donkicha Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Łowicie pstrągi na Białej czy nic?Myśle że jest to tajemnica Poliszynela ale ja zamierzam to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Przy kleniowaniu w kwietniu trafiłem jednego 35 cm, poniżej OS i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aTomek Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Dziś byłem 3 godziny nad wodą. Efekt to 7 kleni z czego 6 w przedziale od 15 do 20 cm i jeden 40+.Małe, bo małe, ale pocieszające jest to, że po powodzi coś zostało w rzece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 cześć, na jakim odcinku łowisz na Biale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aTomek Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Łowczówek/Pleśna poniżej "no kill" i Łowczów powyżej. Na "no kill" nie łowię, bo nie chce mi się chodzić po krzakach z podbierakiem i przezbrajać przynęt w haki bezzadziorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 no chodzenie po Biale z podbierakiem jest troche uciążliwe. ja też zauważyłem że kleń się ostał po powodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishfighter Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Dziś rzeczka obdarzyła kilkoma rybkami do 30+cm. Fajna zabawa mimo zmiennej pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Okazuje się , że wielka woda wiele złego nie wyrządziła, rybki są i biorą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Okazuje się , że wielka woda wiele złego nie wyrządziła, rybki są i biorą ! W 100% prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Jak tam woda na Biale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Kontroluję codziennie wracając po pracy Niestety po weekendowej powodzi nad brzegami jest smród i brud Woda jest już w korycie ale dalej podwyższona i ma kolor kakao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Dzięki - myślisz że do weekendu się wyklaruje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Chciałbym Będzie ciężko ale jeśli nie będzie padać to może coś z tego będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 25 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Koledzy jakieś efekty na naszej rzece ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Po ostatnich opadach brudna i podniesiona jeszcze....Wcześniej... jakaś tam "młodzież" gryzła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Witam.Jak z miętusami na Białej?Łowił już ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Jak jadę około 16tej, to widzę parę zagubionych duszyczek.Myślę że coś skupie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Jak jadę około 16tej, to widzę parę zagubionych duszyczek.Myślę że coś skubie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Witam.Rzeka Biała w Tarnowie ale nie Tarnowska.Nigdy nie lubiłem tego określenia .No bo jak w Tarnowie Tarnowska a w Tuchowie Tuchowska ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) To miejsce poznaje.Codziennie przejezdżam w tym rejonie.Czasem widać klonki z mostu. Edytowane 11 Stycznia 2015 przez TOMIS1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Witam.Rzeka Biała w Tarnowie ale nie Tarnowska.Nigdy nie lubiłem tego określenia .No bo jak w Tarnowie Tarnowska a w Tuchowie Tuchowska ?Zakładając wątek nie chodziło mi o Białą w Tarnowie czy w Pleśnej, tylko o rzeką Białą w ogóle, a Biała Tarnowska dlatego że rzek o nazwie Biała w Polsce jest więcej i zwykło się mówić na naszą Białą Tarnowska, pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgbietko Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Może ktos polecić jakieś fajne miejscówki blisko Tarnowa na tej rzece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 cały odcinek w okolicach Tarnowa jest ciekawy, zależy czego szukasz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgbietko Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Klenie/Okonie. Planuje jutro sie wybrać coś porzucać na spinning i zastanawiam się między Dunajcem a Białą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Witam.Rzeka Biała w Tarnowie ale nie Tarnowska.Nigdy nie lubiłem tego określenia .No bo jak w Tarnowie Tarnowska a w Tuchowie Tuchowska ? Generalnie nawet w informatorze rzeka tkwi właśnie pod tą nazwą więc jak dla mnie w rozmowach między kolegami to też jest to po prostu ,,BIAŁA" ale niestety jak już wspominał kolega nie jedna takowa w kraju płynie Może nieco teraz na temat tylko z innej beczki?Ja łowię przeważnie dużo wyżej Tarnowa tj. na odcinku górskim w rejonie Bobowej. Jak powszechnie wiadomo w okresie od 1go września do końca stycznia obowiązuje tam zakaz spininngowania - sztuczna mucha cały rok. Praktycznie wygląda to w ten sposób że po 1ym września nad ta wodę mało już kto zagląda - mam na myśli wędkarzy. Rozpoczyna sie wtedy sezon ,,pływających robaków" spławianych przez okolicznych mieszkańców. Dlatego koledzy z mojego koła wędkarskiego w ostatnim czasie zaczęli się starać o to aby dopuścić w tym okresie połów metodą spininngową gdyż jak powszechnie wiadomo wędkarz nad wodą nieraz wystarczająco skutecznie potrafi zniechęcić do obecności nad woda okolicznych mieszkańców. Niby woda górska a pstrąga jak na lekarstwo. Nie brakuje za to kleni czy okoni które można łowić przez cały rok.Mam nadzieje że zarząd Okręgu Nowy-Sącz przychylnie rozpatrzy ten wniosek złożony niedawno na walnym zebraniu naszego koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi