paweł0891 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Długo się wahałem, czy aby na pewno dobrze robię wstawiając fotki, ale nie wytrzymałem , musiałem się pochwalić ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Gratulacje!P.S. Też bym się pochwalił..... i wody bym nie podawał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Gratuluję ???????????? ale to prawda wody nie warto podawać szczególnie tak małej wody... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz83 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Paweł gratulacje ???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kankar Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Pogratulować okazów Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Gratulacje Paweł! Piękne ryby My staramy się robić swoje https://www.facebook.com/349777078717490/photos/pcb.1069581806737010/1069581743403683/?type=3&theater 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 (edytowane) Dziękuję wszystkim.Wojtku jest o co dbać bo rzeka piękna , brawo za inicjatywę ???? Edytowane 13 Marca 2020 przez Paweł R. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 (edytowane) Długo się wahałem, czy aby na pewno dobrze robię wstawiając fotki, ale nie wytrzymałem , musiałem się pochwalić Nie ma co się wahać, mało kto tak połowi na Białej, ale wielu będzie próbowało Rzeka będzie pod ostrzałem osób w kamizelkach i polaroidach, a miejscowi będą mieć w gaciach Gratulacje!P.S. Też bym się pochwalił..... i wody bym nie podawał. Gratuluję ale to prawda wody nie warto podawać szczególnie tak małej wody...Panowie, zapytam dlaczego lepiej nie podawać nazwy rzeki? Pytam bez zaczepki, bo mam do Was szacunek. Sam łowie na Białej , czasem wrzucę jakąś fotkę czy nagranie i nie ukrywam na jakiej rzece, bo wg mnie czym więcej wędkarzy nad rzeką tym lepiej. Może to błąd.... Edytowane 13 Marca 2020 przez TOMI803 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 13 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 56 i 68 cm, obie ryby na tego samego 4cm woblera własnej robotyUlalla taki kaban to i na roztoczu wydarzenie, gratuluję!!! Śmiało zachęcam kolegów do wrzucania tutaj takich fotek, świadczą one przede wszystkim o Waszych umiejętnościach a dopiero w dalszej perspektywie o zasobach naszej pięknej rzeki. Brawa dla kolegów zarybiających Białą pstrągiem , to również Wasz sukces ! Serce się raduje ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 (edytowane) Śmiało zachęcam kolegów do wrzucania tutaj takich fotek, świadczą one przede wszystkim o Waszych umiejętnościach a dopiero w dalszej perspektywie o zasobach naszej pięknej rzeki. W 100% racja! Umiejętność to podstawa "Lecz choćby przyszło tysiąc atletówI każdy zjadłby tysiąc kotletów,I każdy nie wiem jak się wytężał,To nie "połowią", taki to ciężar Wybaczcie, musiałem Edytowane 14 Marca 2020 przez TOMI803 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Brawo Paweł! Piękny samiec , fajnie , ze jeszcze takie są w Białej, oby było ich więcej! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Nie ma co się wahać, mało kto tak połowi na Białej, ale wielu będzie próbowało Rzeka będzie pod ostrzałem osób w kamizelkach i polaroidach, a miejscowi będą mieć w gaciach Panowie, zapytam dlaczego lepiej nie podawać nazwy rzeki? Pytam bez zaczepki, bo mam do Was szacunek. Sam łowie na Białej , czasem wrzucę jakąś fotkę czy nagranie i nie ukrywam na jakiej rzece, bo wg mnie czym więcej wędkarzy nad rzeką tym lepiej. Może to błąd.... Dokładnie każda para oczu się przyda. Zawsze to jakiś „postrach” wśród miejscowych. Na Białej lowie systematycznie jakieś 3-4 sezony i tylko raz widziałem kontrol która przyjechała, zrobiła kółko na łące i tyle ich widzieli... a miejscowi serwują „rarytasy”. Szkoda ze posprzątać nie ma kto... oczywiście o dziesiątkach nowych puszek po piwie i butelkach po nieco mocniejszych alkoholach nie wspomnę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Ja miałem jedną kontrolę w tym roku nad Białą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Ja miałem jedną kontrolę w tym roku nad BiałąNo to jestem w szoku jeżeli mówisz o Białej w okręgu tarnowskim...Bo na nowosądeckim to koledzy z koła w Grybowie prowadzą kontrole, nawet mnie spotykali plus do tego nowosądecka straż okręgowa je prowadzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Kontrolowali mnie koledzy ze straży Tarnowskiej, wiem bo mam akurat szczęście do kontroli tego jegomościa który mnie legitymował 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Gdzie na białej można pstragi połowić? W okolicy plesnej będą już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 No nie wytrzymom.... W przyszłym tygodniu powinny już być na "bank" w Pleśnej, teraz to raczej w okolicy Tuchowa (plaga ich tam jest), tydzień temu w Gromniku były Wybacz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Może nieco źle sformułowane pytanie ???? ale wybaczam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Mateusz, ja stricte na pstrągi to jednak na inne rzeki jeżdżę... widzisz, że próbujemy coś zmienić ale to temat na lata... kiedyś za czasów Koła w Pleśnej i odcinka no kill, dzięki ich ciężkiej pracy pstrągi tam były....a teraz to pewnie bywają...są tu specjaliści od Białej jak Patryk i Tomek, oni powinni wiedzieć najlepiej jak sytuacja z tą rybą wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Wojtku specjalistą bym się nie nazwał nawy w małym stopniu tylko po prostu poświęcam sporo czasu i uwagi tej rzece jeżeli chodzi o pstrągi to owszem są. Nie ma ich dużo ale w sezonie trafiają się jakieś pojedyncze sztuki i w moim przypadku jako przyłów. A co do występowania to naprawdę jedna wielka loteria. Trafiały się na odcinku powyżej i pobieżnej Tarnowa, Tuchowa, Gromnika i jeszcze wyżej. Także moim zdaniem ciężko powiedzieć gdzie jest ich najwięcej. I brawa za próbę zwiększenia populacji szlachetnego potoka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Mateusz, ja stricte na pstrągi to jednak na inne rzeki jeżdżę... widzisz, że próbujemy coś zmienić ale to temat na lata... kiedyś za czasów Koła w Pleśnej i odcinka no kill, dzięki ich ciężkiej pracy pstrągi tam były....a teraz to pewnie bywają...są tu specjaliści od Białej jak Patryk i Tomek, oni powinni wiedzieć najlepiej jak sytuacja z tą rybą wygląda... O kurcze trochę przez 2 lata zaniedbałem spinning na Białej a tu sporo jak widzę się zmieniło :/ na nie korzyść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 (edytowane) Mateusz, wg mnie Wojtek mądrze pisze odnośnie łowienia pstrągów na tzw "No killu" Pstrągi były! Ja podobnie jak Patryk nie jestem specjalistą wręcz przeciwnie zostałem "niedzielnym" wędkarzyną Fakt że wychowałem się nad rzeką Białą, bo mieszkałem może z 500 metrów od rzeki, ale młody jestem i ciągle się uczę, bo rzeka stale się zmienia Jeśli chodzi o celowe łowienie na Białej pstrągów to Patryk już wszystko napisał ,co i jak!Ja celowo nastawiam się tylko na klenie, świnki i brzany... Kiedyś było jakoś fajniej/inaczej... "kropek" do wyboru i koloru było Dobrze jest, jak jest Edytowane 15 Marca 2020 przez TOMI803 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Aż oko się bardziej cieszy ????, też głównie jak na biała to za kleniem chodziłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Aż oko się bardziej cieszy , też głównie jak na biała to za kleniem chodziłemSkup się na kleniu, z czasem jak poznasz rzekę możesz pochodzić za świnką, brzaną.Do klenia polecam "muchówkę" w okresie letnim Sam jestem nowincjusz i się uczę, ale wiem że już nigdy nie przestanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Skup się na kleniu, z czasem jak poznasz rzekę możesz pochodzić za świnką, brzaną.Do klenia polecam "muchówkę" w okresie letnim Sam jestem nowincjusz i się uczę, ale wiem że już nigdy nie przestanę. Miałem kiedyś zajawkę na muchówkę, może kiedyś spróbuję jutro chyba spróbuję za kleniem trzeba przypomnieć sobie stare czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi