dreadknight Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Koledzy załączam rozwiązanie na dylemat korek-pianka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Koledzy załączam rozwiązanie na dylemat korek-pianka DSC00913.JPGA gustowne wdzianko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar233 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 no fakt Delfin z tym zestawieniem wygląda pięknie do szybkich wędek dla mnie to idealne zestawienie, tylko czekac jak to pojdzie w swiat i japonce beda to kopiować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Delfin to tzw. must have, obok zestawu castingowego i kilku milionów w różnych walutach na kilku zagranicznych kontach.......zima jak widzę doskwiera powszechnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Cristovo czy o taki zestaw chodziło :-) Jest wszystko korek,pianka,casting,obce waluty a nawet delfin nie dwa delfiny w tym jeden od Pana Kawalca (ten z krótszą rączką) i nie jest w cekinkach ani w drewienku bez złotych wstawek bez miksu komponętów taki minimalistyczny jak lubię.:-) Bo jestem skromny nawet Remek to zauważył na spotkaniu z okazji 15 urodzin naszego forum i szepnął mi do uszka parę miłych słów :-)Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Lutego 2017 przez brig 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Tja .... chyba najdynamiczniej rozwijają się wątki typu: Daiwa czy Shimano, korek czy piana, spinn czy cast....Eh,- to forum jest faktyczne jedyne na świecie...... a nawet bym rzekł, że nie ma innego takiego na świecie....Tak się zastanawiam czytając ten wątek:- może ten "dylemat" wygląda trochę jak pytanie ,- a kogo kochasz bardziej? Mamusie czy Tatusia?- może to tylko wpływ zimy?- bo.... na pewno nie jest to wpływ cech narodowo-mesjanistycznych, wedle których prawo do "racji" i "prawdy" przysługuje tylko temu kto nieskazitelny powstał z tego i nie innego narodu i któremu gawiedź nie jest w stanie ani jednej rzeczy nawet w swej głupocie wytknąć...- ale chyba lepiej będzie kiedy przestanę myśleć - Pojąć tylko nie mogę jednego,- jak to jest ?????? Na przykład z Arturem @Mr.White, mamy całkowicie inny styl, co innego się nam podoba, on ma psa ja mam kota, jego żona jest wysoką blondynko-szatynką, moja malutką brunetką, do tego mamy przeciwne poglądy polityczne, ba,- nawet religijne i co najważniejsze nic nas nie łączy w sensie jakiejkolwiek zależności.Mimo to lubimy się, akceptujemy... Artur - chyba musimy do lekarza, tylko proszę nie do polskiego bo ten nam powie, że jesteśmy pedałami... Edytowane 11 Lutego 2017 przez Rheinangler 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Czytam, czytam i potwierdza się moje zdanie że świat jest piękny bo kolorowy i co krok to inny. Jeżeli ktoś kupuje seryjną czy zamawia wędkę według własnego projektu i wydaje na nią ciężko zarobione pieniądze to ma jemu się podobać bo jeżeli przez cały dzień lub noc mamy coś mieć w rękach to fajnie jak nam się to podoba. Gdyby wędki wszystkie robione były w jednym słusznym stylu czy było by fajnie na pewno nie a wędkarstwo jest fajne bo nie szablonowe i skomplikowane z wieloma zmiennymi, zaskakujące. Więc posiadajmy wędki z fajerwerkami, minimalistyczne, kolorowe i jedno kolorowe a najważniejsze byśmy byli z nich zadowoleni. A najważniejsze nie obrzucajmy kogoś błotem za to że ma inne zdanie gust albo coś innego niż dla nas jest naj. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Mimo niezgodności opinii i gustów, kilka ciekawych argumentów przemawiających czy to za pianką czy za korkiem.Każdy z nas może dokonać wyboru wedle własnych preferencji lub fanaberi, jedni zwracają na to szczególną uwagę a innych to mniej interesuje.Dlatego producenci dają nam wybór co do zastosowania konkretnego materiału,aby każdy mógł coś wybrać dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 wracając troszkę do pytania korek czy pianka....to czy korkiem nazywać należy wszystkie przeróbki korka typy korek aglomerowany, tygrys, burl itp na korkogumie kończąc? ile taki wyrób się różni w sensie "sztuczności" od pianki. pianka nie udaje czegoś czym nie jest. przerabiam teraz właśnie wędkę mikado, która ma korek na rękojeści......i więcej w tym dziur niż korka..... chyba jednak tak: jeżeli korek to taki high end w innym przypadku tylko pianka, a jak pianka do i cała reszta pasująca do niej.....a poza tym wszystko się upaprze jak będzie się tym łowiło ryby a nie wisiało w gablocie za szkłem na wystawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Witam. Wczoraj po czyszczeniu rękojeści wedzisk przetarłem je oliwą z oliwek na koniec, jednak dzis zauważyłem ze w jednym kiju rozpuszcza sie korko-guma. Jak temu zaradzić teraz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_moto Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) Spróbuj przemyć benzyną ekstrakcyjną lub płynem do naczyń powinno pomóc . Kiedyś na rybkach posmarowałem dłonie deet 50% i tak załatwiłem dwa multiki ( knob ) przemyłem je benzyną na jakiś czas pomogło . Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez marek_moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Deet faktycznie potrafi zalatwic plastykowe czesci Nie dziwie sie ze komary sie tego nie tykaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Gdzie teraz można kupić walki Duplonu lub innej dobrej pianki na rękojeść?Wymiotlo ze składów komponenty a są jedynie gotowe elementy. ;(Może w jakiś sklepach przemysłowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Gdzie teraz można kupić walki Duplonu lub innej dobrej pianki na rękojeść?Wymiotlo ze składów komponenty a są jedynie gotowe elementy. ;(Może w jakiś sklepach przemysłowych? W BRC nie ma tej twardej pianki Matagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Polecam tą piankękupuje w BRChttps://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Pianka-bardzo-twarda-EVA-EN-Z250%2C-dlugosc-25cm%2C-srednica-28%2C3mm%2C-rozne-otwory%2C-twardosc-80/1214Robiłem tą i Matagi...jest twardsza od Matagi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Polecam tą piankękupuje w BRChttps://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Pianka-bardzo-twarda-EVA-EN-Z250%2C-dlugosc-25cm%2C-srednica-28%2C3mm%2C-rozne-otwory%2C-twardosc-80/1214Robiłem tą i Matagi...jest twardsza od Matagi Dobrze wiedziec, bo juz celowalem w matagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Ok. Dzięki chłopaki. Coś ostatnio w światowych sklepach zniknęły te lepsze. Trzeba spróbować to co poleca Hubert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Polecam tą piankękupuje w BRChttps://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Pianka-bardzo-twarda-EVA-EN-Z250%2C-dlugosc-25cm%2C-srednica-28%2C3mm%2C-rozne-otwory%2C-twardosc-80/1214Robiłem tą i Matagi...jest twardsza od Matagi dokładnie matagi a tym bardziej fuji według tej z brc są miękkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Ktos kupowal wybielony korek (bleached white)?Bo widze ze tylko z wierzchu jest wybielony a pozniej normalny. W procesie obrobki to i tak nie ma znaczenia, a moze sie myle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 kiedyś taki kupiłem przez pomyłkę Faktycznie tylko z wierzchu pobielony , choć w miejscach gdzie były pory , głębiej trochę .Po obróbce wyglądał jak normalny korek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Pytanie jaka warstwa wierzchnia jest wybielona? Bo po stoczeniu rękojeści do wybranej średnicy może się okazać, ze zeszlifujesz cała warstwę wierzchnia i dojdziesz do ciemnego „podkładu” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Pytanie jaka warstwa wierzchnia jest wybielona? Bo po stoczeniu rękojeści do wybranej średnicy może się okazać, ze zeszlifujesz cała warstwę wierzchnia i dojdziesz do ciemnego „podkładu” No ja wlasnie chce sie pozbyc calej tej wybielonej warstwy, i zalezy mi na tym zeby byla jak najmniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 kiedyś taki kupiłem przez pomyłkę Faktycznie tylko z wierzchu pobielony , choć w miejscach gdzie były pory , głębiej trochę .Po obróbce wyglądał jak normalny korek Dzieki Tomek, dobre info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Dzieki Tomek, dobre info!spoko , ja kupowałem ne e-bay u marciaazevedo , czy jakoś tak , ale myślę że niezależnie od dostawcy wyglądać to będzie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 spoko , ja kupowałem ne e-bay u marciaazevedo , czy jakoś tak , ale myślę że niezależnie od dostawcy wyglądać to będzie podobnie. To samo zrodlo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi