Skocz do zawartości

Sezon otwarty - Troć&Łosoś 2008

rocky

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 715
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam,ekipa w składzie Sebastian,MGOR oraz Tommek próbowała pierwszy raz w swojej spinningowej karierze przechytrzyć troć,niestety jak to zwykle bywa początki są trudne i dostaliśmy łomot,chociaż jeden fachowiec przy nas wyciągnął kelta 70cm.

Jednak to dopiero pierwsza bitwa,więc nie wymiękamy. :mellow: :mellow:

Pozdrawiam

post-154-1348913770,9855_thumb.jpg

Eeee, Tommku nie przesadzaj, jaki łomot :D Dziękuje za towarzystwo i zapytuję bardziej doświadczonych kolegów - czy, w właściwie jak dociążacie woblery, wahadłówki - oliwką zamocowaną na żyłce czy stosujecie boczny trok? Drugie pytanie - jak rozumiem troć (kelt) jest, że tak powiem rybą przydenną i stąd bierze się wolne, głębokie prowadzenie blachy.

No i proszę wyjaśnijcie nam jeszcze jak to jest z tymi ciągami troci - o tej porze nie ma co liczyć na srebrniaka, tak? Interesującą zachowali się miejscowi (w tym łowca 70-cm kelta) - łowili tylko w jednym, właśnie takim keltowym miejscu, pozostawiając np. szybsze odcinki w spokoju. No a my sobie troszkę spacerowaliśmy, a ja przez dłuuuugi czas obławiałem głęboką rynnę, choć nadal uważam, że było to doskonałe miejsce na rybę :D Dzięki za rady

Nie do końca @Traker ...duże stada srebrniaków wchodzą do rzek po sztormach, i nie w celu odbycia tarła :mellow:

Patu, z tymi dużymi stadami to trochę przesadziłeś

Wujek, wszystko względne, jak złowisz sztukę, to znaczy że stado było wystarczająco duże:)

Dzisiaj byłem na Inie - ani jednego brania. Na krótkim odcinku spotkałem trzech znajomych - też żadnego brania. A jak już wracałem to jeszcze trzy osoby zaobserwowałem, ale już się nie pytałem o wyniki. Ktoś tamę znowu trochę otworzył, bo woda trochę opadła od ostatniego tygodnia. Pozdro. :mellow:

Nie do końca @Traker ...duże stada srebrniaków wchodzą do rzek po sztormach, i nie w celu odbycia tarła :mellow:

Patu, z tymi dużymi stadami to trochę przesadziłeś

Wujek, wszystko względne, jak złowisz sztukę, to znaczy że stado było wystarczająco duże:)

hehe :lol: , to miałem szczęście w zeszłą niedzielę...musiałem trafić na stado, a nawet na dwa stada...kolega tez złowił sreberko :mellow:

Witam wszystkich.

Pochwalę sie moją pierwszą trocią w życiu złowiona w środę 13 lutego w rzeczce uchodzącej do morza(dzisiaj wróciłem na zdolny śląsk).

Samiec 48cm 2-2,5 kg. Wziął na woblera mojej roboty, czarno-srebrnego, głęboko schodzącego dł. około 4cm.

Najpierw puknięcie a później zdecydowane uderzenie. Uderzył jakieś 1,5 m ode mnie. Hol trwał około pół minuty i ryba poddała się po kilku mocnych odjazdach.

Fotka, buziak i do wody.

Na ryby wyskoczyłem tylko ten jeden raz na 3 godzinki polowania na nieznaną rzekę.

pzdr

post-682-1348913772,4028_thumb.jpg

Co do robienia wobków to mamy tu swojego guru na miejscu ale dzięki za zwrócenie uwagi na artykuł.

Mój wobler był nie dociążany. Po prostu taki mi wyszedł z pod ręki.

Łowiłem przy okazji byczenia sie na urlopie nad morzem, a podczas spaceru po plaży zobaczyłem jak gościu łowi, podszedłem, zagadałem, dowiedziałem się że to woda górska i następnego dnia ogień.

Woda co obdarzyła mnie tym trofeum uchodzi z jeziora Żarnowieckiego do Bałtyku.

pzdr