Skocz do zawartości

Rękojeść - korek, pianka, korkoguma

kwiat

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy,

W związku z pytaniami na prv. i w ogóle.

Dostałem maila od Portugalczyków - koszt wysyłki do Polski na mój adres to 16 dolców - do podziału na wszystkich uczestników.

1 szt korka flor kosztuje 1 dolar, czyli liczona po kursie sprzedaży w moim banku to 3.3 zł. Do tego trzeba doliczyć koszt wysyłki w Polsce.

Ostatnia rzecz, także do podziału na głowę to koszt przelewu do banku w Portugalii - ok 100zł, dokładnie sprawdzę jeszcze.

czyli,

Dotychczas jest 5 chętnych (licząc ze mną)

więc koszt dodatkowy to:

wysyłka z portugalii - 58,2 zł / 5  =  10.56

wysyłka w Polsce listem poleconym - 6 zł

przelew 100/5 = 20

razem per capita 36,56

Nie, nie brałem pod uwagę płacenie przez pay pal, gdyż nie posiadam tam konta ani żadnych doświadczeń z tym systemem.

A gdybym posiadał to zapewne nie zawracałbym sobie głowy i nie zaprosiłbym kolegów do wspólnych zakupów... :) Dodatkowe koszty są ale dzielone na kilka głów nie będą odczuwalne, poza tym finalnie i tak wyjdzie super korek za pół ceny więc nie dramatyzujmy.

Liczyłem ponadto na większe zainteresowanie ze strony Kolegów, miałem nadzieje o jakieś pole do negocjacji... Niestety na tą chwilę nie mam mocnych argumentów  :(

pozdrawiam,

• 1 miesiąc temu...

Witam

Mam pytanie.

Tradycyjnie jako materiału na uchwyty stosuje sie korek, pianki eva czy hypalon.

Ale ostatnio zauważyłem że tego rodzaju materiały dają efekt " skrecania sie na blanku" podczas ciężkiego holu. Myślę oczywiście o kijkach morskich.

Czy jest moze jakis materiał podobny do pianki ale dużo twardszy? Tak aby nie ulegał skrecaniu na blanku.

No i żeby pracował razem z blankiem podczas wyginania.

Moz macie jakiś fajny towar do takich zastosowań?

Edytowane przez MIGOTKA