Skocz do zawartości

Rękojeść - korek, pianka, korkoguma

kwiat

Rekomendowane odpowiedzi

Cristovo czy o taki zestaw chodziło :-)

7126dbb5d3e9869b9d4a23b88287b0eb.jpg

Jest wszystko korek,pianka,casting,obce waluty a nawet delfin nie dwa delfiny w tym jeden od Pana Kawalca (ten z krótszą rączką) i nie jest w cekinkach ani w drewienku bez złotych wstawek bez miksu komponętów taki minimalistyczny jak lubię.:-)

Bo jestem skromny nawet Remek to zauważył na spotkaniu z okazji 15 urodzin naszego forum i szepnął mi do uszka parę miłych słów :-)

Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez brig
  • Like 3

Tja .... chyba najdynamiczniej rozwijają się wątki typu: Daiwa czy Shimano, korek czy piana, spinn czy cast....

Eh,- to forum jest faktyczne jedyne na świecie...... a nawet bym rzekł, że nie ma innego takiego na świecie....

Tak się zastanawiam czytając ten wątek:

-  może ten "dylemat" wygląda trochę jak pytanie ,- a kogo kochasz bardziej? Mamusie czy Tatusia?

- może to tylko wpływ zimy?

- bo.... na pewno nie jest to wpływ cech narodowo-mesjanistycznych, wedle których prawo do "racji" i "prawdy" przysługuje tylko temu kto nieskazitelny powstał z tego i nie innego narodu i któremu gawiedź nie jest w stanie ani jednej rzeczy nawet w swej głupocie wytknąć...

- ale chyba lepiej będzie kiedy przestanę myśleć -  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Pojąć tylko nie mogę jednego,- jak to jest ?????? :o  :o  :o  :o

Na przykład z Arturem @Mr.White, mamy całkowicie inny styl, co innego się nam podoba, on ma psa ja mam kota, jego żona jest wysoką blondynko-szatynką, moja malutką brunetką, do tego mamy przeciwne poglądy polityczne, ba,- nawet religijne i co najważniejsze nic nas nie łączy w sensie jakiejkolwiek zależności.

Mimo to lubimy się, akceptujemy... Artur - chyba musimy do lekarza, tylko proszę nie do polskiego bo ten nam powie, że jesteśmy pedałami...

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 5

Czytam, czytam i potwierdza się moje zdanie że świat jest piękny bo kolorowy i co krok to inny. Jeżeli ktoś kupuje seryjną czy zamawia wędkę według własnego projektu i wydaje na nią ciężko zarobione pieniądze to ma jemu się podobać bo jeżeli przez cały dzień lub noc mamy coś mieć w rękach to fajnie jak nam się to podoba. Gdyby wędki wszystkie robione były w jednym słusznym stylu czy było by fajnie na pewno nie a wędkarstwo jest fajne bo nie szablonowe i skomplikowane z wieloma zmiennymi, zaskakujące. Więc posiadajmy wędki z fajerwerkami, minimalistyczne, kolorowe i jedno kolorowe a najważniejsze byśmy byli z nich zadowoleni. A najważniejsze nie obrzucajmy kogoś błotem  za to że ma inne zdanie gust albo coś innego niż dla nas jest naj.

• Like 5

Mimo niezgodności opinii i gustów, kilka ciekawych argumentów przemawiających czy to za pianką czy za korkiem.Każdy z nas może dokonać wyboru wedle własnych preferencji lub fanaberi, jedni zwracają na to szczególną uwagę a innych to mniej interesuje.Dlatego producenci dają nam wybór co do zastosowania konkretnego materiału,aby każdy mógł coś wybrać dla siebie.

wracając troszkę do pytania korek czy pianka....to czy korkiem nazywać należy wszystkie przeróbki korka typy korek aglomerowany, tygrys, burl itp na korkogumie kończąc? ile taki wyrób się różni w sensie "sztuczności" od pianki. pianka nie udaje czegoś czym nie jest. przerabiam teraz właśnie wędkę mikado, która ma korek na rękojeści......i więcej w tym dziur niż korka..... chyba jednak tak: jeżeli korek to taki high end w innym przypadku tylko pianka, a jak pianka do i cała reszta pasująca do niej.....

a poza tym wszystko się upaprze jak będzie się tym łowiło ryby a nie wisiało w gablocie za szkłem na wystawce ;)

• 2 miesiące temu...

Spróbuj przemyć benzyną ekstrakcyjną lub płynem  do naczyń powinno pomóc . Kiedyś na rybkach posmarowałem dłonie deet 50% i tak załatwiłem dwa multiki  ( knob ) przemyłem je benzyną  na jakiś czas pomogło  :(

Edytowane przez marek_moto

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
dokładnie matagi a tym bardziej fuji według tej z brc są miękkie.

• 7 miesięcy temu...

Pytanie jaka warstwa wierzchnia jest wybielona? Bo po stoczeniu rękojeści do wybranej średnicy może się okazać, ze zeszlifujesz cała warstwę wierzchnia i dojdziesz do ciemnego „podkładu”

No ja wlasnie chce sie pozbyc calej tej wybielonej warstwy, i zalezy mi na tym zeby byla jak najmniejsza