Skocz do zawartości

Sezon otwarty - Troć&Łosoś 2008

rocky

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 715
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

No dobra, wstawiam fotkę, zaznaczam ryby nie widziałem na żywo,

złowiona wczoraj pod linią wysokiego napięcia powyżej Ząbrowa

100cm i 11kg, za podane wymiary też nie ręczę, ale tak powiedział Krzysztof Wyrwisz, który mi tę fotkę przesłal. No

to trzymajta się chłopaki.

PS. Przepraszam, nie wczoraj a przedwczoraj

post-850-1348913817,8896_thumb.jpg

Próba udana ryba również piękna.

Barierki? Ciekawe jak przez te rurki rybę podebrać?

Wzięła pod krzakiem z lewej za barierkami, wyskoczyła dwa razy, brat w górze myślał, że ktoś wrzucił kamień do wody ,przeszedłem z nią w górę i w miejscu gdzie jest zrobione zdjęcie brat podebrał rękami, przy okazji zapinając :D się dwoma grotami za kotwicę woblera za dwa palce, na szczęście wypięła się w tym momencie z woblera, ale jej nie puścił.

@kwasik - w miejscu gdzie ją złowiłeś byłem raz, w tym roku. Ryby co prawda tam nie złowiłem ale miejsce jest niesamowite - aż pachnie srebrniakiem, na przeciwko tego krzaczka wielki głaz pośrodku nurtu i początek kamienistego wypłycenia..., piękny kawałek wody.

@janusz - ryba z okolic Ząbrowa to kwintesencja Parsęty

Pozdr. :D

Ja dzis po poludniu tez wyskoczylem nad wode. Troszke wialo, ale jakos dalem rade. Wciaz bez srebrniaka jestem w tym roku. Na pocieszenie zaliczylem kolejnego kelta (87cm mierzone od wedki). Fotki nie mam, gdyz jest umowa miedzy wedkarzami, zeby potarlane ryby jak najszybciej wypuszczac (wyjatek zrobilem wylacznie na potrzeby artykulu). Mialem tez wyjscie pstragala takiego pod 60cm, az mi sie cieplo zrobilo.

Pozdrawiam

Ja dzis po poludniu tez wyskoczylem nad wode. Troszke wialo, ale jakos dalem rade. Wciaz bez srebrniaka jestem w tym roku. Na pocieszenie zaliczylem kolejnego kelta (87cm mierzone od wedki). Fotki nie mam, gdyz jest umowa miedzy wedkarzami, zeby potarlane ryby jak najszybciej wypuszczac (wyjatek zrobilem wylacznie na potrzeby artykulu). Mialem tez wyjscie pstragala takiego pod 60cm, az mi sie cieplo zrobilo.

Pozdrawiam

Tak sobie czytam i wielkie :huh: zrobiłem, że niby w Polsce nie ma ryb. Dopiero później obczaiłem...

Piękne te ryby, wole, żeby mi nie taki klocek nie wziął :huh:

Pozdrawiam

A na jakiej rzece byłeś??

Gratulacje trotki!!! B) A wogóle w jakiej kondycji są kelty o tej porze roku??

Edit: nie doczytałem że to chyba jednak nie w polsce ;)

A ja miałem dzisiaj srebrniaka na wędce. Walnął mi niedaleko od wejścia do portu. Jazda niesamowita. Kelty to faktycznie żywe trupy w porównaniu do sreberek. Hol trwał jakieś 5 minut (może więcej - emocje...) i jak już rybka się wykładała i sięgałem po nią ręką, zrobiła jeszcze jeden zryw...

Prosta kotwica i tyle ją widziałem :(

Dawno nie miałem takiej jazdy z rybą... pershing :D

A miałnym pewnie około metrową trotkę na rozkładzie. No nic, jutro też jest dzień...

Dobrze, że chociaż kelcik się trafił na pocieszenie...

post-781-1348913822,5882_thumb.jpg