szpiegu Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Witam,Mam pytanie, gdzie zaopatrujecie się w pierścienie korkowe do budowy rękojeści. Chodzi mi o najwyższą jakość typu flor czy zakupy przez ebayhttp://www.ebay.pl/itm/30-CORK-RINGS-11-4-X1-2-GRADE-FLOR-BORE-1-4-/221174051812?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item337f0033e4 ktoś z Was przetestował? Pozdrawiam,brałem od tego użytkownika korek do 3 wedek polecam zarówno korek jak i użytkownika!!!!!!!!!!!! znacznie taniej niz korki w pl a jezeli chodzi o komponenty po polecam sklepy internetowe w niemczech roznica cen dochodzi do 60% mniej w niemczech niz w pl Edytowane 25 Stycznia 2013 przez szpiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 A Ja polecam pracownie Fishing Art i Pstragman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) A sprawdź sobie ba stronie pracowni BRC sklep, mają bardzo fajny korek.Weszedłem na tą stronę tego sklepu ale mają tam tylko korek klasy A+ oraz Extra niestety nie ma klasy Flor a o taki kolega pytał w pierwszym poscie Wymieniony na eBay korek wygląda doskonale a cena aż wierzyć się nie chce . Ja poznaję klasę korka patrząc na niego z góry tak jak na zdjęciu z eBay i jeżeli jest jak najmniej kroprk (dziurek)tym klasa korka jest wyższa (ten na zdjęciu nie ma ich prawie wcale więc jest najwyrzszej klasy przypominającej wręcz korek od szampana). W Niemczech klasa Flor kosztuje ,160-1,80 euro klasa Super 1,20 Euro klasa A+++ to koszt 1.00 euro a za najgorszą klasę A trzeba zapłacić 0,80 Cent, wszystko plaster 32 mm średnicy i 12,6 wysokości . Zawsze korek sprzedawany jest w czterech klasach A, AAA, Supreme, Flor więc w sklepie BRC nie miałbym pewności co tak naprawdę kupuje bo są tam tylko dwa rodzaje i to dość dziwacznie opisane ale myślę że chodzi o środkowe klasy a więc AAAA. oraz Supremehttp://www.rodbuilding.de/Onlineshop/tackle24/Datenblaetter/Kork-Grades.htm Klasy korka i zdjęcie poglądowe Edytowane 25 Stycznia 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 http://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Pierscienie-korkowe-klasa-FLOR/268 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Widocznie nie zauważyłem ,sorry j jeszcze pytanko ile kosztuje "ekonomiczna"klasa A bo trzech się doliczyłem Edytowane 25 Stycznia 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Brałem u gościa,mogę szczerze polecić.Korek rzeczywiście jest najwyższej jakości(mowa o flor) .To co oferuje na zdjęciach zgadza się z rzeczywistością.Taniej niż w PL i wysoka jakość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Ile czekałes za przesyłką od dnia zamówienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Widocznie nie zauważyłem ,sorry j jeszcze pytanko ile kosztuje "ekonomiczna"klasa A bo trzech się doliczyłem pytasz o BRC ?bo jesli tak to widzę tylko a+http://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Pierscienie-korkowe-klasa-A-/103 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 http://www.sklep.brc.com.pl/pl/c/Pierscienie-korkowe/69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Ile czekałes za przesyłką od dnia zamówienia?5 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Do mnie koras od Pani Marci szedł 4 dni robocze+sobota i niedziela Nie byłem pewien czy warto zaryzykować zakupu, ale temat był już poruszany, dodatkowo dostałem informację od jednego z kolegów z forum(dziękuję jeszcze raz za pomoc ), że towar sprawdzony i sprzedawca pewny.http://jerkbait.pl/topic/16473-dobry-i-tani-korek/ Brałem ten po kursie dolara 3,15 -wychodzi jakieś 20,50zł za jeden "cylinder", na który wchodzi 30-31 plasterków-wysyłka jeden cent, więc da się przeboleć http://www.ebay.com/itm/4-NAT-CORK-STICKS-HANDLE-GRIPS-14-X11-4-EXTRA-RINGS-BORE-1-4-/321018276723?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4abe2e2b73 Za wysyłkę korkogumy niestety już płaciłem, ale i tak wyszło taaaaaanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Tak jak pisze @szpiegu w 5 dni powinno dotrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymaster Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Witam,Dziękuję za odpowiedzi. Teraz jestem pewien zakupu. brałem od tego użytkownika korek do 3 wedek polecam zarówno korek jak i użytkownika!!!!!!!!!!!! znacznie taniej niz korki w pl a jezeli chodzi o komponenty po polecam sklepy internetowe w niemczech roznica cen dochodzi do 60% mniej w niemczech niz w pl ..może jakieś linki do zaufanych sklepów w niemczech? Pozdrawiam serdecznie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 ..może jakieś linki do zaufanych sklepów w niemczech? Pozdrawiam serdecznie,Był o tym osobny wątek , poszukaj w tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Te cylindry od @marcia... fajne są. Czasem zdarza się fragment o dużej rożnicy koloru, ale za tą cenę jest do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Mam taka prośbę,- jeśli ktoś ma korkogumę to bardzo proszę o podanie wagi 1cm w walcu o średnicy 26 mm.Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 plaster korkogumy waży 4 razy tyle co korkowy,nie mam dzię wagi bo pozyczyłem koledze,jutro zważę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 standardowa waga, krążek o średnicy 31,75mm, wysokosci 12,7mm to 6,6 grama, krążek bez otworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) Bardzo dużo , czarnuch też waży sporo więc bardzo oszczędnie trzeba dozować. Czarnucha najlepiej robić na lekkich tulejach a korkogumą wykańczać zakończenia plasterkami powiedzmy 4-6 mm a cały plaster można wpakować na sam koniec jako "gałka" Zważyłem po 10 sztuk korkoguma z otworem 8mm 37H (duże ziarna) waży 65 gram Czarnuch "Burnt" 44 gram Flor 19 gram wszystko 32 mm średnicy wysokości 12,7 mm https://www.rodpro.de/cork-rings Nieźle wyszło w tym zestawieniu pianka EVA 10 krążków 32 średnicy 12,7 mm wysokości z otworem 8 mm(rozwiercone z 6 mm ) waży tylko 22 gramy http://server3.gs-shop.de/200/cgi-bin/shop.dll?SESSIONID=05981546996627&AnbieterID=10136 Edytowane 10 Lutego 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Bardzo dziękuję, z podanych w Waszych postach wiadomości potrafię już sobie policzyć ile będzie ważyło to o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 a przy okazji korkogumy... czym szlifować na koniec dla idealnego wykończenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Papierem ściernym .Ja zaczynam obróbkę 120 następnie 360 ,600 i na koniec 1000 ale było już ze sto razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Cześć, Planuję zakup korka typu Flor bezpośrednio od portugalskiego producenta - produkują na potrzeby rod-buildingu, maja bardzo dobrą renomę w branży. Korek z grubsza wygląda tak: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Koszt to około 1 dolar/szt + wysyłka. Jeśli jsą koledzy zainteresowany to zrobimy większe zamówienie. Chętnych proszę o odzew w tym wątku. Proszę podać ilość sztuk. Czekam do połowy przyszłego tygodnia. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Czy korek będzie w przekroju wyglądał tak jak na zdjęciu nr 2? To pewne? Grubość 1/2 ", tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 (edytowane) Wymiary korka to 11/4"X1/2" BORE 1/4", Tak mnie zapewnia producent, że ów flor wygląda tak jak na zdjęciu nr 2. Mój znajomy Rado ze Słowenii zaopatruje się u nich, mam tu jego fotkę, po stoczeniu wygląda tak: Edytowane 23 Marca 2013 przez Rhyacophila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi