janusz.walaszewski Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Mifku, leluchy o tym wie, sam mi przez telefon zameldował o tymfakcie. Jak pamiętam wspominał o 7kg, patrz pPan jak te ryby rosną, no w oczach normalnie Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Dobre , bo ja na słyszałem że Marek trafił ósemkę.7 czy 8 kg żywego srebra na wędce to jest coś, należą się gratulacje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamP Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Ja codziennie bacznie obserwuję prognozy pogody i jak tylko powieje to lecę nad Regę. A nie wiecie Panowie jaki jest stan wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Dobre , bo ja na słyszałem że Marek trafił ósemkę.7 czy 8 kg żywego srebra na wędce to jest coś, należą się gratulacje.Pozdrawiam W tym wypadku troc musi zmalec. Vice - Naczelny walnał dokładnie 87cm i 7,20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Dwa widoki z niedzieli znad Drwęcy w Lubiczu. Z góry .To moja druga próba wstawienia zdjęć.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leluchy Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Panowie ryba Marka Szymanskiego miala 84cm.nie wazylismy nad woda bo nie bylo wagi.bylem przy tym cholu i sesji zdjeciowej .piekna rybka naprawde szacuneczek dla Marka wszyscy wedkuja a on wyciaga najwieksze ryby jak to jest ????? ale w ten dzien czyli niedziele padla sporo ryb okolo 20szt na odcinku od pompy do koparek.ale byli chlopaki z W-WY oni dali szkole .w trzy dni jeden mial 5ryb tez to widzialem haha a ja? 3kontakty i ryba spieta w ostatnich rzutach. pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamP Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Jednak jedziemy w piatek wieczorem na trzy dzionki, zoboczamy podobno ma troszkę wiać tak wiec moze się coś wydaży. Jak pierwszego dnia nic to udeżam na pstruchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Nareszcie! Za niecałe cztery godzinki uderzam znowu na Redę.Mam trochę mieszane odczucia. Ten sezon nie zaczął się optymistycznie co potwierdzają wieści z całego Pomorza.Ciepła zima nasuwa wątpliwości ile ryb jeszcze w rzece zostało. Kiedys sezon zaczynał sie 1-go lutego a ryby było mnóstwo Właściwie to już się przyzwyczaiłem że jest w kratkę, przynajmniej u mnie-jak poprzedni był dobry to ten bedzie słabszy. No i ciągnie mnie strasznie na pstrągi...Choć z drugiej strony mała troć ,to zawsze większa niż duży pstrąg. Czuję sie rozdarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Po dwóch bezowocnych sezonach wreszcie się udało Samiczka 59 cm i na oko niecałe 2 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falgmar Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 @Artech - gratulacje, teraz sie pewnie worek rozwiąże... Ina czy Rega ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 @Artech.Gratki, fajna trotka, sztuka zaliczona.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Dzis nasze koło organizowało zawody trociowe na Redze...na 11 osób uczestniczących złowiliśmy 3 ryby ( w tym moja na 3-cie miejsce ), wszystkie srebrniutkie...największa 5.5kg ... bylo kilka kontaktów i zejść ( sam zaliczyłem spinke troci <_<)..ogólnie na odcinku od Czarnej Drogi do białej pompy padło jakieś 10 ryb o których słyszeliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leluchy Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 @Janusz a ty nic sie nie chwalisz co tam nad piekna rzeka slychac (Parsetą)???????????????????pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Gratki fajna trotka a mozna wiedziec na jakiej rzece padla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Piotrze.Na Parsęcie słabo, olałem i jeżdżę na pstrągi, też bez rewelacjiale coś łowię przynajmniej.Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traker Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Ja jeżdżę na Inę - odcinek między Reczem a Stargardem. Byłem kilka razy i nawet brania nie miałem. Podobnie koledzy i kilku innych znajomych. Byc może dlatego, że co jakiś czas otwierają i zamykają pobliską tamę. Woda podnosi się i opada. No i oczywiście kłusole w grudniu trochę trotek wyjęli - chwalili się, że takie po 5-6 kilo i kilka ładnych pstrągów. Na tym odcinku Iny - mimo, że woda górska - praktycznie nie ma żadnych kontroli - 8 na 10 wędkarzy to kłusole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 dobrze ze u mnie tylu klusoli nie ma bo i troci ogolem jest niewiele w moich okolicach ale jak ktos sie wybiera to nie jest bez szans zawsze moze sie cos zdarzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traker Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 u mnie na Inie też troci raczej niewiele, ale zawsze na rozpoczęcie sezonu mój tato łowił kilka trotek - największa miała ze 4 kilo, ale wziąwszy pod uwagę, że Ina ma około 3-4 metry szerokości to i tak duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamP Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Witam, poławialismy trzy dni na Redze. W piątek dwa brania - puknięcia jedno na obrotówkę drgugie na wahadło ale trudno powiedzieć jakie to były ryby być moze nawet szczupaki. Znajomy wyjął jedną 42 cm. W sobotę brat mial jedno branie, ryba całkiem przyzwoita zeszła z 5-6 m na hamulcu i się wypieła. W niedzielę znowu puknięcie w jednym miejscu ok 10 rano a jak wracaliśmy to się okazało że goście w tym miejscu ok 13 wyjęli trzy rybki i jedna im zeszla. Zmieniły się w między czasie warunki i rybki zaczely gryśc. W tym samym czasie brat znowu miał branie i ta sama historia, zejście z 5 m na hamulcu i spięcie. W sumie przez trzy dni słyszeliśmy o ok. 15 rybkach złowionych jednak w większości były to nieduże ok 40 cm srebrniaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Jednak do tych trotek to trzeba miec troche szczescia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Szczęścia i tysiąca rzutów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 To tez i troche nalazic sie trzeba ale juz jak sie trafi to jest radocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Szczęście, tysiąca rzytów i tysiąca kilometrów w nogach na sezona może i dwa tysiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamP Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Wszystko musi zagrać po trochu a chyba szczeście przede wszystkim. Bywają rowniez dziwne przylowy (nie to żebym lapal na szarpaka)ale się zdarza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamP Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Sorki, poszło dwa razy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi