szczuply_maciek Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Super dzięki @maras. Wolałem zapytać zanim coś spartaczę pozdro Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Mam pytanie do znawców: Zakładając, że pianki mają średnicę wewnętrzną 12,5 mm lub 17,4 mm, pytanie czy kupić ciaśniejszą i na żywicy da się ją jakoś naciągnąć na blank, czy też kupić większą, a luki wypełnią się żywicą? Dla wtajemniczonych pytania są pewnie lekko głupie, ale niestety dla mnie informacje n.t. Hypalon'u/EVA'y są wiedzą tajemną. Z góry dziękuję za odpowiedzi.PozdrawiamNa twoim miejscu kupiłbym piankę z otworem większym (17,4)dolnik owinął bym taśmą malarską Tesa (tą która da się rozciągnąć w harmonijkę)koniecznie na zakładkę aby podczas naciągania rękojeści nie rolowała się . Początek i koniec dodatkowo zabezpieczyłbym zwojem lub dwoma z taśmy Tesa tylko już tej nie rozciągającej się i użyłbym zamiast żywicy kleju jednoskładnikowego o właściwościach rozszerzających się (pianka )Kleje te ze względu na wąchaczy trudno kupić ale mogę zarekomendować sklep Rodbuildingowy gdzie taki klej zakupiłem http://www.cmw-angeln.de/angelgeraete-ruten-angelgeraete/ang elgerate/LackKleber-Rutenbaukleber-Aufsch%C3%A4umend-73-00-6 400/Kleić należy okręcając blank i nakładając cieniutki paseczek w formie spirali i nie przesadzając bo klej się rozszerza.Nakładając rękojeść też należy kręcić nią aby klej równomiernie się rozprowadził. Popytaj w sklepach chemicznych może jest tańszy zamiennik tego kleju i jak znajdziesz koniecznie napisz to wielu kolegów z pewnością się ucieszy bo kleje tego typu znacznie ułatwiają montaż rękojeści.Zwróć uwagę na czas wiązania powinien być w granicach paru godzin Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 mrWithe,pytanie z przed pięciu lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 możliwe nie patrzyłem na czas tylko wątek był odświeżony a poza tym może komuś przydadzą się takie informacje dotyczące montażu rękojeści. Wiem że też miałem spore dylematy czym i jak kleić . W żadnym razie nie chcę zaśmiecać forum informacjami i postami nieprzydatnymi .Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Artur,przydatne,przydatne.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Z tego co piszą wszyscy, to zaleca się idealne spasowanie pianki z blankiem. Jest to uzasadnione tym, że pianka poddaje się pod naciskiem i jak idealnie przylega do blanku, to nic się nie dzieje złego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snufkin Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Na blanku pozostał klej i pozostałości po piance EVA jak się tego pozbyć? Aby nie uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Witam , macie jakiś sprawdzonych sprzedawców na ebayu.com ? Chodzi mi o dobrej jakości korek , niedługo będe składał sobie kijka i szukam czegoś dobrego i taniego. Peace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Na ebay.com polecam marciaazevedo. Szczególnie warto polować na zestawy kilku walców klasy A. Świetna cena i niezła jakość. Dobre też są krążki, oferowane w przynajmniej 2 klasach jakości.Pozdrawiam,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinos25_ac Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Witam mam pytanie odnośnie pianek czy są może dostępne o średnicy w środku około 20mm? z góry dziękuje za odpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 mozna rozwiercic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 są, 19mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinos25_ac Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Z rozwierceniem może być problem bo potrzebuje ją naciągnąć na kierownicę od roweru więc musze poszukać gdzie kupić te 19 mmdzieki jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 do roweru przeciez mozna kupic do tego dedykowana pianke :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinos25_ac Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 to jest akurat kierownica w kształcie rogów barana więc może byc problem z dokupieniem czegoś dedykowanego a znowu tych 19mm też nie mogę na razie odszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Jaki kolor? czarne czy inny kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 (edytowane) , Edytowane 10 Stycznia 2013 przez kamyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinos25_ac Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Jaki kolor? czarne czy inny kolor?może być czarna jeśli kolega akurat posiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 (edytowane) może być czarna jeśli kolega akurat posiadaniestety akurat dopiero leci kolorowa z tym otworkiem, z mniejszymi jest kilka kolorów. http://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Pianka-EVA-CM-4-Rozne-kolory-/313 czarna jest w 35 cm kawałkach najdłuższych z takim otworem Edytowane 10 Stycznia 2013 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymaster Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Witam,Mam pytanie, gdzie zaopatrujecie się w pierścienie korkowe do budowy rękojeści. Chodzi mi o najwyższą jakość typu flor czy zakupy przez ebayhttp://www.ebay.pl/itm/30-CORK-RINGS-11-4-X1-2-GRADE-FLOR-BORE-1-4-/221174051812?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item337f0033e4 ktoś z Was przetestował? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Częsc ludzi w naszych rodzimych prawoniach sklepach, a pewnie co niektórzy na ebayu. Ten sprzedawca którego linkujesz akurat spore ilości tego cuda sprzedaje, nie wiem jak z jakością, byc moze inni u niego kupowali. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 kliknij do kolegi apioo on bral niedawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 A sprawdź sobie ba stronie pracowni BRC sklep, mają bardzo fajny korek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Rodmas ma dobre korki ale stronka zahakowana Adres: Gdański ul. Mejssnera 4 tel 608450850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Rodmas ma dobre korki ale stronka zahakowana Adres: Gdański ul. Mejssnera 4 tel 608450850Potwierdzam.Flor ok7zł ,extra select ok4ł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi