzeb akupić u tego gościa, ale zainteresowął mnie brak DC w planach na najbliższy rok... NO chyba, że wciągasz go już w tym roku ;) :mellow:

P.S.W tej chwili zapowiada sie, że będe jechal albo z Jakubkiem (chyba mniejsze szanse), albo z Matką Wszystkich Wędkarzy. Podobno tak czy owak jadę... A co chcesz sie przyłączyć??? :mellow:

• 0

hymmmm no ja to bym się nabardziej martwił o tego metrowego sandacza... Chociąz wiem gdzie plywaja podobne jemu. Ale mam problemy z rozpracowaniem... <_<

dwumetrowe sumy trafiaja sie jeszcze w Oderce tylko, że nikt się do nich nie dobiera... Ale i na to przyjdze pora :mellow:

• 0

Ja chciałbym wreszcie powalczyć z większymi rybkami. Cel na ten rok to:

szczupak 100cm

sandacz chociaż z 80 cm

może jakiś sumek i bolenie.

Celem samym w sobie jest również większa ilość choćby jednodniowych wyjazdów na rybki. Chcę więcej łowić na Warcie, poznać sekrety Widawki, wybrać się na parę dni na Odrę lub Wisłę. Poza tym będę kontynuował poznawanie Zalewu Sulejowskiego. Może w przyszłym roku będą wreszcie jakieś konkretniejsze wyniki...

Innym planem jest udoskonalenie łowności moich woblerów. Z tym już walczę od miesiąca i mogę powiedzieć, że wypracowałem kilka, mam nadzieję, świetnych konstrukcji. Wczorajsze testy w wannie wypadły bardzo dobrze :D

Sprzętowo to rewolucji chyba nie będzie. Kupię tylko kij i trochę drobnmych akcesoriów. Dopiero wiosną 2007 będzie zestaw castingowy oraz... spławikówki :mellow: To od spławiczka chyba powinno się zaczynać szkolić młode pokolenie, nie? (Co prawda mój dwuletni synek już teraz ze mną woblery robi :mellow: )

• 0

Moje marzenia są skromne. W pierwszym półroczu kilka salmonidów i okoni na casting, które wymiarowo odbiegałyby od przeciętnych wartości. Również ubzdurałem sobie uczestnictwo w jakimś zlocie wędkarskim. Jakiś czas temu Remek wspominał o czymś takim.( zlot towarzyski pozostawiam na jesień).

pozdrawiam

• 0

Mam tylko jeden plan ...pojechac nad Kakagi Lake do Crawfords Resort w Ontario i zaczac poznawac TO jezioro . Tam plywaja 50 calowe muskie ...wiec reszta nasuwa sie sama :mellow: . Po pierwszej wizycie w Kanadzie [ czewiec 1999 ], obiecalem sobie ze przynajmniej raz w roku zalicze Kanade . Na razie do dzis mi sie to udawalo , zamierzam dalej podtrzymywac to obiecanie :D. Przerozne przeszkody mi stawaly na drodze ; a to brak dudkow , a to urlopu nie chca dac , a to samochod musi byc sprawny ...zawsze moja chec byla wieksza... i oby tak dalej .