rapia Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 WIELKIE PODZIEKOWANIA DLA ROCKY-Mariusza za wspolna wyprawe.Mariusz wszystko strescil wiec nie bede sie produkowal.Dla mnie Rocky to wielki fachowiec z wielka cierpliwoscia odpowiadal na tysiace moich pytan.WIELKIE DZIEKI ROCKY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paskud pomorski Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Tez bylem dzis z kolega na dolnej slupi - wodnica, ustka. Kolega mucha, ja spin. Twardo walczylismy prawie do zmierzchu ale bez jakiegokolwiek efektu. Nikogo nie spotkalim, reszta w domach sie grzała:) A tymczasem fajnie bylo, deszcz w poziomie, drzewa uginające sie w pół że czasami ciezko sie bylo na nogach utrzymać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 To tak jak u mnie wiatr szaleje deszcz leje ale trocie jako tako gryza na paslece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 @rapia, Nie przesadzaj z tymi pochwałami, sam też troche się od ciebie dowiedziałem o Wiśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Po tym wietrze moze wejdzie srebrniak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 raczej powiniem bo ladnie powialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Jeżeli zastanawia was dlaczego w rzekach jest tak mało troci to przeczytajcie sobie ile łowią rybacy i wszystko będzie jasne. http://www.teorud.com/forum.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Jak się ma kilkaset szt łososia i troci złowionych przez wędkarzy, do 620 ton odłowionych w ciągu jednego roku przez rybaków. Czy trzeba to komentować? A rybak nie sieje, nie orze, tylko zbiera owoce Naszej (wędkarzy) pracy Może by tak zaproponować właściwemu Ministrowi, by rybacy przez okres tarła mieli obowiązek chronić tarliska łososia i troci zamiast pływać po morzu. <_< Ten, który by się migał, miałby szlaban na połów łososiowatych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Dobry pomysl ale nie do wykonania przez naszych politykow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamP Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ale co ciekawe rybacy łowią wiecej łososia niż troci i to podobno większośc tych łososi nie jest z naszych zarybień (trafiają się ryby z kanady?)a one do naszych rzek nie wchodzą. A swoją drogą to powiało i srebrne weszły, wczorak na redze padł 84 cm, i kilka drobnych. brat dziś pojechał tak wiec jutro będa świerze wieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paskud pomorski Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 świeże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ryby z Kanady, to na naszych stołach mogą się pojawiać, u rybaków czyw rzekach to raczej nie. U nas w rzece można spotkać jedynie łososiaatlantyckiego, Kanada nad Atlantykiem oczywiście też leży. Ale grossich łososi i zarybień nimi, to łososie pacyficzne, a tych to u nas wwodach nie uświadczysz. Co innego na stołach, jak pisałem wyżej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamP Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Rozmawialiśmy z rybakami, ryby są znakowane w kanadzie. Ja również nie bardzo w to wierzyłem ale mam potwierdzenie z kilku niezależnych źródel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 No cóż, w takim razie, w zasadzie nie wiem co powiedzieć. Dalejwydaje mi się, że to co pisałem to prawda. Ale w tak zakręco-nych czasach jak żyjemy, to wszystko jet możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamP Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 A może próbowałeś połowów troci w morzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 I owszem, próbowałem. Fakt, że najczęściej na Bornholmie, ale iu nas miałem wyniki. Tyle tylko, że trzeba poświęcić trochę czasu aby trafić na odpowiednie łowisko, tzw. lamparcie dno, alei u nas nie brakuje takich miejscówek.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamP Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Niektórzy uważaja, że to przszłość jak w rzekach już nic nie będzie:) Mam ochotę w tym roku spróbować, może w marcu znajdę troszke wiecej czasu na kilku dniowy zwiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Jak tam po sztormie? Może jakieś informacje o srebrniakach?Jachu , na Parsęcie zaczął się najlepszy okres na zimowe trotki. Nie masz świeżych wieści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamP Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Jak wspominalem brat jest od wczoraj na Redze. Wyniki średnie we czterech jedna ryba wyjęta - srebrniaczek 45 cm, bardzo ladna ryba spieta ponad pól godziny holu (brak dokładnych informacji ale prawdopodobnie był to ładny kelt) i jedno branie. Tyle w ciągu dwóch dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Ktoś holował kelta pół godziny?!?!?!? to jakieś monstrum musiało być! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Na Parsęci cisza, wiaterek nie wiele zmienił o srebrnym nicnie słychać. Łowi się cały czas jekieś ryby (kelty i małe srebrniaczki) ale nic konkretnego. Czekamy coś się w końcu musiruszyć, ryba jest widać ją, spławia się, ale o branie trudno.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Czesc wszystkim.Mam pytanie-Jedzie ktos moze w wekend na Rede jestem ciekawy wynikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Witam !Dziś podczas kolejnej wyprawy na troć udało mi się złowić tę piękną rybę . Troć, samiec został złowiony na tonący zielony wobler. Branie nastąpiło po zejściu woblera pod moją burtę brzegową. Ryba w dobrej kondycji, pięknie ubarwiona z wyraźnym hakiem na dolnej szczęce, miała 68 cm i blisko 3 kg. Miejsce w którym wzięła. a potem do rączki zadowolony łowca i jego zdobycz Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 no piękna rybka pasuje pogratulować i życzyć kolejnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Gratki chłopie, ostatnio trudno pochwalić się takim wyczynem.A gdzie to było, na jakiej wodzie, nie napisałeś. Rega to chyba nie jest. Spekulował nie będę.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi