Skocz do zawartości

Sezon otwarty - Troć&Łosoś 2008

rocky

Rekomendowane odpowiedzi

Do wyliczonych przez Myshe dorzucę szerokie przy szkole w Bydlinie, Charnowo od mostu w dół do lasu i Wodnicę szczególnie w ok mostu kolejowego, i odcinek od mostu kolejowego do oczyszczalni ścieków (poniżej Słupska)

To razem na tydzień łowienia starczy :D .

• Odpowiedzi 715
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam,

Ja po raz pierwszy sie wybieram na rozpoczecie sezonu. Z tego co wiem pierwszego zamierzamy lowic w samym Slupsku.

Ktos moze sie tam wybiera?

Pozdrawiam,

Bujo

Ja także otwieram sezon na Słupi. Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem będę tam łowił 01-06 stycznia.

Ze mną będzie także mój brat i Tomi :D

W pierwszych dniach sezonu będziemy pewnie na leśnych odcinkach. Mniej ludzi i wrażenia estetyczne większe :D

Witam,

Ja po raz pierwszy sie wybieram na rozpoczecie sezonu. Z tego co wiem pierwszego zamierzamy lowic w samym Slupsku.

Pozdrawiam,

Bujo

Ja także otwieram sezon na Słupi. Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem będę tam łowił 01-06 stycznia.

W pierwszych dniach sezonu będziemy pewnie na leśnych odcinkach. Mniej ludzi i wrażenia estetyczne większe :D

O to moze przy piwku sie spotkamy ktoregos wieczora :o Aczkolwiek ja jeszcze na 100% nie wiem czy bede, ale jak bede, to akurat w tym samym czasie.

Pozdrawiam

Witaj @hasior.

W te niby namieżone ryby to nie ma co wierzyć, łosoś i troć na

wiosnę to nie pstrąg, przemieszcza się cały czas i to co namie-

rzone jednego dnia, drugiego najczęściej pływa juą gdzie indziej

Więc swoje trzeba wychodzić, chociażby po to aby poznać wodę.

Pozdro Jachu

Janusz masz rację. Ogólnie myślę, że można by zrobić jakieś małe spotkanie jerkbait'owiczów nad Słupią z racji tego, że trochę osób z forum będzie nad tą rzeką w pierwszych dniach stycznia. Będzie można wtedy wymienić się doświadczeniami i wspólnie połowić. Co Wy na to?

Witam,

Pozdrawiam,

Bujo

O to moze przy piwku sie spotkamy ktoregos wieczora :o Aczkolwiek ja jeszcze na 100% nie wiem czy bede, ale jak bede, to akurat w tym samym czasie.

Pozdrawiam

Oki. Daj koniecznie znać :D

Witam,

@ Rognis_oko

Jak tylko pojawie sie w kraju to zadzwonie i dogadamy szczegoly. W centrum planujemy rozpoczecie. Potem nie wiem dokladnie jeszcze gdzie bedziemy lapac- okaze sie po wynikach.

@ Lukomat

Nie ma co sie zastanawiac tylko pakowac wede i ruszac na trotki :D :D :D

Pozdrawiam,

Bujo

@Bujo, zeby to tylko ode mnie zalezalo, to juz dawno bylbym gotowy... Tak jak pisalem w innym watku, nie dostalem odpowiedzi co z urlopem. Ale w piatek opuszczam to smutne jak ch... Houston, a w poniedzialek skocze przelozonemu do gardla i wygryze tetnice jak odpowiedz bedzie negatywna :angry:

Ave

Chłopaki,muszę trochę was ostudzić wiadomością,że pierwsze trocie schodzą już z rzek.Z pewnością wpływ na to ma aura,jest poprostu za ciepło.Wiem to od znajomego rybaka w Międzyzdrojach, w którego sieciach pojawiły sie pierwsze potarłowe sztuki. :angry:

Mam jednak nadzieję i przekonanie, że tych które są jeszcze w rzekach starczy dla wszystkich. :unsure:

Heniutek przecież to norma :D .W przyszłym roku do kolejnej klapy na rozpoczęciu sezonu dojdzie tłumaczenie że ryby padły z powodu choroby .To że spłyneły prędzej z powodu pogody słucham co roku, oprucz opowieści o połowach miejscowych kłusoli ,rybaków ,odłowach na przepławce teraz dojdzie choroba.

Jeżeli prędzej spływają to może ktoś pomyśli o nas naiwniakach i skruci wreszcie ten okres ochronny który chroni jak na razie kłusoli żeby im wędkarze nie przeszkadzali.

W tym roku widziałem w trzech miejscach w Wodnicy pozostałości po sieciach . :angry:

Jak bym policzył ile mnie kosztowało złowienie tej jednej trotki to już bym dwa razy był na Morrum. :D