Voldemort Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Potrzebuję pomocy - mianowicie chcę zamontować nakręcany uchwyt do foregripu cały z korka na IPS'ie , tj taki w którym nie widać żadnych elementów. Podobny do tego na zdjęciu, ale z niewidocznym metalowym elementem trzymającym stopkę kołowrotka.Proszę o info jaki symbol ma taka nakrętka/adapter, czy jest to może HPS (Fuji)?Na zdjęciu o ile się nie mylę jest KDPS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 (edytowane) może chodzi Ci o IPS-HL a w katalogu Matagi to IPS-FP, czyli IPS + FP quick nut na zdjęciu jest IPS-KN czyli IPS + KDPS Edytowane 12 Czerwca 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 W katalogu Fuji znalazłem:Quick-Look Foregrip without HoodTo chyba o ten element chodzi ?W środku powinien mieć gwint, na zewnątrz nakłada się uchwyt korkowy (Foregrip).Mam rację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 (edytowane) ja w aktualnym katalogu nie znajduję tej pozycji jako oddzielnej, wszystkie uchwyty z tą nakrętką mają dopisek HL chodzi Ci o coś takiego ? w środku jest gwint i wraz z foregripem obraca się na ślizgu, czyli część dociskająca nie obraca się i nie rysuje stopki Edytowane 12 Czerwca 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 http://www.cmw-angeln.de/angelgeraete-ruten-angelgeraete/angelgerate/Fuji-Fuji-Quick-Lock-Fore-Grip-HPS/ http://www.mudhole.com/Rod-Building/Graphite_4/HPS-Quick-Lock-Foregrip-No-Hood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Tak, to HPS. W katalogu 2011 strona 33. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Dziękuję za pomoc.Wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 jaki korek jest najlepszy i najtrwalszy na taki foregrip ?mielony czy klasy AAA, może lepsza korkoguna, ale niestety jest ciężka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 w katalogu 2013 tego nie ma AAA lub Floor, a najtrwalsza będzie pianka od Fuji JDM lub Matagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Powiem szczerze Panowie że przerabiałem ten uchwyt, co prawda w kiju baitcastingowym - i nie byłem zachwycony. Niby trzymał stopkę multika przyzwoicie ale cały czas miałem wrażenie że jednak KDPS dawał większe poczucie "solidnosci" w tym względzie. Być może w przypadku kołowrotka spinningowego będzie inaczej, ja jednak po doświadczeniach swoich do quick-locka raczej juz nie wrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi