Skocz do zawartości

Sezon otwarty - Troć&Łosoś 2008

rocky

Rekomendowane odpowiedzi

@hlehle piekna rybka!! Gratuluje

I dzieki za glatulacje dla mojego Kelcika.

Wiśnia sorki, że nie przyłączyłem się do gratulacji. Nadrabiam, gratulacje! :D

Treaz musimy po srebrniaku wrzucić ;)

A tak wyglądała błystka po walce z tym megasreberkiem (tylko kotwiczka na fotce jest doprowadzona do normalnego stanu)

post-781-1348913822,6763_thumb.jpg

• Odpowiedzi 715
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

@hlehle Widze w opisie ze jestes z Warszawy. Czy tam tez lowisz?

A blaszka pieknie zmasakrowana. Ta kotwiczka jest dobra na pstragi wiec musisz ja wymienic na nieco mocniejsza. Czekam na Twojego srebrniaka i mam nadzieje ze mojego.

Głównie tam łowię, czyli w Wiśle :D

Jestem na chwilę w Danii to próbuję przy okacji coś ciekawego złowić.

Dzisiaj cały dzień rzucania i tylko jeden ogon pod nogami się pokazał. Srebrniacze wyskoczył niewiadomo skąd, zobaczył mnie i szybko się zawinął. Może jeszcze jakieś odprowadzenia miałem, ale przy rzutach 60-80 metrowych ciężko to stwierdzić :D

Za to udało mi się w końcu ładnego okonia tutaj złowić - 48 cm :D

@Wiśnia

@hlehle

Gratki chłopaki, a po tym co hlehle przeżył ze sreberkiem i

opisał to pewnie już wie dlaczego my na Parsęcie i innych

pomorskich rzekach bez żyłki 0.35 się nie wybieramy na wodę, ew.

jakaś mocna pleciuga, ale przy srebrnym z pleciugą ciężko bo

masakra przynęty gwarantowana.

Pozdro Jachu

@Wiśnia

@hlehle

Gratki chłopaki, a po tym co hlehle przeżył ze sreberkiem i

opisał to pewnie już wie dlaczego my na Parsęcie i innych

pomorskich rzekach bez żyłki 0.35 się nie wybieramy na wodę, ew.

jakaś mocna pleciuga, ale przy srebrnym z pleciugą ciężko bo

masakra przynęty gwarantowana.

Pozdro Jachu

Właśnie miałem dylemat, bo z 60 metrów ciężko zaciąć na żyłkę, ale za to hol na plecionce ... teraz już wiem co to znaczy. Starałem się ją meczyć daleko od brzegu, ale jednak się chyba pospieszyłem...

Właśnie, tak to już jest, że trudno wybrać, ja zawsze wolę jednak żyłkę, ale tak jak Ty łowisz, praktycznie w morzu to

plecionka da radę tylko nie wiem czy ten Twój trawelek poradzi.

Ale spoko nie ma się co martwić na zapas. :D

Ja dzisiaj na Parsęcie 6h, dwa brania, jedno solidne, delikatne

puknięcie a potem po zacięciu gwałtowny odjazd jakieś 6-7m w

rynnę pod brzegiem, potem dwa trzy bujnięcia ... i po zawodach.

Mówi się trudno. Ciężkie łowienie bo woda trochę za wysoka i strasznie ciągnie, a do niektórych miejsc nie da się podejść.

Pozdro Jachu

post-850-1348913823,8589_thumb.jpg

post-850-1348913823,9865_thumb.jpg

@hlehle ta blacha wygląda jakby z rok w wodzie leżała. Trzymasz je w jakimś słoiku ? :mellow:

Janusz, travelerek jest twardy. Nawet nie jęknął. Taka pała :D

Kuba, ano taka prawda, ale na tą blaszkę nigdy nie łowiłem, więc nawet kotwic mi się w niej nie chciało wymieniać. Swoją drogą sprawiają wrażenie solidnych - dogiąć spowrotem nie było łatwo.

TomCast, fotka przy słabym oświetleniu bez lampy (żeby nie było odblasków). Zapewniem Cię, że nie ma na niej rdzy.

Co wychłopy z tym powątpiewaniem w plecionkę? Na takiej odległości jak najbardziej wskazana.Tym bardziej że duńskie przymorskie srebrniaki :mellow:

Co do demolki przynęty - pewnie sie powtórzę ale w zeszłym roku miałem na kiju z plecionką łosia 17-20 kg i nie zdemolował przez 10 minut kotwic tylko się bezczelnie wypiął po kolejnej świecy. Z czterech ryb na plecionce m-dzy 7,98 a 10,40 kg tylko jedna zmiętoliła mi kotwice, zresztą ta największa :lol:

...pewnie sie powtórzę ale w zeszłym roku miałem na kiju z plecionką łosia 17-20 kg...

Powszechnie wiadomym jest, ze w Polsce takich ryb nie ma, wiec apeluje do kolegi aby forumowiczow w blad nie wprowadzal <_<

A wracajac do tematu, to mysle, ze plecionka w takich warunkach jest optymalnym rozwiazaniem. Nikt sobie nia krzywdy nie zrobi o ile jest ona w zestawie z odpowiednim kijem. Ja rowniez staram sie asekurowac poluzowaniem hamulca jak juz rybe mam blizej siebie i przygotowuje ja do podebrania, na wypadek nieoczekiwanego odjazdu.

Pozdrawiam

Luko.

Mam nadzieję, że o tych rybach co to powszechnie wiadomo, że ich w Polsce nie ma, to żart był. Bo tak naprawdę to są, gwarantuję Ci. Sam osobiście nie złowiłem takiej, moja największa to 10,60, ale miałem na kiju takie. Nie powiem, że wielokrotnie, ale kilka razy mi się zdarzyło.

Pozdro Jachu

PS. Plecionki osobiście nie używam, ale to raczej ze względów

psychologicznych, źle się czuję jak łowię stosując pleciuge.

@Jachu, luzik, chyba nie musze prostowac sprawy. Wiem, ze sa nawet wieksze, bo sam mam gdzies fotke z rybka 27kg po wypatroszeniu. Oczywiscie nie moja tylko od rybakow. Mialem kiedys przygode na ujsiowym odcinku Wisly z mala lodzia podwodna. Wybralem sie na klenie i bolki, a tu mi sie cus uwiesilo i odjechalo z calym zapasem zylki. Malo nie zemdlalem z wrazenia. Zycze wszystkim polamania kija w ten likend, ja niestety bede tyral przez najblizsze dwa tygodnie, ale jak wroce to... uo matko :huh:

Pozdrawiam

Luko.

PS. Plecionki osobiście nie używam, ale to raczej ze względów

psychologicznych, źle się czuję jak łowię stosując pleciuge.

Patrz Jachu, a ja mam zupełnie odwrotnie. bez plecionki czuję się jak bez jednego oka...