Skocz do zawartości

Sezon otwarty - Troć&Łosoś 2008

rocky

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 715
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

No widzisz chłopie - a narzekałeś wcześniej że jesteś rozczarowany czy coś takiego , teraz już wiesz po co jechać w kwietniu na pomorze

Pozdrawiam ...

Że ja, że rozczarowany? ;)

Nie pamiętam o co chodziło, ale jednak chyba trzeba będzie się wybrać. Tylko namierz mi jakąs pewną trotkę B)

Spoko - nasze jeszcze nie wpłynęły - są gdzieś w okolicy Anglii lub Irlandii

Powiem Ci, że trochę odczwam łażenie za rociami. Sobotę znowu kilka godzin biczowłem wodę. I niestety bez brań. Spotkani wędkarze zapewniali mnie, że są tylko od jakiegoś czasu nie biorą, więc dalej mąciłem wodę :D

Niestety nikt srebrnej rybki tego dnia nie złowił.

Zobaczymy jak tam będzie się u mnie w pracy i w domu układać, ale prędzej czy później muszę CIę odwiedzić :D

• 3 tygodnie później...

Przejeżdżałem dziś koło rzeczki Płucka (czy jakoś tak, rzeczka wpada do zatoki Płuckiej przed miastem o tej samej nazwie - jeśli popełniłem błąd niech mnie ktoś poprawi), jakieś 100-200 metrów od ujścia, zatoka jest osieciowana - przed samym ujściem naliczyłem 6 sieci (ale była fale i mżawka więc widoczność marna). Ryba która minie ten labirynt może się czuć jak po wygraniu głównej nagrody w lotto. W przypływie desperacji pojechałem nad Redę (tam ujście wygląda tak samo - relacja miejscowych) przez 1,5 godziny miałem jedno branie - prawdopodobnie tęczak, łowiłem poniżej jazu w Redzie. Podobno srebra nikt nie łowi już od jakiegoś czasu, pojedyńcze sztuki koło ujścia padają. Obłowiłem odcinek kilkuset metrów poniżej tego miejsca. Najlepsze chyba jest to, że na samej zatoce z łódek padają całkiem przyzwoite ryby.

Witajcie.

@pablom, misto nazywa się Puck, w związku z tym zatoka to Zatoka Pucka, rzeczka nie wiem, ale pewnie jakaś Pucka Struga czy coś w tym stylu. Siatki stawiają już na zatoce, tak zrozumiałem, czyli na wodach morskich, niewiele można zrobić w tej sprawie, tak sądzę. Ale spróbować warto.

Pozdro Jachu

PS. pewnie @rocky będzie potrafił coś więcej powiedzieć

Sieci rzeczywiście są na zatoce Płuckiej, niestety nic się na to nie poradzi.

Okazuje się jednak że na wspomnianej już zatoce jest sporo troci (wieści od miejscowych) ale łapanie z brzegu mija się z celem. jedynym wyjściem pozostaje łódka, niestety nie mając znajomości na miejscu nie sposób jej wypożyczyć nigdzie - przynajmniej ja nie znalazłem.

Wieści z frontu walki z trocią są bez zmian - no może tylko tyle że karlinka lotem koszącym ścieła mi szczytówke.