Skocz do zawartości

Biała Tarnowska

Greku35

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno nie łowiłem nad Białą i dzisiaj też nie, ale w drodze powrotnej ze Starego Sącza wstąpiłem kilka razy nad rzekę sprawdzić co się dzieje i jak się posuwają prace związane z przebudową stopnia i ujęcia wody oraz budową komory monitoringu migracji ryb.  Prace trwają, ludzie się moczą, rzeka gorąca i ledwo płynie a ryb nie widać...

rb2vSem.jpg

9d0Rweb.jpg

AUbGkBT.jpg

ChLbiMv.jpg

DGNPWq4.jpg

• Like 1

Zapraszam wszystkich na odcinek przyujściowy.

Ryb sporo, niezły przekrój gatunkowy.

Urządzeń do powłowu niezupełnie zgodnych z prawem również pełno.

Panowie, jak będziemy często nad wodą, goście nie będą instalować żadnych "aparatur".

Biała ma to do siebie, że autochtoni uważają, że do połowu upoważnia mieszkanie przy rzece.

Nie byłem tam kontrolowany od trzech lat, a pustka nad wodą czyni niezłą okazję dla "lokalersów".

Więc bez skrupułów zapraszam na: świnki, klenie, okonie, brzany, bolenie.....

Może obecność wędkarzy może coś zmieni, inaczej w tej brudnej wodzie nie będzie już nic pływać.

Niestety, największym zanieczyszczeniem jesteśmy my "ludzie"...

• Like 3

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Gratulacje Patryk. Biała potrafi nie raz zadziwić, mnie już zadziwiła kilka razy. Śmieszą mnie pytania z serii "czy coś w Białej jeszcze pływa?". Moim zdaniem Biała jest dość specyficzną i trudną rzeką. Jeśli ktoś w Białej nie potrafi złowić ryby to nie znaczy że tam ich nie ma :D :D :P.

• 5 miesięcy temu...

Każdy normalny wędkarz nad wodą to dodatkowa ochrona rzeki :excl:  :excl:  :excl:

Dzisiaj na mój widok miejscowy "wyndkorz" zaczął uciekać w krzaki mając w ręce reklamówkę. 

Zostawił po sobie wiaderko i "widełki"

Były też pozytywne akcenty wypadu nad rzekę:

http://jerkbait.pl/topic/120073-klenie-2019/?p=2560141

• Like 2

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...