surk Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Witam po nieobecności.Właśnie zamówiłem najnowszego Avida <18gr 2cz.Zdam relacje jak się sprawuje.Postaram się rówiniez, dorzucić zdjęcia do bazy ugięć.pozdrawiam i dziękuję za wiele rad, na spokojnie przeanalizowałem i stąd ten wybór.Grochu jak tam nowy nabytek. Napisz czy jesteś zadowolony z Avida bo mam też chrapkę na ten kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Witam po nieobecności.Właśnie zamówiłem najnowszego Avida <18gr 2cz.Zdam relacje jak się sprawuje.Postaram się rówiniez, dorzucić zdjęcia do bazy ugięć.pozdrawiam i dziękuję za wiele rad, na spokojnie przeanalizowałem i stąd ten wybór.Który konkretnie model kupiłeś ? Mam nowego avida axs70mlf2 i obrzydliwe mocno mi się ten kij spodobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surk Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Wygląda na to, że ten kij mu tak podpasował, ze nie ma czasu na pisanie. Woli testowanie nowego nabytku. Będę musiał iść Waszym śladem i zaopatrzyć się też w Avida. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert79 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) Który konkretnie model kupiłeś ? Mam nowego avida axs70mlf2 i obrzydliwe mocno mi się ten kij spodobał Napisz o nim coś więcej. Interesuje mnie różnica między tym nowym a starym modelem. Dzięki. Edytowane 10 Grudnia 2015 przez robert79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) Napisz o nim coś więcej. Interesuje mnie różnica między tym nowym a starym modelem. Dzięki.Jest to podobno inny blank w stosunku do poprzedniego modelu. Zdecydowanie szybszy od takiego samego modelu w zwykłym Avidzie. Grubszy blank, rzutowo wydaje się dużo mocniejszy jak ten sam model w zwykłym Avidzie. Jest inaczej zbrojony, mnie osobiście bardziej leży w ręce ten nowy jak starszy. Ciężar wyrzuty to od 5g-17g + 3-4" Keitech. Kijaszek wyciągnął ostatnio szczupaczka 60 cm bez najmniejszego problemu, kilka chwil i na brzegu. Ugięcie bardziej szczytowe jak w zwykłym. Podsumowując - kij z przeznaczeniem na sandacza i dużego okonia lub do szczupaka na lekko. Każde puknięcie gumy o dno czuć bardzo w dolniku . Tu masz ugięcie kija: http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/page-9#entry1783071 Edytowane 10 Grudnia 2015 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert79 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Dzięki. Mam starego i czucie jest na przyzwoitym poziomie. Ten ML będzie chyba za słaby na szeroką gumę 4" +15g? Mój tyle rzuca, ale przy podbiciu "zabiera" za dużo z kija... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Ten do 18g będzie chyba rozsądnym wyborem W ręku wydaje się "sztywną pałą" ale pięknie idzie w ugięcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffik4 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) Witam forumowiczów i mam pytanie odnośnie tego blanku st.croix elite 5SC86MHF2 czy sprawdzi się jako uniwersał rzeczny ale w szczególności pod sandacza. Parametrydł. 2,60c.w.10-28grlinka 8-17Ib Edytowane 12 Września 2016 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Szybki fajny kij na sandacze , sprawdzi się w 100 % ,łowię już parę ładnych sezonów i to topowy kij .Dobrze radzi sobie też z boleniami zatrzyma i da radę sporej troci w końcu to S&S . Będziesz zadowolony w 100%. Jako uniwersalny to trzeba spytać "szczupakowców", na klenia to już zdecydowanie za duża armata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffik4 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Dzięki za odpowiedzi mam jeszcze pytanko czy lepiej zbroić w pracowni blank czy kupić gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Najlepiej to zrobić samemu ,pracownia to jednak lepszy wybór bo skroisz sobie kij pod siebie a z gotowcami to trzeba brać taki jaki jest .Słyszałem że wcześniejsze modele były za ciężko zbrojone więc ludzie przerabiali , teraz zbroją w Torzitte i nie wiem na jakim secie , moż ktoś wymierzy i poda fabryczne zbrojenie ,wtedy będzie można się odnieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Phenix SP862MH, bardzo ciekawa propozycja pod takie łowy. Miałem patyk na tym blanku i to fajny kij sandaczowy. Zdecydowanie zbroić w pracowni, zwłaszcza jeśli celujesz w StC, bo to co oni wypuszczają seryjnie to woła o pomstę do nieba... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) .. bo to co oni wypuszczają seryjnie to woła o pomstę do nieba... A Kolega widział/macał chociaż najnowszą serię ES ? Ta już o pomstę nie woła Edytowane 12 Września 2016 przez pmiszk1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Phenix SP862MH, bardzo ciekawa propozycja pod takie łowy. Miałem patyk na tym blanku i to fajny kij sandaczowy. Zdecydowanie zbroić w pracowni, zwłaszcza jeśli celujesz w StC, bo to co oni wypuszczają seryjnie to woła o pomstę do nieba...Z Phenixów dobrym wyborem będzie też nowy Black Chrome 8'8" 8-17 lb 8-35 g (którego mam ) lub M1 8'6"ft i 17 lb, nie znam tego SP862MH więc nie będę się wypowiadał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Kuba ale Phenix tylko w tytanach :-) nie mieszajcie mu w głowie bo chłopak zgłupieje i będzie następny opętany :-) Wątpie zeby wiedział jak chce miec zbrojony kij skoro pyta czy się wogóle nadaje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 A czemu stare są źle uzbrojone?posiadam i starszy model i najnowszy wypust i tak nie uważam!ale jak zwykle Polak mądrzejszy od internetu!już widziałem różne ulepce pracowniane!.Moje zdanie:kupuj seryjniaka!przynajmniej wiesz co do Ciebie dojdzie! i z GW nie ma problemów!. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Szybki fajny kij na sandacze , sprawdzi się w 100 % ,łowię już parę ładnych sezonów i to topowy kij .Dobrze radzi sobie też z boleniami zatrzyma i da radę sporej troci w końcu to S&S . Będziesz zadowolony w 100%. Jako uniwersalny to trzeba spytać "szczupakowców", na klenia to już zdecydowanie za duża armata Mam takowy sprzęt. Jest super. Jednak niedawno zachorowałem na: SUZUKI RXF 16lb 862.Porównanie nad wodą wykazało, że RXF lepiej "obsługuje"sandaczowe (i nie tylko) woblery. Elitka zostanie do gum. Postanowione, powiększam swój haremik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) A czemu stare są źle uzbrojone?posiadam i starszy model i najnowszy wypust i tak nie uważam!ale jak zwykle Polak mądrzejszy od internetu!już widziałem różne ulepce pracowniane!.Moje zdanie:kupuj seryjniaka!przynajmniej wiesz co do Ciebie dojdzie! i z GW nie ma problemów!.Miałeś może możliwość połowić DOBRZE i LEKKO uzbrojonym StC ? stare były ciężko zbrojone co je muliło i traciły na szybkości oraz ciętości , obniżało się ponadto c.w takiego kija bo blank musiał pracować z przyciężkawymi przelotkami .Kij bardzo wolno "gasł" po wyrzucie i dlatego ludzie zaczęli przezbrajać fabryczne kije .Ten wędkarz który nie miał porównania nie zauważy niczego bo niby skąd miałby to wiedzieć i podejrzewam że właśnie jesteś takim wędkarzem i jeszcze jedno ,dobra pracownia daje gwarancję zarówno na blank jak i na błędy wykonania wędki więc nie wciskaj kitu .Wycieczki typu "Polak mądrzejszy od internetu" podaruj sobie bo znam parę pracowni które robią kosmiczne kije i fabryczniaki wymiata , są też partacze ale tak jest na całym świecie i tego się nie zmieni . Edytowane 12 Września 2016 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Więcej widziałem i miałem niż Ci się zdaje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Nie przesadzajmy z tymi "przyciężkawymi przelotkami". Owszem teraz jest moda na Torzite, ale czy jest sens je pakować do kija klasy medium. medium-heavy czy heavy? Jest masa ludzi lowiacych i chcaca miec elitki z poprzedniego wypustu nawet kosztem odschoolowego stylu zbrojenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Sorry , że się wtrącam , ale w tym wypadku to raczej Ja się też nie zgodzę :- moim skromnym zdaniem jedyną wadą w ST.CROIX , a w szczególności dłuższych kijkach ( 2,6 - w górę ) to zbyt krótka rękojeść . Dlatego takie wrażenie , że kij leci na "pysk" lub nie "gaśnie" szybko, ale ten o którym mowa , nawet zbrojony fabrycznie w starszej wersji jest szybszy niż szpada ZORRO .Natomiast w "lżejszych" kijkach , faktem jest ,że troszkę za ciężko zbrojone co niektóre, ale co niektóre!!!! i faktycznie lepiej jest ich "odchudzić" czasami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffik4 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Dzięki za odpowiedzi wynik z tego taki iż elitka będzie lepsza pod gumy,Suzuki rx 862 11-21gr miałem go na uwadze ale on bardziej pod woblerka.Na koniec jaką pracownie polecicie do zbrojenia st.croix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Witam forumowiczów i mam pytanie odnośnie tego blanku czy sprawdzi się jako uniwersał rzeczny ale w szczególności pod sandacza.Parametrydł. 2,60c.w.10-28grlinka 8-17IbJeżeli mówisz o łowieniu z główek lub łódki to na pewno , lecz gdy chodzi o łowienie z opaski, burty - to wybrał bym najmniej model dłuższy (2,7m) a nawet dwa 2,9m). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) ......................................................Na koniec jaką pracownie polecicie do zbrojenia st.croix.tu liczy się ekonomia - najtańszą i najlepszą i najbliższą - aby w trakcie budowy wymarzonego kijka w miarę na bieżąco dokonywać " przymiarek " by nie było rozczarowania . Edytowane 12 Września 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi