rataj81 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Karaś i Hasior dziekuje wam!!!!!!!!!!!!!pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karaś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 http://www.calfishing.com/reviews/swimbaits.htmlna tej stronie jest sporo właśnie przynęt z tym że gumowych i co po niektóre właśnie też tak pracują zresztą są i krótkie filmy. http://www.calfishing.com/reviews/swimbaits/stocker_trout/in dex.htmlSzczególną uwage zwróciłem na tą przynęte ponieważ jest poniekąd podobna do dobrze znanych nam boleniowych knightów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrynszpaN Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Ten znowu..... @Mifku zdradzę Ci że już po sesji zdjęciowo-rentgenowej. ..... Ale .......ponieważ któryś z forumowiczów zaproponował wyścig, nic prostszego jak ogłosić termin testów, wybrać komisję i dalej to już sprawa Remka i ekipy sędzów kogo uznają za zwycięzców. Znając układy Remka to i nagrody może będą. Smaczek do komisji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Ja też już kombinuję z łamańcem pstrągiem/ukleja i lipieniem,na następny wypad głowatkowy i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 hasior lepiej sie pospiesz i zrob to na styczen. mysle ze warto moze w styczniu szpiegu tobie nad uchem wysteka: szzcccccczzzzzzUUUUUUUUUuuuuuupaaaaaaaaaak????????? <_< <_< <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konktenbit Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 narazie wyciosałem coś takiegoołów jest w dużej przedniej częsci i drugim od końca elemencie podobnie jak na stroniehttp://xoomer.alice.it/cjbur/i_scheda09.htm ale ja zmniejszyłem o połowę wymiary coś drga ale chyba źle dałem obciążenie w przedniej części i są to minimalne drgawki jak poprawię to będzie fajnie śmigał jedyne co zwaliłem do druty bo za duże oczka porobiłem i odstępy międze elementami są spore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Mój będzie może zrobiony pod koniec następnego tygodnia.Trochę długo PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanG Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Witam szanownych kolegów majsterkowiczów i nie tylko, od dzisiaj jestem prawnym użytkownikiem forum, chociaż już do dłuższego czasu obserwuję to forum. Zainspirowany wyglądem i pracą takich łamańców też wykonałem trzy sztuki w różnych wariantach członowych ale póki co jeszcze wymagają dopracowania(słaba praca)więc eksperymentuję myślę że utrafię w to coś co daje mu taką pracę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Witam kolejnego strugacza Zamieść fotki swoich woblerów segmentowych PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanG Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Pewnie bym wstawił ale tak naprawdę jeszcze nie wiem jak tego dokonać,muszę się troszeczkę oswoić z obsługą forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Sprawdź PW PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Woblery RomanaG PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanG Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 dzięki @slider@a to są moje próby łamańców- dł. od 7-8-9cm a wagi całkowitej jeszcze nie znam ale notuję to co wciskam do środka, w końcu trafię na właściwą wagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Super wyglądają twoje wobki. Spróbuj przy tych dwóch ostatnich łamańcach dać mniejsze oczka przy łączeniu tak aby każda cześć wchodziła trochę w siebie. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanG Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 w końcowej fazie jak już dopracuję ich poprawną pracę to mam myśl aby zmienić całkiem mocowanie na płaskowniczki, ale to z kolei związane jest z wykonaniem z twardego drewna ato z kolei zmieni całą pracę z wyważenie, ale uwaga słuszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Przy zmianie łączenie raczej zbędna jest zmiana drewna wystarczy wierzba lub lipa. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanG Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Wczoraj podjąłem ostatnią próbę z łamańcem byłem przygotowany na totalną klęskę, po wrzuceniu do wody okazało się że trafiłem prawie idealnie,dzisiaj rozcinam go i ważę ołów aby poznać proporcje jakie trzeba utrzymać, a może nie jest to istotne nie wiem- poradźcie?a to jest zdjęcie tego brzydala z czerwonym ogonkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rataj81 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 brawo roman ja dzisiaj odebralem drewno (brzoza)trardsze od balsy i troche od lipy po wekendzie ruszam do boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam kolegę strugacza. Ładnie ci wyszły te łamańce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rataj81 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 witam kolegow zamieszczam fotke kilku moich wobków(przed swietami nie mam zbytnio czasu na struganie ale po swietach napewno sie poprawie)no i w koncu wyjda lamance wraz z pelna ilustracja powstawania ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanG Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Wreszcie dobrnąłem do końca moich wypocin z łamańcem wielosegmentowym, trochę po omacku ale dotarłem, niepotrzebnie sobie skomplikowałem pracę ale to wiem dopiero teraz, na fotkach widać poszczegulne etapy moich postępów w pracy,następnego zrobię już zupełnie inaczej przy zachowaniu proporcji obciążenia,dawałem przy dł.90mm w pierwszym elemencie 6g a w trzecim 2g, dzisiaj wykonałwm próby wannowe i dają zadowalające wyniki zobaczymy po świętach próby w rzece. Wykonałem go z dwóch połówek, plusem takiego wykonania jest tylko solidne połączenie, ale minusów jest więcej niż plusów dlatego następny będzie na wkręcanych łączach na klej, powinno spokojnie wystarczyć. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f2b93fa4f39005e0.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6973b9a27ce08a33.htmlhtt phttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5ba7ce24ff206720.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e37a3aac2822b699.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Witaj Roman! Rzeczywiście nieźle skomplikowałeś sobie życie (tzn. struganie). Wyobrażam sobie ile było z tym dłubania. Ale jeśli byłeś w stanie przetrwać takie katusze, to znaczy, że masz w sobie duży zapał. No i efekt -SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohors Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Jestem pod wrażeniem , ta technologia jest niesamowicie czasochłonna , ciekawi mnie umiejscowienie ciężarków , dlaczego są pośrodku a nie na dole.Czy jest to spowodowane tym że wobek ma być mniej stabilny i ma się wykładać na boki . No i czy to nie spowoduje że przy szybszym prowadzeniu będzie młynkował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanG Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Pierwszy się przesunął- teraz dopiero zwróciłem na to uwagę, ma być na dole, a drugi bo nie miałem miejsca też powinien być jak najniżej,jaka będzie praca nie wiem jeszcze, dopiero po nowym roku będę sprawdzał w rzece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 No Romek nie mam pytań-klasa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi