Skocz do zawartości

Biała Tarnowska

Greku35

Rekomendowane odpowiedzi

Wyżej Wilczysk, łowi jeden Pan cały czas.. wszystko idzie do wora. Ponoć na wiosnę były pstrągi ale juz nie ma... Klenie tam są, i to całkiem sporo, świnki te które nie wzięły na białego też są. Inny Pan przy mnie w worku niósł pstrąga 42cm. Czaple też są. Miejsca ładne ale niestety PZW tam nie zajeżdża więc hulaj dusza. 

A ja się zastanawiam czy w długi weekend nie wybrać się na Białą bo może ona się w miarę wyczyści (Poprad i Dunajec kakao). W tym roku jeszcze na niej nie byłem ale w tamtym roku byłem raz właśnie na odcinku gdzie Kolega @TOMI803 zrobił fajne zdjęcia, ale nie wiem czy teraz tam się wybierać. Była to droga przez mękę, cały czas tylko skała w wodzie gładka bez kamyków, parę razy o mało orła nie wywinąłem, a krzaki tak geste, że z wody się wyjść nie dało. A z ryb to z małymi kleniami się pobawiłem, największy bodajże 33cm, ale na sztuki było ich chyba ze 30 (głównie 15-20cm), pstrąga nawet małego nie widziałem.

Myślę teraz raczej o odcinku w okolicach Bobowej bo mojej nogi jeszcze tam nie było. Łowił ktoś z Kolegów tam ostatnio, dzieje się tam coś? I na co próbować najlepiej łowić? Woda tam raczej bystra pstrągowa czy już spokojna?

Fakt, miejsce trudne i niedostępne, ale była rekompensata w postaci świętego spokoju z dala od wszędobylskich miejscowych i innych wędkujących  :D

Nie wiem jak będzie z kolorem wody na długi weekend, może jednak zdąży się oczyścić.  

W okolicach o które pytasz już chwile nie łowiłem, ale woda jest zróżnicowana i można spodziewać się wszystkiego :) Są piękne miejsca pstrągowe, lecz o pstrągu można jednak zapomnieć (bynajmniej ja nigdy nie złowiłem).  

Ja łowię głównie na różnego rodzaju smużaki i woblery max 4 cm, wszystko zależy od miejsca w którym łowię.

• 4 tygodnie później...

Czego się spodziewać, jak po rozpadzie ekipy koła Certa, nie zarybia związek no killa (a jest nawet inkubator i był z sukcesem uruchomiony). Jak zaczynałem zabawę z muchą, kolega ostro obławiał rzekę i i z pobliskiego pola usłyszał: "ty patrz, on tu na ryby przyjechał, a w tygodniu ***** tu siatką przeciągnął hehehe"...

• 4 tygodnie później...

Czy to koniec sezonu na Biale?

może jeszcze się wypogodzi,a woda oczyści się na tyle że da się jeszcze połowić :) 

zeszły weekend był udany pod względem pogody i czystości ale rybki nie chciały współpracować  :(

no i "wędkujących" też nie brakowało... tylko że na mój widok nie uciekali tak jak to robią zawsze jak widzą TOMIEGO803  :(