ark70 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Masz rację Artur, ale wszystko zależy od źródła i przeznaczenia.Korki do szampana, nawet aglomerowane muszą spełniać określone paramerty.Pokazałeś korek dekoracyjny, domyślam się że od jakiegoś flakonika stojącego w łazience dla ozdoby. Te korki nie muszą spełniać żadnych parametrów, byle kupy się trzymało.Zrobiłem kila rękojeści z aglomeratu, o którym napisałem wyżej i służą mi już kila lat bez oznak starzenia się i porowacenia.Jutro Sylwester, to zachowaj kilka korków od szampana i przyjżyj się im, namocz i poobserwuj jak wyglądają.pozdrZdjęcie ma charakter poglądowy i obrazuje co może nas spotkać, z doświadczenia wiem że korkowe aglomeraty nawet te stosowane w RB( szczególnie drobne i średnie ziarno) także cierpią na tą przypadłość, szampanowych korków nie stosowałem więc się nie wypowiadam.Generalnie wolę unikać aglomeratu, jeśli już to możliwie grube ziarno dobrze prasowane bez widocznych ubytków powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Szukam pianki do nowego projektu, problem w tym, że blank na końcu ma średnicę poniżej 8 mm. Pianka musi mieć rownież średnicę zewnętrzną wiekszą niż 26 mm.Ktoś gdzieś widział takie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Możesz kupić jednolity blok pianki i z niego utoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 (edytowane) Powodzenia... tez ostatnio szukalem i nie znalazlem. Chcialem cos ponizej 8mm i grubosci kolo 28-30mm, kolor czarny. Co do jednolitych bloczkow z pianki, to sie z nich wyleczylem, przynajmniej z tych dostepnych w UK.Pianki juz stoczone w walec z DE byly duzo lepszej jakosci. PS.Za to kolorowe pianki dostaniesz chyba w 6.5mm i grubosci 30mm w BRC i Mudhole (moge sie mylic, dosc dawno na to zerkalem) Edytowane 21 Października 2015 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Ponizej 8mm nie widziałem ale otwór 8mm ma pianka Fuji dostępna w BRC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Znaczy ja mam pianki o ID 6,5 mm, ale OD 26 to na pewno nie mają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin2015 Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Witam.A może jeśli nie można znaleźć pianki w danej średnicy otworu to może omotka na podkład pod piankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Szukam pianki do nowego projektu, problem w tym, że blank na końcu ma średnicę poniżej 8 mm. Pianka musi mieć rownież średnicę zewnętrzną wiekszą niż 26 mm.Ktoś gdzieś widział takie coś?Raczej będzie problem.Osobiście montuję na blankach UL o średnicy 7-8mm pianę z otworem wew, 15mm z uprzednio wklejonym grafitowym arborem.Są dwa plusy,nie tracę czasu na szukanie niedostępnego, a rękojeść jest naprawdę lekka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Raczej będzie problem.Osobiście montuję na blankach UL o średnicy 7-8mm pianę z otworem wew, 15mm z uprzednio wklejonym grafitowym arborem.Są dwa plusy,nie tracę czasu na szukanie niedostępnego, a rękojeść jest naprawdę lekka Tuleje pod uchwyt 16? te 15.3 mm OD. Da się to wcisnąć w otwor w piance, czy trzeba lekko podtoczyć?pianka batsonowska ma 15,9 mm a fuji 15 mm ID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Jeśli masz arbor 15mm z BRC,to będzie pasował do jednej jak i drugiej.Pianę biorę z Rodmas ,nie wiem skąd oni biorą,ale może to być Fuji.Jeśli gripu nie zakańczasz korkogumą,to przy faktycznie małej średnicy blanku 7-8mm może być problem z doborem pierścienia,zbyt mała śred. zew. do zamaskowania arbora.Możesz też użyć piany z otworem 9mm i dobrać cienkościenną grafitową tulejkę z jakiegoś chrustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 podepnę sie koledzy może macie namiary gdzie można kupic pianke w kolorze ciemno szarym coś jak kolor gołego blanku konkretnie gun metal może ktoś gdzieś widział takową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 podepnę sie koledzy może macie namiary gdzie można kupic pianke w kolorze ciemno szarym coś jak kolor gołego blanku konkretnie gun metal może ktoś gdzieś widział takową. Tu masz rozne kolory https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Pianka-EVA-CM-38-Rozne-kolory/314http://www.guidesnblanks.com/product/7170/category/214 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) niestety niema tego koloru taka jak w linku nr.20 http://www.merricktackle.com/prodpages/grips/mooseskin-color.htm ktos robił tam zakupy. Edytowane 22 Października 2015 przez filser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwizer Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Ten sklep nie istnieje od co najmniej roku. Tak mi sie wydaje że mudhole go przejeło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Może ktoś ma namiar na dobry korek w klasie flor?bo zakupionemu z ebaya jest nie po drodze z florem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) Cze... Jest na pewno w BRC, ale o jakość według twojej skali musisz zadzwonić sam. Edytowane 30 Listopada 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Mariusz kupowałes?jak tak, to jaki jest wg Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Brałem i jak dla mnie jest OK - oczywiście trzeba wziąć zapas (2-3) ,bo czasami różnie może być w czasie obróbki i wszystkiego się nie zobaczy co w środku. Na szczęście są to naprawdę dziesiąte procenta lub nawet NIE !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 wygląda OK,zamówię i zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pch2005 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Jak ją dobrze wygładzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) Drobnym papierem ściernym na dużych obrotach. Ty chcesz wygładzić piankę na gotowej wędce ??? czy dopiero będziesz składał rękojeść ??? Edytowane 14 Grudnia 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pch2005 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Dziękuję. Będę składał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Odgrzany wątek, ale to nic Tesa nawet się pojawiła Z tym drobnym papierem i dużymi obrotami to trzeba uwazać, bo pianka może się przegrzać i zrobi się twardawa. Ja pianki konczę papierem 400-500 lub czasem grubiej w dwóch kierunkach, wtedy pianka jest taka aksamitna w dotyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pch2005 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Witam,No właśnie,koledzy. Jak to jest z Waszymi preferencjami? Wolicie korek czy piankę na rękojeści wędki. A może jedno i drugie? I dlaczego? Sam jestem raczej zwolennikiem pianki. Może po prostu się wykorkowałem przez dekady mojego wędkarstwa? Piszcie, uzasadniajcie, chętnie poczytam ( mam nadzieję iż nie jedyny).Zapraszam do dyskusji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi