Skocz do zawartości

Biała Tarnowska

Greku35

Rekomendowane odpowiedzi

Patrząc na poprzednie sezony, nawet w listopadzie może być przyjemna pogoda, także nie przekreślałbym jeszcze tego sezonu :) Poza tym, mamy dopiero początek października, woda pod warunkiem, że nie doleje mocno, oczyści się i wróci do standardowych stanów w przeciagu 1,5-2 tygodni

Edytowane przez asafa
  • Like 1

może jeszcze się wypogodzi,a woda oczyści się na tyle że da się jeszcze połowić :)

zeszły weekend był udany pod względem pogody i czystości ale rybki nie chciały współpracować  :(

no i "wędkujących" też nie brakowało... tylko że na mój widok nie uciekali tak jak to robią zawsze jak widzą TOMIEGO803  :(

A gdzie łowiłeś :D ?

Masą raczej nie odstraszam-ok 85 kg , widocznie z facjatą coś nie teges :D :D :D 

A tak poważnie to już bardzo długo miałem rozbrat z Białą, ostatnio dominowała Ropa i też mam tam gagatka  który wieje, to przez wodę, to przez krzaki aż patyki trzeszczą  :clappinghands:  

Tak jak pisze @Asafa bez paniki, jeśli nie będzie lodu w przelotkach i na rzece to powinno się dać jeszcze coś połowić  :good:

Biała w Gromniku, a pod mostem namierzyłem 3 gagatków  -_-  dwóch w odstępie od siebie może jakies 5m,a drugi po przeciwnej stronie tez jakies 7-8m od tamtych,obserwowałem ich przez chwilę z tego mostu .

TOMI nie mam kamizelki takiej jak Ty  ;)

może oni jak Cię widzą w tej kamizelce myślą że jesteś z PSR  ;)

Edytowane przez Voiteh

Wyżej i niżej  masz miejscowych bez opłat którzy lubią rybie mięso. Będą czaić czy im nic nie grozi, jak im nic nie grozi to będą sobie łowić (a w kupie tzn grupie siła)! Są miejsca gdzie są samołapki, sam je odcinałem :angry:

Kup kamizelkę :good:  ! Ja mam dwie, lato-zima ;)

• 1 miesiąc temu...
Gość Tomasz Bociek

Po publikacji tego postu posypały się emiale aby nie przekazywać info do opini publicznej. Faktycznie, treść trafia do tych etycznych jak i ,,smakoszy,,. Chcesz połowić kleni to odezwij się na email lub w temacie Na Ryby. Pojeździmy, połowimy, pogadamy. Pozdrawiam.

Edytowane przez Tomek1984
  • Like 1

Gość Tomasz Bociek

Wczoraj pouszyłem pewien temat, na ten moment jest nawet jakiś odzew. Jutro wrzucę osobny temat i zobaczymy w jakim kierunku to będzie się rozwijać. Tomis1975, miałem zadzwonić ale cały dzień jestem w samochodzie. Niedziela aktualna? Pozdrawiam.

Gość Tomasz Bociek

Panowie. Ostatnio wysłałem wiadomość do ok 30 osób w sprawie ratowania tej pięknej rzeki. Chciałem abyśmy się zorganizowali w nowe Koło. Odzew był znikomy. Ja naprawdę chciałbym coś zrobić dla tej wody. Była Certa ale stało się jak się stało i nie będę nikogo oceniał dlaczego tak a nie inaczej. Jest nas tu trochę a jak wiadomo w grupie siła. Można w takim razie stworzyć klub. Proszę aby każdy zainteresowany wypowiedział się w tej kwestii, lecz proszę by to była rozmowa na poziomie. Stworzenie takiego klubu nic nie kosztuje a można coś dobrego zrobić dla rzeki i siebie. Miło by było mijać nad wodą ludzi z pasją zjednoczonych pod jednym logo. Nie chcę walczyć z betonem PZW, nie chcę się wypłakiwać przed klawiaturą jak jest źle. Jak ktoś kiedyś powiedział, dobrze by było ugryźć kawałek tortu skoro już go podano na stół. Takim kawałkiem tortu dla nas mogą być pieniądze na zarybienia, stworzenie straży, oraz odbudowę populacji zdziesiątkowanych gatunków. Nie chciał bym aby pozostało nam tylko płakanie przed klawiaturą jak jest źle w tarnowskim okręgu. Do odważnych świat należy. Pozdrawiam Tomek.

• Like 3