Skocz do zawartości

Co jemy nad wodą?

Sobol

Rekomendowane odpowiedzi

Tak mi się jakoś porobiło że chciałbym zjeść coś dobrego nad wodą,kiełbacha z ogniska już trochę mi się zaczyna nudzić,grila jednorazowego tachać??Lubię sobie coś przetrącić ciepłego nad wodą,jedzenie zawartości puszek samo podgrzewających nie zabardzo mi podchodzi.Macie jakieś sposoby,przepisy na dobre korytko,nie chodzi mi o jakieś super wyszukane i skąplikowane potrawy,coś dobrego na łonie natury. :) :)

Coś prostego i dobrego to pierś z kurczaka w folii aluminiowej z cebulka, czosnkiem i papryka, trochę soli pieprzu.. wszystkie warzywka pokroić pierś na  2 kawałki wszystko razem zawinąć w folie i na żar w ognisko  parę min i jest super żarcie. można dodawać co dusza tylko zapragnie, ewentualnie boczek na patyku z ognicha  jakieś pieczywko male piwko i 100% regeneracji nad woda.,

Smacznego. 

Ja czy latem czy wiosną czy też jesienią tylko browarek.

Piwo to moje paliwo :) :)  Perełka chmielowa jak znalazł na gorące dni nad rzeką, a i tego kurczaka w pieczonego w folii będę musiał przy najbliższej okazji spróbować

Zaraz, zaraz - gwoli wyjaśnienia mówimy o łódce.  ;)

no i już po dylematach... ;) :D

ja może dodam takie coś...tuszka z mintaja albo podobne rybsko (tylko morska ryba się nadaje,żeby nie było ;) ) do tego ze dwa krążki grubo krojonej cebuli,plaster boczku,troszkę masełka.przyprawy..to wszystko,podobnie jak pisał kolega wyżej o "cyckach" z kury w folie alu i na żar... :) pzdr

Zazwyczaj kiełbę z piachem i wilgotnym chlebem heheh :D

Znam to z autopsji,ostatnio rozpaliłem ognisko i przez nie uwagę zasiadłem sobie na małym mrowisku,tak zacząłem się tżepać że strącilem kiełbasę z patyka prosto w pioch :wacko: płukanie w Rawce pomogło tylko powieszchownie.Trochę poszeleściło w ustach i tylę.No macie jeszcze coś na ząb do przetestowania??

Na krótkie wyjazdy takie 5-6 godzin to nic nie zabieram bo szkoda czasu na jedzenie :angry: a jak idę się włóczyć cały dzień po Renie to po drodze z jednej na druga miejscówkę mam fajna grecką knajpkę a w niej wszystko świeżutkie i pachnące o śmiesznej cenie nie wspominając.... Z 5 euro można się najeść do syta jak ktoś musi bardzo dużo wchłonąć to musi 9-tkę liczyć ;) ale dla mnie to porcja prawie nie do zmieszczenia :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Kiedyś targałem ze sobą kanapki termos z kawą i herbatą i kanapki w zimie były lodowate, w lecie przegrzane i tak samo nieapetyczne....

W skrajnych przypadkach jak się zapuszczam gdzieś w czarna d....(dżunglę,- mam na myśli kolego nadgorliwy moderatorze :P ) to niestety trzeba prowiant tachać, bo jak burczy w brzuchu to się tak samo rozpraszam przy łowieniu jak wtedy gdy jestem przeżarty :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

W zimnych porach kawa lub herbata z imbirem jest zawsze ze mną, w lecie tylko piwo i mineralna albo jakiś izotonik bo starość już doskwiera :D

Lubię szaszłyki zrobić na szybko: papryka , pieczarki , kiełbaska, cukinia, boczek ,cebula co kto lubi , pocięte w pasterki - przygotowane w domu nad woda tylko wyciągam z pojemnika doprawione przyprawami,nawlekam na patyczki i wrzucam na ruszt. Do tego pokrojona kajzerka podpieczona na sucharka z grilla :) na lekko, a do picia by można było pływać dalej jakiś napój.

Edytowane przez Kajtelek2