Skocz do zawartości

Co jemy nad wodą?

Sobol

Rekomendowane odpowiedzi

Ja uwielbiam grzyby, jesienia na nadbuzanskich lakach jest ich cala masa, takich z malymi kapeluszami :) Panie pozniej to sie ryby lowi, jeden nawet twierdzil, ze wyciagnal poniemiecki czolg, w dodatku  na swiatlach :)

tak mi się przypomniało w związku z grzybami "parasolkami"....znajomi sobie pizze zrobili z owymi grzybkami,zjedli ale dwa kawałki zostały,przyszedł ojciec z pracy (lekarz) no i wiele nie myśląc zjadł... :o po niecałej godzince ubrał zimową kurtę,czapę i rękawica złapał za łopatę i przed domem zaczął odśnieżać.... ;) nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie jeden szczegół... :ph34r: otóż było to 25 lipca ok godziny 13 i z tem sięgającą 35st... :huh: ;) :D także jestem w stanie uwierzyć nie tylko w czołg ale i w odnalezienie bursztynowej komnaty... ;) pzdr

• Like 3

Popłakałem się z rana  :lol:  :lol:  :lol: .

Przy takim wędkarskim prowiancie człowiek staje się łowcą doskonałym, nie dość, że nic nie umknie stale patrolującemu okolicę wzrokowi, to jeszcze można lewą ręką dżigować, prawą smużyć, a stopą, nagle wyposażoną w zadziwiająco chwytne palce, ryby podbierać. I tak trzy dni, w każdej pogodzie, zlecą jak pięć minut. :lol:

• Like 3

• 2 tygodnie później...

Ja tu tak sobie gadam, kozaczę, ale prawdziwego wędkarskiego biwaku to już dawno nie uświadczyłem.

Na czas, który teraz mogę na rybki poświęcić to dwa banany i baton wystarczą, i to w pędzie jedzone, po drodze na kolejną główkę bo czasu szkoda.

A mantry nucę, owszem, zazwyczaj pod nosem, samoistnie, poprzedzone najczęściej wpadnięciem w bobrzą jamę, złośliwym zaczepem, tudzież splugawieniem podeszwy treścią kiszek kolegi wędkarza, który jak na złość, miał czas na biwak.

Edytowane przez Dagon
  • Like 1