Skocz do zawartości

Sezon otwarty - Troć&Łosoś 2008

rocky

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 715
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Fajna, fajna. Janusz to okolice Bard, na Ząbrowo i Wrzosowo nie jeździsz ?

Pozdr.

Ta ostatnia fotka to już raczej Świelubie, jakieś 1,5km powyżej kamieni na Ząbrowie, na Wrzosowie też byłem i na Miechęcinie ale najbardziej pasuje mi odcinek między Bardami i Świelubiem, mało ludzi i spokój. Nie każdy wie jak tam dojechać a z buta to jednak kawał drogi.

No faktycznie odcinek mało uczęszczany. Łowisz od strony Świelubia ? Czy w Świelubiu można bezpiecznie zostawić auto ?

Pozdr.

Najczęściej łowię z lewego brzegu, za mostem w Bardach w prawo do lasu itd. Od strony Świelubia jest dojazd przez las nad samą wodę, jak jest sucho to się przejedzie osobówką.

Pzdr

PS. Dobry jest też odcinek w okolicy Skroni

http://maps.google.pl/?ie=UTF8&ll=54.064425,15.678005&am p;spn=0.048055,0.10849&z=13

To przez te emocje i upał - ta druga trotka pogoniła mnie porządnie po rzece , do tego jeszcze te spodniobuty - o 14 w dzień czułem się w nich jak bym stał w jeziorze - ale szczerze mówiąc bez nich tej drugiej bym nie wyciągnął więc poświęcenie się opłaciło .

Powiem tak - jak na Parsętę i na ten odcinek to byłem całkowicie zawiedziony - jedno wyjście pstrąga na całym odcinku a łowiłem na salmo minnow 6 cm - więc nie jakiś trociowy olbrzym. Zresztą na Pokrzywnice na ten sam wobler miałem w przeciągu 5 minut 2 wyjścia pstrągów z czego jeden taki ok 40 cm. No ale cóż - może Mołstowa to wynagrodzi .

Si, to samczyk lososia, tzw. grilse, czyli ryba ktora po roku pobytu w morzu wraca do rzeki na tarlo. Mial juz mala kufe, ktora z pewnoscia jeszcze sie rozwinie.

Pozdrawiam

Luko, tak z ciekawości pytam, trafiają sie takie co to w morzu były 3-4 lata, jak się nazywają i ile mają wagi/długości ?

No jasne ze sie trafiaja, sa to wlasciwe lososie. Chyba dwa lata temu napisalem ta relacje: http://jerkbait.pl/?p=133

Ten najwiekszy mial jakies 16-18 lbs i 92cm. Czytalem, ze srednio podczas rocznego pobytu losos przybiera na masie 4-5 lbs.

Jachu, tam jest jeszcze sporo artykulow i relacji do przeczytania, no i ludzie ryby pokazywali, bo ostatnio to sie jakos nie chwala.

A co się mają chwalić jak ryb nie ma. A artykuły przeglądnę i z przyjemnością poczytam. Dzięki za wskazówki. :D