kielbasa99 Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Ja po Evie Martę chyba .....tak Marta bardzo dobra polecam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Kolega popsuł mocowanie kołowrotka w beast masterze. Poprosił mnie by mu to wymienić na nowe indaćrękojeść z pianki. Czy mmogę luz między mocowaniem kołowrotka a blankiem wypełnić taśmą klejącą papierową a potem .zywica na to? Czy luzy pod pianką ewentualne też tak potraktować przez pogrubienie blanku? Jaki klej najlepiej do rękojeści a jaki pod piankę najlepiej? Gdybym robił dla siebie nie zawracałbym głowy. Ale to dla koleg no i kijek sumowy. Lepiej jak się nie rozleci jak się będzie nim podpierał podczas kolejnej bezrybnej nocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 pod uchwyt najlepiej dać arbory , ... co do pianki to kupuje się pasowna, tak zeby ciasno nachodziła, klej najlepiej jakaś zywica 2-skladnikowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) Możesz spokojnie nawinąć taśmę malarską Tesa, tylko nawiń pierścienie na blank w odstępach około 0,5 cm i w zależności od długości uchwytu oraz szerokości taśmy będziesz miał kilka tych pierścieni .Bardzo ważną sprawą jest to aby nasmarować klejem "sztosy" to znaczy aby wilgoć nie miała dostępu do taśmy oraz posmaruj cieniutko powierzchnię przylegającą do uchwytu.Zabezpiecz uchwyt taśmą tak że w chwili nasuwania na blank nie zostanie pobrudzony klejem .Owiń koniec uchwytu taśmą bo w chwili nasuwania zawsze uchwyt wypchnie trochę kleju .Klej oczywiście dwuskładnikowy np. RodPro, dwugodzinny jest super.Sztos to początek pionowy i koniec każdego pierścienia :)Taśma ma tą zaletę że wycentruje idealnie uchwyt. Pod piankę też można użyć taśmę malarską Tesa ale trochę inną, bardziej elastyczną (taka porowata) i owijasz blank tak samo jak uchwyt rakiety tenisowej a dodatkowo można użyć jeszcze kleju który rozszerza się twożąc piankę ale z klejem delikatnie i nie za dużo a zapewniam że rękojeści nie załatwi żaden wąsacz Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Możesz spokojnie nawinąć taśmę malarską Tesa, tylko nawiń pierścienie na blank w odstępach około 0,5 cm i w zależności od długości uchwytu oraz szerokości taśmy będziesz miał kilka tych pierścieni .Bardzo ważną sprawą jest to aby nasmarować klejem "sztosy" to znaczy aby wilgoć nie miała dostępu do taśmy oraz posmaruj cieniutko powierzchnię przylegającą do uchwytu.Zabezpiecz uchwyt taśmą tak że w chwili nasuwania na blank nie zostanie pobrudzony klejem .Owiń koniec uchwytu taśmą bo w chwili nasuwania zawsze uchwyt wypchnie trochę kleju .Klej oczywiście dwuskładnikowy np. RodPro, dwugodzinny jest super.Sztos to początek pionowy i koniec każdego pierścienia :)Taśma ma tą zaletę że wycentruje idealnie uchwyt. Pod piankę też można użyć taśmę malarską Tesa ale trochę inną, bardziej elastyczną (taka porowata) i owijasz blank tak samo jak uchwyt rakiety tenisowej a dodatkowo można użyć jeszcze kleju który rozszerza się twożąc piankę ale z klejem delikatnie i nie za dużo a zapewniam że rękojeści nie załatwi żaden wąsacz Witaj KolegoDzięki za tak dokładne wyjaśnienie. Wreszcie wiem, gdzie co źle robiłem. Aha, jak masz z zanadrzu kolejne małe tajemnice warsztatowe, to prosimy...Czasami, jakaś na tą chwilę niepotrzebna wskazówka, w chwili potrzeby okazuje się jak znalazł. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Miło mi że mogłem pomóc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Dziękuję za podpowiedzi. Idę działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turboaspius Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 I co tam wyszło z tym korkiem? Mam w planie sprowadzić trochę tego. Warto z tego źródła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Witam.Mam pytanie odnosnie zachowania czystosci na piance, czy jesli zrobilbym sobie rekojesc z bialej pianki to bedzie ona przypominala z czasem brudna szmate?Mam kije z czarna pianka i nie widze zadnych plam, jednak to czarny kolor, czy pianke latwo sie czysci, gdy jest ona w jasnym kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Brud pewnie bedzie widoczny po pierwszym lowieniu. To jak z jasnym korkiem ktory ciemnieje po kilku wypadach. Ja swoje kijki na piancemszoruje gabka i plynem do naczyn i zawsze pomaga, jak to bedzie na bialej piance powiedziec nie moge. SHIMANO zaryzykowalo i wypuscilo kije w jasnej piance (seria stradic) wiec chyba tragedi nie ma. Zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Z tego co wiem to Shimano wypuściło na rynek jakiś czas temu wędki z szarą pianką , ciekawie to wygląda tylko w sklepie. Widziałem taki kij nad wodą i na skutek brudu efekt już nie powalał . Czarny jednak jest kolorem bardziej praktycznym, ale można zawsze zrobić sobie szare ,czerwone , niebieskie wstawki lub wykonać rękojeść typu kamuflaż bo też takie pianki są dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Dzieki chlopaki.Stradic ma szara pianke chyba wlasnie taki kolor dobrali ze wzgledu na brud.W kolorze camou lesnym bedzie rekojesc na oliwkowym blanku seekera jak sie go dorobie A wlasnie gdzies widzialem camou czerwone-biale orientuje sie moze ktos gdzie takie cos? a moze ma ktos doswiadczenie z hypalonem badz duplonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Ja miałam seekera w moro nie brudził się jakoś bardziej od innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) http://www.house-of-brunner.de/shop?action=showcategory&categoryID=2400http://www.house-of-brunner.de/shop?action=showarticledetails&articleID=29170http://www.house-of-brunner.de/shop?action=showarticledetails&articleID=29672http://www.house-of-brunner.de/shop?action=showarticledetails&articleID=39419http://www.house-of-brunner.de/shop?action=showarticledetails&articleID=29780http://www.house-of-brunner.de/shop?action=showarticledetails&articleID=21039 Coś na pewno znajdziesz Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 mrwhite77 wlasnie takiego czegos szukalem dzieki bardzo.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) . Edytowane 22 Lutego 2015 przez Apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) Jak niema jak jest Do Kol.poniżej, masz rację, nie można kupić (ale aukcje są wystawione np: http://www.ebay.com/itm/321177912501?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649) Edytowane 4 Września 2013 przez stugrzeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepso Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Komunikat ze strony ebay : This seller is currently away until Sep 06, 2013, and is not processing orders at this time. You can add this item to your watch list to purchase later. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) . Edytowane 22 Lutego 2015 przez Apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Witam Przeglądałem oferty sklepów (pracownie) i nie znalazłem odpowiedniego korka lub jak to nazwać korkogumy Panowie szukam coś takiego: Jeśli ktoś gdzieś widział, to poproszę o link, namiar itd. dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 znalazłem tylko takie coś, http://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Pierscienie-z-korkogumy-rozne-rozmiary-i-kolory/104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Nie kupisz dokładnie takiego materiału na rekojeść , jest to opatentowany korek uchwytu T.A.C HANDLE - bardzo lekki i twardy oraz o wiele bardziej wytrzymały od tradycyjnego korka. Zapewnia doskonały uchwyt nawet przy mokrej rękojeści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Też szukałem czegoś takiego i znalazłem na jakieś stronie coś prawie identycznego i była to korkoguma. Napisz do jakiejś pracowni tam wiedzą najlepiej:) napewno to nie jest zwkły korek. Korkoguma albo korek mielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 http://www.corkpol.pl/Tam jest gumo-korek testowałem i efekt podobny , trzeba mieć ostre narzędzia bo ciężej się obrabia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi