Herman Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Cześć. Koledzy, co wybrać- Nikkor 35 mm f/2,0 (stara, sprawdzona konstrukcja, droższa) czy Nikkor 35 mm f/1,8 DX (nowszy obiektyw pod matryce DX, cena do akceptacji)? Rozważam tylko te dwie możliwości, Sigmy są dużo droższe. Potrzebuję stałoogniskowego obiektywu do Nikona D90. Raczej nie myślę o przejściu kiedyś na pełną klatkę. Posiadam już stałoogniskowego Nikkora AF 50 mm f/1,8D i jestem z niego bardzo zadowolony, aczkolwiek ma nieco wąski "kąt widzenia".Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aTomek Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Król jest tylko jeden: Nikkor 35 mm f/1,8 DX.Kup i używaj.Będziesz Pan zadowolonyyy Edit.Pora w jakiej odpisuję, może wskazywać na to, że bredzę i źle doradzam, ale właśnie w wróciłem z wesela. Zajmuję się fotografią ślubną, używam systemu Nikona i "35 DX" nawet do pełnej klatki czasem podpinam i daje radę na maksymalnej "dziurze" i bliskich odległościach. Z korpusem "DX" użyteczny w pełnym zakresie przysłon. Wspaniały obiektyw za dobre pieniądze. Edytowane 8 Czerwca 2013 przez aTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Mam 35mm DX przy D90. Jestem zadowolony chociaż, dalej jest dość "wąsko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lulu Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Jeden jest król:) 35mm Dx - za te pieniądze nic lepszego do portretu (i z resztą nie tylko) - nie znajdziesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Nikkor 35 1,8 DX! Za te pieniądze to fantastyczny obiektyw. Podoba mi się jego bokeh. Brać i focić ile wlezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Kiedyś wpadł mi w ręce ten 35 1.8dx... podpiołem pod d3 i d700...i tak pięknej winiety jeszcze nie widziałem takze pod pełna lipa, ale do cropa chyba nie znajdziesz nic lepszego w tej ogniskowej przy tym swietle i za te pieniadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 ..za kolegami...swietne,ostre,kontrastowe szkło za śmieszne pieniądze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi