paweł0891 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Odcinek między Świebodzinem a Woźniczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 (edytowane) Uhm kojarzę oczywiście odcinek od mostu/przystanku kolejowego w Kłokowej w górę ... zakładam oczywiście że brodzisz... da się tam gdzieś teraz spokojnie dostać do wody i iść w górę? Edytowane 30 Czerwca 2016 przez czis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 (edytowane) A nikt z was nie wybiera się w stronę Gromnika\Ciężkowic? Edytowane 30 Czerwca 2016 przez Voiteh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Ja mogę jechać gdziekolwiek byle do granic okręgu tarnowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 A nikt z was nie wybiera się w stronę Gromnika\Ciężkowic? Ja się wybieram - o ile nie będzie padać: niedziela rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Dzisiaj Białej nie widziałem ale jeżeli wczorajsza burza była też na południe od Tarnowa to woda może być kiepska.... a maja być następne burze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 koledzy tutaj podaję wam link do strony na której można sobie sprawdzić stan wody na Białej w różny miejscach, mam nadzieję, że się przyda http://www.biala.prospect.pl/wizualizacja/punkt_pomiarowy.php?prze=TABI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Tak, znam ta stronę tylko że w Białej czasami nie jest ważny stan wody tylko jej kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Na chwile obecną Biała czysta (taka jak lubię,lekko zielonkawa ) . Właśnie wychodzę z domu pobawić się z maluchami (kleniki) . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Miejscowi z wisienką szaleją i zbierają "żniwo" Wkrótce kleń 40+ będzie sporym wyzwaniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 W tą sobotę napotkałem klenia leżącego przy brzegu około 42/43cm, z wystającą gruba żyłką z pyska, a w pysku spory hak typowy pod takie właśnie łowinie, szkoda rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 W tą sobotę napotkałem klenia leżącego przy brzegu około 42/43cm, z wystającą gruba żyłką z pyska, a w pysku spory hak typowy pod takie właśnie łowinie, szkoda rybki Pasuje z tym walczyć zanim wybiją wszystko, tylko jak? Może ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Tylko sztuczne ale to napewno nie przejdzie innej opcji brak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishfighter Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Ja w sobotę napotkałem taki widok, po wypuszczeniu tego gó...na, życie w rzece zamarło, nawet uklei..prędko na tej rzece się nie pojawię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Nawet gdyby były sztuczne to wczorajsi panowie ( pięciu) o tym nie wiedzą. Raczej na 100% wszyscy przyszli po mięso i bez papierów. Kontroli brak, bo brak dojazdu do rzeki a przez dwumetrowe krzaki mało komu się chce śmigać. Jedynie kolega w czerwonych spodenkach ma full wypas dojście do koryta bo wysiekł sobie trawę na cacy, na mój widok zwiał zostawiając kija że niby go nie zauważę, gdy podszedłem bliżej to i on podszedł do wędki i zagadywał . Około 500 metrów niżej tej rury spotkałem miejscowego który łowił i mówił że jak z tej oczyszczalni/mleczarni puszczą serwatkę to ryby aż podskakują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 (edytowane) I co robicie coś z tym sku.........em, zgłaszacie to gdzieś?ZO PZW w Tarnowie o tym wie?Macie zdjęcia trzeba to zgłosić, tylko jest kłopot mi w PZW-w podobnym przypadku powiedzieli , że najlepiej do Gminy-Dział Ochrony Środowiska, w Gminie, że na policję, a na policji, ze wszyscy by tylko na policję, a to obowiązek gminy i PZW Ostatecznie po pisemnym zgłoszeniu do PZW dostałem po 2 miesiącach odpowiedź, że zgłosili w Gminie i Ci będą działać...A tak naprawdę gdyby wszyscy nie mieli wszystkiego w d... i respektowali by prawo to inaczej te nasze wody by wyglądały.Już spotkałem się z określeniami że nie będziemy dochodzić bo musielibyśmy pół wioski ukarać za zanieczyszczenia...,że przepisy i wytyczne są tylko na piśmie...A w 1 wiosce nad Wisłą to gospodarz mi opowiadał jak to strażacy sobie na prąd łowili, ale on wrogów sobie nie będzie robił w okolicy I ręce opadają, ale takie rzeczy trzeba zgłaszać bo kto jak nie my wędkarze zaczniemy walczyć o czystość wód! Edytowane 11 Lipca 2016 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.O.D. Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 W przypadku zauważonych zrzutów nieoczyszczonych ścieków należy taki fakt zgłosić, wnioskując jednocześnie o natychmiastowe podjęcie interwencji do:- urzędu gminy, miasta, straży miejskiej, policji, PZW jeśli sprawcą jest osoba indywidualna;- policji, WIOŚ jeśli sprawcą jest zakład.Dla opisywanego wyżej przypadku zatrucia Białej Tarnowskiej przez lokalną mleczarnię właściwym organem do zajęcia się sprawą jest WIOŚ w Krakowie, Delegatura w Tarnowie ul. Krasińskiego 7a, tel. 48-014-6215364, mail: insp@wios.tarnow.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Wiadomo gdzie uderzyć, tylko czy nie będzie to tak jak w przypadku Jerzego6"wycieczka od Annasza do Kajfasza "cóż próbować trzeba. Miejscowi widać się już przyzwyczaili i ryby z tego syfu im smakują. Mi się scyzoryk w kieszeni otwiera na myśl ze tą samą wodę potem mam w kranie ???????????? Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishfighter Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Panowie, żyjemy w kraju, w którym kolesiostwo panuje na całego, ręka rękę myje, a pieniądz rządzi po całości. Przytoczę tutaj kilka rzeczy. Po pierwsze w 2012 roku na odcinku, na którym znajduje się kanał z mojej foty doszło do zatrucia naszej Białej, kilka ton martwych ryb. Łeb sprawie ukręcono, winnego brak, zarybień na tym odcinku brak. Ktoś posmarował. Sprawa kolejna, trucie innych rzek, ostatnio słyszałem o spuszczaniu odpadków z ubojni do rzeki Czarna Orawa, właściciel firmy posmarował, był WiOŚ z NS, WIOŚ ze Słowacji, Panowie z WiOŚ-ów pobierali próbkę, uwaga - powyżej miejsca wypuszczania odpadów bo - woda niżej i wyżej jest taka sama... Totalna ściema. Ja po studiach bym lepiej to zrobił. A na dodatek zapytam - czy ktoś z Was koledzy słyszał, że Polska przegrała w Trybunale Europejskim sprawę odnośnie niewprowadzenia przepisów ramowej dyrektywy wodnej na czas. >.http://logistyka.wnp.pl/polska-przegrala-sprawe-o-unijna-dyrektywe-wodna,276850_1_0_0.html A no tak, doszło do tego, że od lat płacimy wielomilionowe kary za niespełnianie wymogów środowiskowych na czas. Ale jak sądzę, stać nas, kraj bogaty, mlekiem i miodem płynący i to dosłownie ! Ręce opadają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 tak jest słyszałem o tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Środowisko? Ochrona Środowiska - przecie to obciach! ps. czy ktoś wie co się dzieje z NO-KILLem w Plesnej? Czy tam odbywają sie zarybienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Środowisko? Ochrona Środowiska - przecie to obciach! ps. czy ktoś wie co się dzieje z NO-KILLem w Plesnej? Czy tam odbywają sie zarybienia?Po nim to tylko nazwa pozostała ,no i oczywiście wymogi regulaminu których nikt nie przestrzega. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Po nim to tylko nazwa pozostała ,no i oczywiście wymogi regulaminu których nikt nie przestrzega. No właśnie tak od 2 lat efekty mam tam żałosne, a łowiących praktycznie nie spotykam. Czy ktokolwiek się tym OS interesuje, kontroluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishfighter Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Wydaje mi się ze OS jest tam tak samo kontrolowany jak reszta rzeki. Czyli brak kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 (edytowane) Niva nie dojedzie wszędzie i słychać ją z daleka A nawet jak dojadą to muszą widzieć, albo samochód wędkującego , albo samego wędkującego bo inaczej nie wysiądą z bryczki. Miejscowi wiedzą gdzie i co mogą! Edytowane 13 Lipca 2016 przez TOMI803 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi