zetika16 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Ha ja już sezon na grzyby z żoną zaczynam od dzisiaj a oto efekty godzinnej szlajanki po pobliskim lesie największy lepsze zdjęcie już w domu na tarasie i wszystkie razem borowiki i podciecze, Pozdrowienia dla grzybiarzy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Eeee, nie dość, że ofiara w panierce to jeszcze fotka na wyciągniętych rękach, w tle spalona miejscówka no i nie było C&R, dodatkowo zapytam - a forumowy wymiar miał? Gratki i ..... smacznego . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Tomasz...ja jestem grzybiarzem, ale co to jest podciecz(e)? Zdrowe? pozdro,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 już się gotują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Tomasz...ja jestem grzybiarzem, ale co to jest podciecz(e)? Zdrowe? pozdro,malczsiniak chyba się t o też nazywa, wszystkie zdrowe, a prawdziwki te duże niestety nadgryzione mocno zwrócone naturze Podsiecz z rodziny borowikowatych. Bardzo charakterystyczny grzyb, po uszkodzeniu gąbki lub nóżki czy przecięciu kapelusza zmienia natychmiast kolor na siny i fioletowy. Grzyb bardzo smaczny lecz ciężkostrawny, należy gotować min. 2 godziny. Edytowane 11 Czerwca 2013 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Mocarna inauguracja sezonu Borowik, nawet gdyby nie był prezentowany na wyciągniętym ramieniu ( ), prezentowałby się imponująco. Gratki. Pozdrawiam, Radek Ps. Zdrowy był? Przy tej masie i gabarytach to jak metropolia dla robali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 liczyłem się z tym że będzie zjedzony od środka ale chciałem się nim pochwalić na osiedlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 "Oczywysta Panie, oczywysta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Łaaaadne, u nas pod Poznaniem to w promieniu 50 kilometrów ciężko o fajny las Za to w lubuskiem, ech...muszę do rodziców na weekend wyskoczyć, przy tej pogodzie było pewne, że się szybko ruszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 C&R czyli catch & Rost 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Grunt, że nożyk nie ząbkował 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) siniak chyba się t o też nazywa, wszystkie zdrowe, a prawdziwki te duże niestety nadgryzione mocno zwrócone naturze Podsiecz z rodziny borowikowatych. Bardzo charakterystyczny grzyb, po uszkodzeniu gąbki lub nóżki czy przecięciu kapelusza zmienia natychmiast kolor na siny i fioletowy. Grzyb bardzo smaczny lecz ciężkostrawny, należy gotować min. 2 godziny.Tomek super grzyby...też lubię po lesie "pobiegać"...u nas te grzyby (podsiecze) nazywają Prawdziwek Górski...zbyt często się ich nie znajduje więc ludzie mówią,że szlachetny to grzyb...pzdr Edytowane 11 Czerwca 2013 przez krystiano1981r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Grunt, że nożyk nie ząbkował mimo że to robinson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Pociec inaczej borowik ceglastopory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 mimo że to robinson To cud, że cokolwiek uzbierałeś, nie od dzisiaj wiadomo przecież, że nowoczesny grzybiarz nie wchodzi do lasu bez japońskiej, hartowanej w ogniu Fudżi stuletniej stali. Inaczej nie ma co liczyć na wyniki .Ja na grzyby jadę dopiero w okolicach roku 2024, jak odłożę trochę sałaty na konkretny nożyk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) @Tomasz eS widzę że kolega na "białoryb" wsród grzybów się nastawił .Tomek nie takie grzyby się zbiera, "drapieżniki" mają psylocybine w składzie i czort z ich właściwościami smakowymi . Notabene u mnie grzybiarze już "szaleją" z wiaderkami za grzybami po okolicznych lasach. Edytowane 11 Czerwca 2013 przez Zwierzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 liczyłem się z tym że będzie zjedzony od środka ale chciałem się nim pochwalić na osiedlu Przy tej wielkości grzyba to robal był pewnie rozmiarów sporego chomika Pięknie, kurczę, pięknie. Gratulacje Tomku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Tomasz eS ja byłem dzisiaj po moich metach. W górach to wszystko wolniej idzie. Prawdziwków kilka-raczej wymiar słoikowy do octu. Więcej nazbierałem kozaków po laskach brzozowych. Ale rozumiem Cię bo jak grzyby dobrze rosną to zdarza mi się nawet wyjazd na ryby odpuścić. Też tak masz:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Krisu- ja tak mam ,że grzyby w sezonie są ważniejsze niż cokolwiek, po prostu lubię je zbierać i jeść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 U nas ciężko z grzybami chociaż tych na murach,ścianach nawet sporo ale cholera wie czy to jadalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa99 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 .... z opadu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 tiaaa opadł na kolanach na ściółkę i zaciął ,widać ten prawy brany był przez większego ,ślady po zębach ewidentne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 U nas ciężko z grzybami chociaż tych na murach,ścianach nawet sporo ale cholera wie czy to jadalne.jadalne,ale większość raz w życiu... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Ha ja już sezon na grzyby z żoną zaczynam od dzisiaj a oto efekty godzinnej szlajanki po pobliskim lesie największy grzyb las.jpg lepsze zdjęcie już w domu na tarasie grzyby 1.jpg i wszystkie razem grzyby dom.jpg borowiki i podciecze, Pozdrowienia dla grzybiarzy Ściema, to fotki z poprzedniego roku :lol: .Tomek ale mimo wszystko gratulacje.Piękny . P.s.Źartowałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 hehe, przynajmnie w lesie w naszych okolicach jeszcze coś jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi