Mekamil Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Odkąd odkryłem ich produkty to na wyjazdy już tylko takie puszki biorę. Ale każdemu co innego smakuje.Barszcz ukraiński i gulasz wołowy moje ulubione dania dla dwóch osób. Na uczelni, jak mnie ssie to najchętniej potrawkę z kurczaka po meksykańsku - nawet podgrzewać nie trzeba, bo nie jest tłusta. Kurczak słodko-kwaśny też pyszny.Z tych promocyjnych nie wszystko próbowałem, ale słonina z papryką i smalczyk są dobre. Kaszankę z jabłuszkiem czasami nawet w domu sobie odsmażam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosla Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 (edytowane) Do tego pajda chleba, kiszony ogórek i obowiązkowo coś w stylu Duch Puszczy i wychodzi petarda Mowa o słonince. Edytowane 13 Marca 2024 przez MajKar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Trzeba będzie co nieco spróbować Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Zupa pomidorowa z makaronem i mięsem to jest właściwie sam makaron świderki z dużymi kawałkami mięsa i uzupełnione puste przestrzenie w puszcze zupą Ogólnie jak w składzie pisze 'mięso' to są to faktycznie kawałki mięsa, a nie MOM, czy inne odpadki z masarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Cześć.Jak.sądzicie ile to może przekroczyć termin spożycia?(pisze najlepiej spożyć, znaczy że można po[emoji6]) pytam żeby nie nakupić za wiele. Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Jak będziesz trzymał w zimnej, suchej piwnicy to dłuuugo. Ja dopiero niedawno skończyłem dojadać konserwy tyrolskie kupione na podobnej promocji prawie 3 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Jak będziesz trzymał w zimnej, suchej piwnicy to dłuuugo. Ja dopiero niedawno skończyłem dojadać konserwy tyrolskie kupione na podobnej promocji prawie 3 lata temu A jak się mają te mielonki czy gulasz angielski do najlepszego chyba z popularnych konserw Krakusa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Jak będziesz trzymał w zimnej, suchej piwnicy to dłuuugo. Ja dopiero niedawno skończyłem dojadać konserwy tyrolskie kupione na podobnej promocji prawie 3 lata temu Spasiba, na taką odpowiedz liczylem[emoji2937] Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Andrzej, śmiem twierdzić, że dzisiaj najlepsze z popularnych mielonek to te z Sokołowa Podlaskiego, ale tylko dwie najdroższe i oczywiście golonka w puszce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Andrzej, śmiem twierdzić, że dzisiaj najlepsze z popularnych mielonek to te z Sokołowa Podlaskiego, ale tylko dwie najdroższe i oczywiście golonka w puszce.Spróbujemy, kiedyś Mazury Ełk były super ale ostatnio kupiłem i sama sól - tak wiec na tą chwilę Krakus rządzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Ja preferuję mięsko w słoikach. Mam jeden naprawdę świetny produkt - "Przysmak z szynki".Ewentualnie gulasz angielski z Sokołowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 chłopykupcie 2kg chudego boczkupokrójcie w takie paski 2-3cm na 10 cmnatrzyjcie /posypcie czosnkiem , pieprzem , papryka , łyzeczką peklosoli (niekoniecznie) i zwykła solą . majerankiem (i każdym ziołem jakie lubicie)niech polezy w lodówce w misce ze 2-3 dni - trzeba codziennie porzemieszaćwsadzcie w słoiki tak ciasniej - póllitrowe polecamzalejcie to litrem zagotowanej wody z łyżeczką soli i 2ma łyzkami żelatynypasteryzujcie1x1,5h i 2 x po gdzinie czy jak kto lubimniam ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 Bardzo podobnie jak wyżej, szynka, łopatka, boczek w różnych proporcjach, bardziej tłuste mniej, co kto lubi. Mielimy, przyprawy i w słoiki. Pasteryzujemy jak wyżej. Do piwnicy i mamy w każdej chwili domową konserwę na wyjazd. Niektórzy latami takie konserwy trzymają, ja staram się do pół roku i zastępuje nowymi. Smacznie, zdrowo, bez żadnych konserwantów, a często i sporo taniej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 Gdy wezmę wolne i mam okazję brodzić sporo godzin biorę ze 2 jogurty pitne, paczkę energetycznych sucharków oraz opakowanie dojrzewających kabanosów.Wrzucone do spodniobutów nie przeszkadzają.Przy zasiadkach można się już pobawić, ognicho i żeliwna patelnia, kuchenka turystyczna, na szybko podgrzewane chemicznie zestawy wojskowe, do wyboru do koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 Ja nie mam "zgagi" tylko po zjedzeniu gotowców z Międzychodu https://sklep.twojmiedzychod.pl/pl/c/Dania-gotowe/18Jak tak patrzę na ilość chemi w gotowcach opisywanego tu A.r.p.o.l.u to- to gdybym to zjadł to jedynie sodka by pomogła przed perforacją jelit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 Najsmaczniejszą rzeczą jaką jadłem nad wodą, był świeżo złowiony pstrąg/łosoś. W kamizelce wystarczyła mała butelka sosu sojowego i ostry nóż do filetowania. Pstrąg z górskiego jeziora w Norwegii bije na głowę wszelkie dania z najlepszych knajp. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej@45 Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 Ja nie mam "zgagi" tylko po zjedzeniu gotowców z Międzychodu https://sklep.twojmiedzychod.pl/pl/c/Dania-gotowe/18 Jak tak patrzę na ilość chemi w gotowcach opisywanego tu A.r.p.o.l.u to- to gdybym to zjadł to jedynie sodka by pomogła przed perforacją jelit A ja zgage mam od 30 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 Pozwalam sobie wstawić fotki z ostatnich lat.... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 Mięsko w słoikach dobre na wszystko, w dowolnych ilościach boczek/schab/golonka/karkówka/łopatka i konfiguracjach, doprawione wedle uznania. Jak wiem że będę dłużej za granicą, a w niemcowni to tragedia z wędlinami/mięskiem zawsze wlatuje zapas. Do 2-3 miesięcy to taka 1,5h pasteryzacja wystarczy (ale trzeba trzymać w chłodnym miejscu), na dłużej to tyndalizacja. W zimne dni to kuchenka na pływadle obowiązkowo, jak ciepło to nie mam parcia na dania gorące. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 (edytowane) Z zeszłego roku Edytowane 15 Marca 2024 przez WalterW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 Rybki się łowi a potem je, co ?A później że kormorany, kłusownicy, PZW, etc........ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 Kurde,jestem jakiś inny! Potrafię wytrzymać cały dzień/noc bez jedzenia. Wystarczy mi butelka wody (czasami zabiorę jabłko).Polecam ,będziecie czuli się zdrowiej. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 (edytowane) Rybki się łowi a potem je, co ?A później że kormorany, kłusownicy, PZW, etc........ Ty tak na poważnie? Że niby nie wolno zjeść ryby ? Z reguły nie zabieram ale jak mam ochotę to prosto z wody leci na ogień. Bardziej świeża już nie może być Edytowane 15 Marca 2024 przez Rampampam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 Mnie trzyma się klątwa mięsiarzaJak nie chcę zabrać ryby to biorąJak kusi mnie zabranie na grilla.... za uja nie mogę nic złowić [emoji6] Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi