Skocz do zawartości

Biała Tarnowska

Greku35

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...

Max Kleń 33cm na 16 wędkarzy którzy raczej wiedzą co robią, faktycznie to rokuje dobrze ....  ostatnio na Biale widziałem pstrąga 42cm ... w torbie u wędkarza.

Okazy sąhttp://www.pzwazoty.pl/artykul/28,lowcy-okazow.html#lightbox[lowcy_okazow]/19/ zwłaszcza pod domem, na balkonie lub w przedpokoju.

• Like 2

Witam . Po przeczytaniu tych kilku postów doszedłem do wniosku że koledzy znają charakter i rybostan "mojej" ukochanej rzeki. Mam do niej może kilometr. Spędziłem nad nią prawie całe życie. Miała swoje wzloty i upadki. Powiem krótko,klenie są w tej rzece. Wyniki zawodów i ludzie którzy wiedzą co robią ? :rolleyes: No może ale nie na tej rzece.Na klenie nad Białą zawsze wybieram się samotnie, ciekawe dlaczego? ;)

• Like 2

ale chyba nie łowisz z brzegu....

Nie, nie łowie z brzegu, przy tych krzakach próba łowienia muchówką raczej źle by się skończyła :P

Co do tych kleni, to faktycznie są i można je połowić, z rekordowym okazem co prawda nie było mi dane się spotkać ale takie 30/40cm jak najbardziej występują.

Witam . Po przeczytaniu tych kilku postów doszedłem do wniosku że koledzy znają charakter i rybostan "mojej" ukochanej rzeki. Mam do niej może kilometr. Spędziłem nad nią prawie całe życie. Miała swoje wzloty i upadki. Powiem krótko,klenie są w tej rzece. Wyniki zawodów i ludzie którzy wiedzą co robią ? :rolleyes: No może ale nie na tej rzece.Na klenie nad Białą zawsze wybieram się samotnie, ciekawe dlaczego? ;)

Zgadzam się. Wyznaje zasadę, że nie ma sensu komuś udowadniać coś na siłę a już na pewno nie w kwestii rybostanu rzek, bo i po co? niech sobie dalej myślą, że w tej rzece nie ma ryb ;)

Edytowane przez asafa
  • Like 1

Co do kleni z Białej to faktycznie łowie głównie kleniki... ale jakoś szczególnie się nie przykładam ;) więcej szczęścia miałem z jaziami w tym roku w kwietniu 48cm co widać w wątku "Jazie 2016" a kumpel w maju 51cm. Lubię Białą ale nie mam jej szczególnie rozchodzonej z braku czasu, a od maja nad brzegami to już jest masakra z krzaczorami i trzeba mieć miejscówki żeby się do wody dostać

Jaź 48 cm to już bardzo piękna ryba jak na taką rzeczkę, i szkoda tylko że jazie występują w dolnym, końcowym odcinku rzeki :( Faktycznie, nad rzeką teraz jest masakra ze względu na bujną prawie 2 metrową roślinność, a mi póki co nie jest dane teraz łowić, chociaż bardzo bym chciał, nawet w tych krzaczorach :wub: .

No fakt, te jazie łowione są na dolnym odcinku Białej w większości z jednej miejscówki ale musi być określony stan wody... teraz tam nie ma ryb ;) musze się zmobilizować i pojechać teraz gdzieś powyżej Tarnowa, znaleźć jakieś dojście do wody i coś pomachać. Jakieś sugestie? Bo sobotę z rana mam wolną ..... ;)