Tomek Wielgus Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Najłatwiej bedzie poszukać na ebay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 W Art-Rod jest camo , ale popytaj może mają innehttp://www.art-rod.com/sklep/-c-107_114_703.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Witam ostatnio kupiłem korek mielony do wina I mam pytanie czy się nada na rękojeść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 pewnie tak. Zależy jakie ma wymiary. Głównie chodzi o fi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 To coś jak korkoguma, jasne że się nada tylko jest cięższy jak normalny, powinien być bardziej wytrzymały od zwykłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Jedna część waży 8 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Nada się,zwłaszcza na zakończenia.Postaraj się zapolować na zwykły aglomerowany i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Spróbuj u Kawalca - ma duży wybór, i chyba moro widziałem na stronie Pstrągmana http://www.therodworks.com.au/372-Camo-EVA.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł84 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 To korek mielony i nada się bez problemu Tylko nie ma tak przyjemniej faktury jak plastry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 panowie pytanie za 100 pkt-ow czy to a moze to ze strzałką to korkoguma jakas czerwona ?? ps. fotki zapożyczone od ladyD oraz fishingrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Chyba to samo ,ja też zamówiłem z myślą o wstawkach.Trzeba spróbować samemu i się przekonać.Albo jak masz namiar na autora to drążyć u źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Może interesuję Ciebie taka wstawka? Bardzoooo ładna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 A co to jest maniak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Szpiegu to prawdopodobnie korkoguma.Też takie wstawki Daniel mi zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 A co to jest maniak?To akurat nie jest korkoguma a tworzywo sztuczne, w pewnym sensie imitacja drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Przymierzam się do budowy kilku nowych kijów, tym razem postanowiłem pożegnać się z pianka EVA na rzecz korka i różnych jego odmian. Chciałem jakoś skromnie udekorować rękojeści dodatkami typu wstawki z cienkich plastrów korka. Widziałem ,że niektórzy stosują takie zabiegi np. oddzielanie korkogumy od zwykłego korka cieniutkim plastrem ciemnego korka Burl lub jakiś innych materiałów. Jak uzyskujecie takie cienkie powiedzmy 1-2-3mm plasterki? Cięcie piłką/nożykiem/żyletką czy może szlifowanie na szlifierce taśmowej?Może gdzieś w necie natknęliście się na jakieś video bądź foto instrukcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Wystarczy kawałek dekoracyjnego korka który chcesz pociąć na plasterki nasadzić na rurkę , włożyć do wiertarki i w czasie jej pracy nożykiem do tapet przeciąć na odpowiednie grubości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Nie wiem jak inni,ale ja tnę piłką lub skalpelem jeśli otwór wew. jest wystarczająco duży. Koniecznie ciąć już korek z spasowanym otworem ,chyba że posiadasz zaostrzone tulejki o różnych średnicach.Do uzyskania równego krążka służy specjalny przymiar ,do którego wkładasz plaster, ale ja go nie posiadam ,więc tnę zawsze większy od planowanego i szlifuję na papierze ściernym .Sam też ,dopiero niedawno zacząłem używać cienkich wstawek ,które są na rękojeściach wędek aktualnie montowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Przy najcieńszych plastrach powiedzmy 1-2mm korek/korkoguma ma skłonności do wypaczania sie. Pozostaje metoda szlifowania plastra nieco grubszego do zadanego wymiaru.Robię to tak że kleję plasterek do gotowej już części rękojeści i na tokarkę. Wychodzi równiuteńko, niestety wydłuża czas pracy.Do cięcia raczej piłka modelarska(włosowa), z nożem do tapet mam przykre doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Wystarczy kawałek dekoracyjnego korka który chcesz pociąć na plasterki nasadzić na rurkę , włożyć do wiertarki i w czasie jej pracy nożykiem do tapet przeciąć na odpowiednie grubościwychodzą równe plastry? mówię o takich naprawdę cienkich 1-2 mm? będę musiał poćwiczyć w weekend zobaczymy co z tego wyjdzie może ktoś zna jeszcze jakieś ciekawe materiały nie koniecznie stricte rodbuilding-owe które można wykożystać w rękojęsciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Przy najcieńszych plastrach powiedzmy 1-2mm korek/korkoguma ma skłonności do wypaczania sie. Pozostaje metoda szlifowania plastra nieco grubszego do zadanego wymiaru.Robię to tak że kleję plasterek do gotowej już części rękojeści i na tokarkę. Wychodzi równiuteńko, niestety wydłuża czas pracy.Do cięcia raczej piłka modelarska(włosowa), z nożem do tapet mam przykre doświadczenia.Stawiałem właśnie na szlifowanie z trochę grubszych plastrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Sprawdziłem że najcieńszy jaki przecinałem tą metodą ma 1,5 mm. Otwór w korku robię wiertłem 9,5 mm i korek wciskam na rurkę aluminiową 10 mm. Każdy plasterek po odcięciu samoczynnie lekko przesuwa się w bok na rurce i nie przeszkadza przy przecinaniu kolejnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Ja robiłem identycznie jak jbk , nozykiem do tapet na wiertarce na dość dużych obrotach , cialem takie ok. 2 mm , z korkogumy było bez problemu , korek burl czasem się wypaczał i musiałem i tak szlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 dzisiaj wieczorem próby jak coś wyjdzie wstawię foty z pola walki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Obok przycinania, korka i korkopodobnych, polecam wykorzystanie zwykłej kory brzozowej. Z miejsca gotowe krążki grubości od 1mm, można zrobić i mniej szlifując na papierze, albo trochę więcej składając 2,3,4 krążki. Tylko proszę nie zrywać z żywych drzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi